Länk till startsidan

Kontaktfamilj och kontaktperson för barn och unga

Vill du engagera dig i barn, ungdomar eller vuxna som behöver stöd och sociala kontakter? Bli kontaktfamilj eller kontaktperson!

Som kontaktfamilj ska ni ha tid en eller två helger i månaden för ett eller flera barn eller ungdomar som har behov av att komma bort ibland. Som kontaktfamilj ger ni barnet tillgång till en bonusfamilj och barnets förälder får avlastning!

Som kontaktperson träffar du en ung eller vuxen människa en eller ett par gånger i veckan för att bidra till en meningsfull fritid, bryta isolering, ge stöd i vardagssituationer och vara en vuxen person som lyssnar.

Intresserad? Hör av dig till oss!

Vill du veta mer om hur man blir kontaktperson eller kontaktfamilj, ring oss så får du veta mer! Gör en intresseanmälan via e-tjänsten:

Att bli kontaktperson och kontaktfamilj

Du behöver inte ha någon formell kompetens för att bli kontaktperson eller kontaktfamilj men du ska ha tid över och vara intresserad av hur andra människor har det. Du behöver också ha en trygg och stabil livssituation. Ett enkelt samarbetsavtal görs upp mellan kontaktpersoner/kontaktfamiljen och arbetsmarknads- och socialförvaltningen där tystnadsplikt ingår. Avtalet kan givetvis förlängas, avbrytas eller på annat sätt förändras om parterna önskar så.

Du får stöd i ditt uppdrag samt ett mindre arvode enligt kommunförbundets riktlinjer.

Vi behöver:

  • Kontaktpersoner – att vara ett stöd till ett barn, en tonåring eller en vuxen.
  • Kontaktpersoner till familjerätten – att medverka vid umgänge.
  • Kontaktfamiljer – att ta emot ett barn i sitt hem vissa helger eller kvällar.

Kontaktverksamheten

Besöksadress: Kristallen, Brotorget 1 i Lund

Sanja Pranjic, socialsekreterare
Telefon: 046-359 99 98
E-post: sanja.pranjic@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?