Länk till startsidan

Nobelparken

Nobelparken är centrala Brunnshögs stadsdelspark. Med sin speciella ovala form och sina temaöar, är den 3,8 hektar stora parken värd ett besök!

Ovalen kantas av en slingrande promenadloop som leder löpare, hundägare och flanörer mellan gröna öar och öppna fält, som pärlor på ett halsband. Med en gräsarmering som flätas ihop med gatan suddas gränsen mellan bebyggelse och park ut.

Flygfoto över Nobelparken, som är en rund park med olika delar inom parken.
Flygfoto över Nobelparken.

Hitta till Nobelparken

Till Nobelparken tar du dig enklast med cykel, eller med spårvagn från Lund C till Brunnshögstorget. Välj spårvagnshållplats Brunnshögstorget.

Bil: närmaste parkeringshus finns på Brunnshögsvägen 25. Det finns två platser för handikapparkering intill Kunskapsparkens entré från Utmarksvägen.

Hitta till Nobelparken på en karta

Se en film om Nobelparken

Stadsträdgårdsmästare Karl-Oscar Seth berättar om Nobelparken där du kan leka, idrotta, njuta av grönskan – och dansa!

Temaöarna

I Nobelparken finns 236 olika växtarter och består av små och stora "öar", var och en med en egen profil i ett stort, öppet rum. Kojön, Gungön och Lekön erbjuder lekaktiviteter för barn i olika åldrar. Gymön, Sportön och Dansön vänder sig till den aktiva besökaren. På Trädgårdsön, Musteriön och Nötön kan besökaren njuta av varierande växtlighet och plocka frukt, nötter och bär med sig hem. Även de fyrbenta besökarna har fått en egen ö: Hundön.

Dessutom öppnar sig ett stort fält i parkens mitt - perfekt för picknick, utegympa eller brännboll med kompisgänget.

En grön gräsmatta sträcker sig bort mot träd i bakgrunden. Till höger finns en liten gångväg.

Våtmarksängen

Nobelparken har en viktig uppgift, utöver som rekreationsområde och mötesplats, som uppsamlingsplats för dagvatten och omfattande regn. I parkens mitt finns därför en svagt skålad gräsyta och blomstrande våtäng, dit delar av dagvattnet från Brunnshög leds. Skålningens lågpunkt avslutas av en gabionmur med en stor träterrass. Läget skapar inte bara en spännande biotop i en urban miljö, utan också en perfekt plats för dig att njuta av solen och utsikten.

Nyfiken på Brunnshög?

Här kan du läsa mer om Kunskapsparken, som kommer ansluta till Nobelparken och om allt som händer i Brunnshög.

Kunskapsparken

Brunnshög

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?