Länk till startsidan

Skapande, hantverk och bild

Tycker du om att skapa saker? Kanske sy, måla eller snickra? Du kanske gillar återbruk - att ge prylar ett nytt liv? Då finns det många spännande aktiviteter att upptäcka här.

Här i listan hittar du de utförare som kan erbjuda olika dagliga verksamheter med skapande, hantverk och bild. Har du hittat rätt verksamhet för dig? Glöm inte att göra en anmälan.

Genom att uttrycka, utveckla och utforska, vill vi att du ska få en daglig verksamhet som är anpassad utefter dig som individ, dina intressen och dina behov!

Vår profil

På Attendo Nimbus Skjutbanevägen arbetar vi i projekt utifrån dina intressen. Ett projekt kan handla om att uttrycka, utveckla eller utforska inom ett område, t.ex. matlagning, drejning, musik, bakning, målning eller slöjd. Du och vi tillsammans lägger upp en projektplan. Denna kan innefatta informationssökning, på nätet, leta information i böcker och tidningar. Sedan kan vi göra studiebesök och praktiska aktiviteter.


Du har också möjlighet att förbättra dina kunskaper i något ämne du läste i skolan.

På Skjutbanevägen finns även projektteamet som har en egen lokal i huset. Projektteamet arbetar med uppdrag/projekt ute i samhället. Det kan vara att utföra trädgårdsarbete, målning och transporter.

Våra tjänster

Vi skräddarsyr en individuell lösning för dig. Tillsammans utformar vi utifrån dina styrkor och önskemål en givande daglig verksamhet – att längta till!

Vår personal

Vi arbetar med tydliggörande pedagogik utifrån TEACCH-modellen. Personalen har utbildning och får handledning i arbetssättet. Du får alltid en kontaktman ur personalgruppen som har dina intressen extra mycket i fokus och stöttar dig med din planering!

Tilläggstjänster

Har du önskemål om att göra en speciell utställning eller hitta en praktikplats? Vi finns med för att stötta dig och göra detta möjligt!

Din möjlighet att välja och påverka

Vi arbetar med dig i fokus. Aktiviteter och tydliggörande är individuellt anpassat för att du ska ha största möjliga inflytande och delaktighet i din dagliga verksamhet.

Kontakt

Helene Dahlbom, verksamhetschef

E-post: helene.dahlbom@attendo.se
Telefon: 0768-29 70 30

Attendo Nimbus Skjutbanevägens webbplats

Adress: Skjutbanevägen 31, 226 49 Lund

Hitta till Attendo Nimbus Skjutbanevägen via karta

Daglig verksamhet Gråsparven ligger i natursköna Värpinge. Vi vänder oss till dig som har olika funktionsnedsättningar och kan erbjuda dig et stort utbud av aktiviteter. Vi har även en lokal på Klostergården med inriktning mot hantverk och bakning.

Vår profil

Om du behöver ett tydligt arbetssätt, ett annat sätt att kommunicera på, få möjlighet att uppleva med dina sinnen, kunna använda din kropp i rörelse eller delta i skapande aktiviteter, då kan daglig verksamhet Gråsparven vara ett alternativ för dig.

Vårt arbetssätt bygger på vår värdegrund där du får hjälp/stöd med det du behöver, att du kan göra dina egna val, att du har goda upplevelser, att du känner dig trygg och att du har roligt.

Våra tjänster

Vi arbetar med tydliggörande pedagogik och AKK (alternativ och kompletterande kommunikation) utifrån dina intressen och dina förmågor. Aktiviteter som du kan välja mellan är bland annat hantverk, färg och form, trädgård, baka, musik, data, side-by-side cykel, snoezel, yoga med mera. På Gråsparven hjälps vi åt med de vardagliga sysslorna. Du kan arbeta enskilt och/eller i grupp.

Vår personal

Vi som arbetar på Gråsparven har olika kompetenser med lång och bred erfarenhet av arbete kring personer med olika funktionsnedsättningar.

Din möjlighet att välja och påverka

Du erbjuds en genomförandeplan där vi tillsammans formar din dagliga verksamhet utifrån dina behov, intressen och förmågor. Ett val – flera möjligheter i Lunds kommun.

