Länk till startsidan

Pedagogiska aktiviteter

Här kan du ta del av många pedagogiska aktiviteter som är kopplade till vad du och din klass/barngrupp kan uppleva och arbeta med i utomhusmiljön under olika årstider.

Naturskolans tävlingar

Fjärilstävling

Under många år har vi utmanat skolor och förskolor i Lund i en dagfjärilstävling och en fågeltävling. Syftet är att stimulera nyfikenhet och intresse för olika arter och biologisk mångfald samtidigt som man deltar i ett forskningsprojekt. Just nu är det Dagfjärilstävlingen som är aktuell. Den pågår mellan 1 april - 30 september.

Gå till Fjärilstävlingen

Solrostävling

Förra årets tävling blev väldigt populär så vi bjuder även i år in alla klasser och förskolegrupper i Lunds kommun att delta. Anmälan öppnar 16 februari och tävlingen pågår till den 31 augusti.

Gå till Solrostävlingen

Metodböcker i utomhuspedagogik

Vill du arbeta mer utomhus med dina barn/elever?

Bokserien Att lära in UTE för skolan och Leka och lära UTE för förskolan och lågstadiet är metodböcker som är skrivna av erfarna naturskolepedagoger från olika naturskolor i Sverige. I böckerna hittar du massor av exempel på aktiviteter att genomföra utomhus i många olika ämnen. Språk, matematik, hållbar utveckling, naturvetenskap och teknik är några exempel på vad bokserien innehåller. Böckerna ges ut av Outdoor Teaching förlag men går att beställa från Läromedia.

Outdoor Teaching

En bild på tre metodböcker i serien Att lära in ute

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?