Tycker du om att skapa saker? Kanske sy, måla eller snickra? Du kanske gillar återbruk - att ge prylar ett nytt liv? Då finns det många spännande aktiviteter att upptäcka här.
Här i listan hittar du de utförare som kan erbjuda olika dagliga verksamheter med skapande, hantverk och bild. Har du hittat rätt verksamhet för dig? Glöm inte att göra en anmälan.
Genom att uttrycka, utveckla och utforska, vill vi att du ska få en daglig verksamhet som är anpassad utefter dig som individ, dina intressen och dina behov!
På Attendo Nimbus Skjutbanevägen arbetar vi i projekt utifrån dina intressen. Ett projekt kan handla om att uttrycka, utveckla eller utforska inom ett område, t.ex. matlagning, drejning, musik, bakning, målning eller slöjd. Du och vi tillsammans lägger upp en projektplan. Denna kan innefatta informationssökning, på nätet, leta information i böcker och tidningar. Sedan kan vi göra studiebesök och praktiska aktiviteter.
Du har också möjlighet att förbättra dina kunskaper i något ämne du läste i skolan.
På Skjutbanevägen finns även projektteamet som har en egen lokal i huset. Projektteamet arbetar med uppdrag/projekt ute i samhället. Det kan vara att utföra trädgårdsarbete, målning och transporter.
Vi skräddarsyr en individuell lösning för dig. Tillsammans utformar vi utifrån dina styrkor och önskemål en givande daglig verksamhet – att längta till!
Vi arbetar med tydliggörande pedagogik utifrån TEACCH-modellen. Personalen har utbildning och får handledning i arbetssättet. Du får alltid en kontaktman ur personalgruppen som har dina intressen extra mycket i fokus och stöttar dig med din planering!
Har du önskemål om att göra en speciell utställning eller hitta en praktikplats? Vi finns med för att stötta dig och göra detta möjligt!
Vi arbetar med dig i fokus. Aktiviteter och tydliggörande är individuellt anpassat för att du ska ha största möjliga inflytande och delaktighet i din dagliga verksamhet.
Helene Dahlbom, verksamhetschef
E-post: helene.dahlbom@attendo.se
Telefon: 0768-29 70 30
Attendo Nimbus Skjutbanevägens webbplats
Adress: Skjutbanevägen 31, 226 49 Lund
Daglig verksamhet Gråsparven ligger i natursköna Värpinge. Vi vänder oss till dig som har olika funktionsnedsättningar och kan erbjuda dig et stort utbud av aktiviteter. Vi har även en lokal på Klostergården med inriktning mot hantverk och bakning.
Om du behöver ett tydligt arbetssätt, ett annat sätt att kommunicera på, få möjlighet att uppleva med dina sinnen, kunna använda din kropp i rörelse eller delta i skapande aktiviteter, då kan daglig verksamhet Gråsparven vara ett alternativ för dig.
Vårt arbetssätt bygger på vår värdegrund där du får hjälp/stöd med det du behöver, att du kan göra dina egna val, att du har goda upplevelser, att du känner dig trygg och att du har roligt.
Vi arbetar med tydliggörande pedagogik och AKK (alternativ och kompletterande kommunikation) utifrån dina intressen och dina förmågor. Aktiviteter som du kan välja mellan är bland annat hantverk, färg och form, trädgård, baka, musik, data, side-by-side cykel, snoezel, yoga med mera. På Gråsparven hjälps vi åt med de vardagliga sysslorna. Du kan arbeta enskilt och/eller i grupp.
Vi som arbetar på Gråsparven har olika kompetenser med lång och bred erfarenhet av arbete kring personer med olika funktionsnedsättningar.
Du erbjuds en genomförandeplan där vi tillsammans formar din dagliga verksamhet utifrån dina behov, intressen och förmågor. Ett val – flera möjligheter i Lunds kommun.
Vi arbetar tillsammans och har stor gemenskap i gruppen. På Gläntan arbetar stödassistenter som hjälper dig att lägga upp och utföra arbetsuppgifterna eller annat stöd som du behöver under dagen. Vi har också en arbetsterapeut som är delaktig i arbetet som vi träffar regelbundet.
Vi som arbetar på Gråsparvens dagliga verksamheter har olika kompetenser med lång och bred erfarenhet av arbete med personer med olika funktionsvariationer. Vi arbetar med tydliggörande pedagogik och AAK (alternativ och kompletterande kommunikation) utifrån dina intressen och förmågor.
Gråsparven
Annelie Lundblad, enhetschef
Telefon: 046-359 62 51
E-post: annelie.lundblad@lund.se
Adress: Gråsparvsvägen 5B, 227 31 Lund
Kulturcentrum Skåne är ett konstnärligt utvecklingscentrum som vänder sig till personer med kognitiv eller intellektuell funktionsvariant. Verksamheten består av tre delar varav daglig verksamhet är en. De övriga är den treåriga kulturutbildningen och öppna verksamheten.
