Länk till startsidan

Pedagogiska aktiviteter

Här kan du ta del av många pedagogiska aktiviteter som är kopplade till vad du och din klass/barngrupp kan uppleva och arbeta med i utomhusmiljön under olika årstider.

Naturskolans tävlingar

Fågeltävling

Vi utmanar alla skolor och förskolor i kommunen. Vem lockar flest antal olika fågelarter till sitt fågelbord? Tävlingen pågår mellan 1 december–15 mars, men ni kan gå med i tävlingen när som helst under hela vintern. Mata fåglar på alla tänkbara sätt och räkna de fågelarter som äter på skolans eller förskolans gård. Syftet är att stimulera nyfikenheten hos både personal och elever och på ett roligt och lärorikt sätt delta i ett forskningsprojekt i all enkelhet.

Gå till Fågeltävlingen

Metodböcker i utomhuspedagogik

Vill du arbeta mer utomhus med dina barn/elever?

Bokserien Att lära in UTE för skolan och Leka och lära UTE för förskolan och lågstadiet är metodböcker som är skrivna av erfarna naturskolepedagoger från olika naturskolor i Sverige. I böckerna hittar du massor av exempel på aktiviteter att genomföra utomhus i många olika ämnen. Språk, matematik, hållbar utveckling, naturvetenskap och teknik är några exempel på vad bokserien innehåller. Böckerna ges ut av Outdoor Teaching förlag men går att beställa från Läromedia.

Outdoor Teaching

En bild på tre metodböcker i serien Att lära in ute

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?