Länk till startsidan

En framtid att tro på

Alla pratar om en smartare och mer hållbar framtid. I Brunnshög skapas den. Och den skapas runt människorna som ska bo där, med deras framtida behov i fokus.

En världsledande livs-, innovations- och forskningsmiljö.

Så sammanfattas visionen för Brunnshög. Tre strategier används för att nå dit:

  1. Världens främsta forsknings- och innovationsmiljö utvecklas med MAX IV och ESS som startmotorer.
  2. Brunnshög blir en kunskapsintensiv och global livsmiljö där nya lösningar för hållbart samhällsbyggande ständigt utforskas.
  3. Ett internationellt besöksmål för vetenskap, kultur och rekreation skapas som inspirerar till upptäckter och ny kunskap.
Skiss över Brunnshögs planeringsstruktur

Brunnshög ska göra Lund ännu bättre

Redan i dag är staden en av världens främsta universitetsstäder. Innovationer som mobiltelefonen, den konstgjorda njuren och bluetoothtekniken har sin hemort här, och Lund har en oomtvistad identitet som kunskaps- och innovationsstad.

När Brunnshögs visioner blir till verklighet skapas en inspirerande och global livsmiljö, där uppemot 40 000 människor bor och arbetar. Här finns anläggningar och laboratorier av högsta klass, parallellt med en tät och blandad stadsmiljö som rymmer varierande bostäder och lummiga parker, affärer och skolor, arbetsplatser och service. I Brunnshög är det bäst att vara – och mest stimulerande och intressant.

Hur är Brunnshög hållbart?

Om hållbara Brunnshög.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?