Så här jobbar vi

Vi arbetar tillsammans och har stor gemenskap i gruppen. På Gläntan arbetar stödassistenter som hjälper dig att lägga upp och utföra arbetsuppgifterna eller annat stöd som du behöver under dagen. Vi har också en arbetsterapeut som är delaktig i arbetet som vi träffar regelbundet.

Vi som jobbar här

Vi som arbetar på Gråsparvens dagliga verksamheter har olika kompetenser med lång och bred erfarenhet av arbete med personer med olika funktionsvariationer. Vi arbetar med tydliggörande pedagogik och AAK (alternativ och kompletterande kommunikation) utifrån dina intressen och förmågor.

Kontakt

Gråsparven

Annelie Lundblad, enhetschef

Telefon: 046-359 62 51
E-post: annelie.lundblad@lund.se

Adress: Gråsparvsvägen 5B, 227 31 Lund

Hitta till Gråsparven via karta

Kulturcentrum Skåne är ett konstnärligt utvecklingscentrum som vänder sig till personer med kognitiv eller intellektuell funktionsvariant. Verksamheten består av tre delar varav daglig verksamhet är en. De övriga är den treåriga kulturutbildningen och öppna verksamheten.

Vår profil

Kulturcentrum Skåne driver en kulturarbetsplats/daglig verksamhet som vilar på bred kulturell och konstnärlig bas.
Inriktningarna är musik, drama/teater, dans/rörelse och bild/film/foto. I allt konstnärligt arbete utgår vi från deltagarnas egna erfarenheter, kunskaper och ambitioner. Vi söker det vi är bra på och utvecklar det genom att reflektera och att göra.

Våra tjänster

Verksamheten är utåtriktad med målet att bli en del av det etablerade kulturutbudet i samhället. All konstnärlig produktion presenteras för allmänheten för att skapa mötesplatser för alla, oavsett funktionsförmåga. I vår dagliga verksamhet finns bland annat Koloniteatern, rockbandet KC Attitude, marimbaorkestern Chimurenga, en dansgrupp, en bildgrupp, en tidningsgrupp. I samtliga sammanhang arbetar vi även med film och foto.

Vår personal

All personal på Kulturcentrum Skåne är själva utövande konstnärer och kulturarbetare med lärarexamen från högskola eller annan dokumenterad pedagogisk kompetens.

Tilläggstjänster

Kulturcentrum Skåne samarbetar regelbundet med professionella kulturinstitutioner lokalt, regionalt och nationellt.

Din möjlighet att välja och påverka

I det dagliga arbetet har deltagarna stort inflytande över frågor som val av konstnärliga områden, arbetssätt och utföranden. Vi planerar arbete och produktion tillsammans.

Kontakt

Jenny Friman, verksamhetschef

Telefon: 0709-77 43 82
E-post: kc.jenny@telia.com
Webbplats kulturcentrumskane.com

Adress: Kolonivägen 8, Lund.

Hitta till Kulturcentrum Skåne via karta

Välkommen att bli en del av oss! Lunds Finest Dagliga Verksamhet är platsen där du får stöd, inspiration och pepp så din dag blir meningsfylld och betydelsefull. Vi inspireras ihop. Det är dina önskningar, dagsform, styrkor, intressen och behov som styr.

Vår profil

Våra inriktningar är Kropp & själ och Estetisk verkstad.
Vi finns i vackra Sankt Lars-parken. Våra lokaler är stora, ljusa och ändamålsanpassade, så att du kan få den arbetsro och inspirerande miljö du behöver för ditt skapande. Genom vårt stora kontaktnät skapar vi möjligheter!

Våra tjänster

 • Kropp och Själ – Vill du kanske testa träning som gör dig mer lugn och avslappnad eller vill du göra din kropp starkare och mer uthållig eller kanske både och? Du väljer!
 • Estetisk verkstad – Vi arbetar med design, grafisk formgivning, skrivande, konstnärligt skapande, musik och foto. Vi har en stor studio och replokal där allt som du kan tänkas behöva när du vill arbeta med musik.
 • Finest Books är vårt eget bokförlag. Du kanske vill ge ut en egen bok eller – vi fixar med all administration och säljer det vi skapar. Vi anser att alla har rätt att ta del av samhället och vi arbetar för att vårt skapande ska nå ut till allmänheten för att öka kunskap, förståelse och inklusion.

