Länk till startsidan

Denna sida är äldre än 12 månader och är kanske inte längre aktuell.

Verktygslådan

Nu finns det en verktygslåda för utlåning till skolor och förskolor i Lunds kommun som är intresserade av att bygga bostäder för insekter, däggdjur och fåglar.

Varje enhet har möjlighet att boka verktygslådan en vecka i taget. Skicka en bokningsförfrågan genom att fylla i formuläret. Vi kontaktar dig så snart vi har möjlighet för att bekräfta bokningen och avtala tid för upphämtning. Verktygslådan finns på Naturskolans kontor på Svanegatan 9.

Om verktygslådan

Det finns möjlighet att låna delar eller hela lådan utifrån de behov enheten har. Urvalet av verktyg görs vid upphämtningstillfället.

Lista över typ av verktyg och antal i lådan.

Verktyg

Antal

Skruvdragare (stor och liten)

2

Borrkassett (3-10 mm borr)

1

Handsåg (550 mm och 360 mm)

2

Grensåg

2

Hammare

5

Vinkelhake

2

Meterstock

5

Sekatör

5

Bitssats

1

Dyckert 35 mm


Trallskruv 30 mm


Hovtänger/avbitare

2

Rundfil

1

Ansatsfil

1

Hålsåg (29 mm, 32 mm och 51 mm) + fästanordning till skruvdragare

3

Hålsågsadapter Ironside

1


En låda full med olika verktyg

Pedagogiska aktiviteter

Bygg bon till vilda djur – låna verktygen av Naturskolan! För att öka den biologiska mångfalden testar Serviceförvaltningen att sluta klippa vissa gräsytor, vilket förhoppningsvis kommer att innebära att ytorna drar till sig bin, humor, fjärilar och andra nya hyresgäster. Vill ni bygga bon till de nya hyresgästerna? Ta del av ett antal byggritningar på bon som passar till olika djurgrupper i det pedagogiska tipset Bygg bon för vilda djur.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?