Kulturcentrum Skåne driver en kulturarbetsplats/daglig verksamhet som vilar på bred kulturell och konstnärlig bas.
Inriktningarna är musik, drama/teater, dans/rörelse och bild/film/foto. I allt konstnärligt arbete utgår vi från deltagarnas egna erfarenheter, kunskaper och ambitioner. Vi söker det vi är bra på och utvecklar det genom att reflektera och att göra.
Verksamheten är utåtriktad med målet att bli en del av det etablerade kulturutbudet i samhället. All konstnärlig produktion presenteras för allmänheten för att skapa mötesplatser för alla, oavsett funktionsförmåga. I vår dagliga verksamhet finns bland annat Koloniteatern, rockbandet KC Attitude, marimbaorkestern Chimurenga, en dansgrupp, en bildgrupp, en tidningsgrupp. I samtliga sammanhang arbetar vi även med film och foto.
All personal på Kulturcentrum Skåne är själva utövande konstnärer och kulturarbetare med lärarexamen från högskola eller annan dokumenterad pedagogisk kompetens.
Kulturcentrum Skåne samarbetar regelbundet med professionella kulturinstitutioner lokalt, regionalt och nationellt.
I det dagliga arbetet har deltagarna stort inflytande över frågor som val av konstnärliga områden, arbetssätt och utföranden. Vi planerar arbete och produktion tillsammans.
Jenny Friman, verksamhetschef
Telefon: 0709-77 43 82
E-post: kc.jenny@telia.com
Webbplats kulturcentrumskane.com
Adress: Kolonivägen 8, Lund.
Välkommen att bli en del av oss! Lunds Finest Dagliga Verksamhet är platsen där du får stöd, inspiration och pepp så din dag blir meningsfylld och betydelsefull. Vi inspireras ihop. Det är dina önskningar, dagsform, styrkor, intressen och behov som styr.
Våra inriktningar är Kropp & själ och Estetisk verkstad.
Vi finns i vackra Sankt Lars-parken. Våra lokaler är stora, ljusa och ändamålsanpassade, så att du kan få den arbetsro och inspirerande miljö du behöver för ditt skapande. Genom vårt stora kontaktnät skapar vi möjligheter!
All personal har erfarenhet och kunskap kring personer med funktionsnedsättning och inom flera områden som till exempel lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik.
Om du önskar en praktikplats hjälper vi dig med det.
Du är vårt fokus! Du bestämmer hur du vill lägga upp ditt schema. Det är viktigaste för oss är att du får möjlighet att göra saker som du mår bra av och växer med. Tillsammans utformar vi verksamheten.
Marie Hansson, verksamhetschef
Telefon: 010-330 85 07
E-post: marie@davera.se
Lunds Finest ligger i Sankt Lars parken, dit du lätt tar dig till fots, med cykel, bil eller buss.
Adress: Sankt Lars väg 10, 222 70 Lund.
Sesam är en arbetsinriktad daglig verksamhet med lokaler på flera ställen i Lund.
Vi skräddarsyr en meningsfull daglig verksamhet för dig utifrån dina intressen, resurser och förmågor.
En del av Sesams verksamhet är förlagd hos våra externa samarbetspartners eller inom andra kommunala verksamheter. Verksamheten erbjuder en stor variation av aktiviteter vilket ger goda utvecklingsmöjligheter.
Vi som arbetar på Sesam är arbetsterapeuter, praktikcoacher, studie- och yrkesvägledare samt handledare med olika utbildningsbakgrund.
Gemensamt för oss är att vi alla har goda kunskaper i och praktisk erfarenhet av att arbeta med personer med intellektuell funktionsnedsättning och autismspektrumtillstånd
Vi arbetar aktivt med medbestämmande och delaktighet, både för personal och deltagare.
Om du behöver träffa sjukgymnast, psykolog eller kurator kan vi hjälpa dig med detta. Vi har även arbetskonsulenter som kan hjälpa dig om/när du vill ha praktik på heltid samt en studie- och yrkesvägledare.
Utifrån dina önskemål planerar vi tillsammans hur dina arbetsdagar ska se ut. Ett val – flera möjligheter i Lunds kommun.
Telefon: 046-359 69 88
E-post: emma.moltedobravo@lund.se
Adress: Örnvägen 58, 227 31 Lund
Du ansöker om daglig verksamhet genom att fylla i e-tjänsten. Efter att du har skickat in den kommer du bli kontaktad av en handläggare.
Har du fler frågor eller vill ha hjälp med din ansökan är du varmt välkommen att ta kontakt med medborgarcenter. Berätta vad du behöver hjälp med när du kontaktar oss, du får svar direkt eller blir lotsad vidare till en handläggare.
Telefon medborgarcenter: 046-359 50 00
Prata i första hand med personalen på din dagliga verksamhet. Eller kontakta din handläggare genom att ringa medborgarcenter, som kopplar dig vidare till rätt person.
Telefon: 046-359 50 00
E-post: klagomalvoo@lund.se
Du kan också använda vår e-tjänst för att lämna synpunkter.
Uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?