Vår personal

All personal har erfarenhet och kunskap kring personer med funktionsnedsättning och inom flera områden som till exempel lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik.

Tilläggstjänster

Om du önskar en praktikplats hjälper vi dig med det.

Din möjlighet att välja och påverka

Du är vårt fokus! Du bestämmer hur du vill lägga upp ditt schema. Det är viktigaste för oss är att du får möjlighet att göra saker som du mår bra av och växer med. Tillsammans utformar vi verksamheten.

Kontakt

Marie Hansson, verksamhetschef

Telefon: 010-330 85 07

E-post: marie@davera.se

Lunds finest webbplats

Lunds Finest ligger i Sankt Lars parken, dit du lätt tar dig till fots, med cykel, bil eller buss.

Adress: Sankt Lars väg 10, 222 70 Lund.

Hitta till Lunds finest via karta

Sesam är en arbetsinriktad daglig verksamhet med lokaler på flera ställen i Lund.
Vi skräddarsyr en meningsfull daglig verksamhet för dig utifrån dina intressen, resurser och förmågor.

Våra aktivitetsinriktningar

 • UnIkT – IT daglig verksamhet
 • Ånyo – återbruk och hantverk
 • Mat med flera mål – matlagning och matinspiration
 • Komvux Cafeteria – cafévärdar
 • Brandstationen – service- och konferensvärdar
 • Bangatan – service- och konferensvärdar
 • Haboden – utemiljö och matlagning
 • Husvärd – service och kök
 • Fixare – monteringsarbete
 • Hörnan – textilhantverk
 • Verkstaden – meckar och renoverar cyklar med mera
 • Titta In – gemensam butik för kommunala dagliga verksamheter

Våra tjänster

En del av Sesams verksamhet är förlagd hos våra externa samarbetspartners eller inom andra kommunala verksamheter. Verksamheten erbjuder en stor variation av aktiviteter vilket ger goda utvecklingsmöjligheter.

Vår personal

Vi som arbetar på Sesam är arbetsterapeuter, praktikcoacher, studie- och yrkesvägledare samt handledare med olika utbildningsbakgrund.

Gemensamt för oss är att vi alla har goda kunskaper i och praktisk erfarenhet av att arbeta med personer med intellektuell funktionsnedsättning och autismspektrumtillstånd

Vi arbetar aktivt med medbestämmande och delaktighet, både för personal och deltagare.

Tilläggstjänster

Om du behöver träffa sjukgymnast, psykolog eller kurator kan vi hjälpa dig med detta. Vi har även arbetskonsulenter som kan hjälpa dig om/när du vill ha praktik på heltid samt en studie- och yrkesvägledare.

Din möjlighet att välja och påverka

Utifrån dina önskemål planerar vi tillsammans hur dina arbetsdagar ska se ut. Ett val – flera möjligheter i Lunds kommun.

Kontakt

Telefon: 046-359 69 88
E-post: emma.moltedobravo@lund.se

Adress: Örnvägen 58, 227 31 Lund

Hitta till Sesam via karta

Så här ansöker du

Du ansöker om daglig verksamhet genom att fylla i e-tjänsten. Efter att du har skickat in den kommer du bli kontaktad av en handläggare.

Har du fler frågor eller vill ha hjälp med din ansökan är du varmt välkommen att ta kontakt med medborgarcenter. Berätta vad du behöver hjälp med när du kontaktar oss, du får svar direkt eller blir lotsad vidare till en handläggare.
Telefon medborgarcenter: 046-359 50 00

Om du inte är nöjd

Prata i första hand med personalen på din dagliga verksamhet. Eller kontakta din handläggare genom att ringa medborgarcenter, som kopplar dig vidare till rätt person.

Telefon: 046-359 50 00

E-post: klagomalvoo@lund.se

Du kan också använda vår e-tjänst för att lämna synpunkter.

Lämna synpunkter digitalt

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?