Länk till startsidan

Leva i Brunnshög

Bostäder och kontor, samt ett varierande utbud av service, kultur, restauranger, utbildning och rekreation. I Brunnshög finns allt du behöver – precis utanför dörren.

Service och utbud

Karta över serviceutbud i Brunnshög.
Restauranger, livsmedelsaffär, frisör, massage, bageri, tandläkare och hotell – redan nu har Brunnshög ett varierande och rikt utbud.

Bo

Hyresrätter, bostadsrätter och äganderätter sida vid sida. Studentboende, seniorboende, bostäder för familjer och singlar blandas också. Brunnshög ska erbjuda en brokig mix av bostäder med olika kvaliteter sinsemellan. Alltifrån större byggnader med mäktig utsikt över landskapet till stadsradhus med små egna, lummiga tomter kommer att rymmas inom området.

Hur får jag en hyresrätt i Brunnshög?

Är du intresserad av hyreslägenhet i Brunnshög? Då behöver du kontakta respektive hyresvärd och ställa dig i kö. De har olika kösystem.

Svenska studenthus (studentlägenheter)

Kvarter: Parasollet

Antal lägenheter: 120

Parasollet - K2A

LKF

Kvarter: Skymningen

Antal lägenheter: 49

Skymningen, Lunds Kommuns Fastighetsbolag (LKF)

Tornet Bostads AB

Kvarter: Gryningen 1

Antal hyreslägenheter: 60

Inflytt: tidigast 2024

Lägenheterna förmedlas via Boplats Syd

Boplats Syds webbplats

LKF AB

Kvarter: Smaken i Portkvarteren

Antal lägenheter: 80

Inflytt: tidigast 2024

Kvarter: Jane Addams 5 (Colive)

Antal lägenheter: 88

Inflytt: tidigast 2024

Kvarter: Marie Sklodowska Curie 2 (Mariehus)

Antal lägenheter: 26

Inflytt: tidigast 2026

LKF:s webbplats

Kudu fastigheter

Kvarter: Jane Addams 1, (Majholma)

Antal lägenheter: 60

Inflytt: tidigast 2024

Kontakt: info@kudu.se

Lansa fastigheter

Kvarter: Pristagaren 1 (ICA-huset)

Antal lägenheter: 258

Inflytt: tidigast hösten 2025

Lansa fastigheters webbplats

Jobba

Ett flexibelt arbetsliv kräver ett flexibelt stadsbyggande. Byggnaderna i Brunnshög ska rymma såväl bostäder som kontor. Synergivinsterna är uppenbara: underlaget för service förbättras och gör att både boende och arbetande får tillgång till ett varierande utbud av restauranger och butiker.

Ta dig runt

Gena, upplevelserika stråk där avstånden känns korta och fotgängare och cyklister prioriteras. Så planeras det promenad- och cykelvänliga Brunnshög. Den trafikerade spårvägen erbjuder även en snabb och bekväm resa mellan ESS i nordost och Lund C i sydväst.

Parkernas Brunnshög

Brunnshögs parker står klara innan bebyggelsen runtomkring är färdigbyggd. Det betyder att du nu kan besöka Nobelparken och Gryningsparken. Kunskapsparken öppnar sommar 2022.

Kunskapsparken

Kunskapsparken tar form. Foto: Perry Nordeng

Den 30 fotbollsplaner stora Kunskapsparken, som är en del av Lunds största parksatsning någonsin, ska fläta samman stadsmiljön med den öppna skånska slätten. Det blir en ny typ av park, fylld av kontraster: vilt möter ordnat, natur möter parkmiljö, hårda material möter mjuka – allt i symbios med årstidernas naturliga skiftningar.

Om Kunskapsparken.

Nobelparken

Bild på asfalterad väg och gröna lövträd.
Nobelparken har redan öppnat och ligger i nära anslutning till hållplatsen Brunnshögstorget.

Den ovalt formade parken utgår från en slingrande promenadloop som leder löpare, hundägare och flanörer mellan gröna öar och öppna fält.

De 10 gröna öarna har olika profiler och teman – koj-ön, gung-ön och lek-ön erbjuder lekaktiviteter för barn i olika åldrar. Gym-ön, sport-ön och dans-ön vänder sig till den aktiva besökaren. På trädgårds-ön, musteri-ön och nöt-ön kan du njuta av olika växter och plocka frukt, nötter och bär med dig hem. Även de fyrbenta besökarna har fått en egen ö: hundrast-ön.

Om Nobelparken.

Gryningsparken

Blommor i Gryningsparken
Blommor i Gryningsparken.

Här finns en öppen gräsyta för lek och spel samt en lekplats med klätterlek. Parken har även flera terrasser med corténstålskanter som trappar ner mot söder och ger sköna avkopplingsplatser på årets soliga dagar. Gryningsparken ligger mellan gatorna Soluppgången och Solvändan.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?