Länk till startsidan

SES, digital hjälp vid skilsmässa och separation

En skilsmässa eller separation kan vara utmanande för både dig och ditt barn. Vi erbjuder det digitala verktyget SES, samarbete efter skilsmässa, som ger dig hjälp att hantera de förändringar som en skilsmässa innebär. SES kostar inget att använda.

SES är ett stöd för att göra tillvaron så bra som möjligt för barn och föräldrar i samband med skilsmässa och separation. Följ länken nedan för att börja använda SES. Du kan använda SES inför, under och efter en separation.

SES – digital hjälp för skilsmässofamiljer

Så här får du tillgång till SES

Om du vill få tillgång till SES så behöver du vara folkbokförd i Lunds kommun. Du kan enkelt registrera dig själv direkt i tjänsten. Du loggar in anonymt.

När det passar dig och utan väntetid

Du kan använda SES när som helst på dygnet och du kan logga in hur många gånger du vill. Du får tillgång till SES direkt, utan väntetid.

SES är till för dig som vill:

  • Förstå och hantera dina egna och dina barns reaktioner
  • Få hjälp utan väntetid och utan fysiskt möte
  • Ta del av kunskap och verktyg som bygger på forskning
  • Ha frihet att själv välja ämnen och hur mycket tid du vill avsätta

SES finns tillgängligt på svenska, arabiska och engelska.

Hjälp barnen tryggt genom separationen

Med SES kan du få hjälp att förstå och hantera dina egna och ditt barns reaktioner på skilsmässan. SES är uppdelad i 18 olika avsnittet. Det första avsnittet tar cirka 30 minuter att göra och kan kompletteras med en rad andra avsnitt som är anpassade efter olika situationer som kan uppstå vid en separation. Det finns exempelvis verktyg för självreflektion, verktyg där du får kunskap om och exempel på reaktioner hos barn och föräldrar vid separationer. Och kunskap om hur du som förälder berättar för dina barn om valen du gör.

Behöver du eller ditt barn mer stöd?

Lunds kommun erbjuder olika typer av stöd vid separation och skilsmässa, för att ni som föräldrar ska kunna enas kring bra lösningar. Det erbjuds bland annat föräldrautbildningar, exempelvis barn i föräldrars fokus (BIFF) är en utbildning för separerade föräldrar i konflikt med syfte att synliggöra barnets behov i situationen. Kommunen erbjuder även stödgrupper till barn som vill träffa jämnåriga som varit med om samma sak, i Gungbrädan.

Läs mer om stöd vid skilsmässa och separation här.

Läs mer om Gungbrädan här.

Läs mer om föräldrautbildningar och samtal här.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?