Länk till startsidan

Daglig verksamhet inom IT

Brinner du för programmering och IT? Eller vill du göra praktik på en arbetsplats? Här finns olika alternativ för dig.

Här i listan hittar du de utförare som kan erbjuda olika aktiviteter inom IT och kontor. Kanske vill du göra praktik på en arbetsplats? Har du hittat rätt verksamhet för dig? Glöm inte att göra en anmälan.

Vår verksamhet

På Diabasen finns många aktiviteter att välja mellan. Sjung i vår kör eller musikgrupp, skapa smycken, måla eller bli en av våra duktiga skådespelare i Teater Slangbellan. Den media och IT-intresserade kan ägna sig åt skrivande, filmskapande, spel, egna projekt, starta en podd eller bli en av våra bloggare och vloggare.

Häng gärna med på promenader i skogen eller våra andra utflykter. I vårt snoezelrum erbjuds sinnesstimulans och vila. I våra tre kök bakar vi och lagar mat. Det finns också möjlighet att arbeta i utflyttad verksamhet på Lunds civila ryttarförening och på Erikshjälpen.


Vårt arbetssätt

Vår målsättning att skapa en meningsfull sysselsättning i en trygg miljö där varje individ får möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Vi planerar din dagliga verksamhet tillsammans med dig utifrån dina behov. Hos oss kan du arbeta både individuellt och i grupp.


Det är viktigt för oss att hitta aktiviteter som är meningsfulla för dig. Det är också viktigt att skapa en bra balans mellan olika aktiviteter så att energin räcker hela dagen.

Kontakt

Telefon: 046-359 63 60

E-post: karin.andersson3@lund.se

Adress: Kalkstensvägen 1, 224 78 Lund.

Hitta till Diabasen via karta

Vår verksamhet

Sesam är en arbetsinriktad daglig verksamhet med aktiviteter på flera ställen i Lund. En del av Sesams verksamhet är förlagd hos våra externa samarbetspartners eller inom andra kommunala verksamheter.

 

Verksamheten erbjuder en stor variation av aktiviteter vilket ger goda utvecklingsmöjligheter. De verksamhetsområden vi erbjuder är bland annat IT, hantverk, matlagning, trädgårdsarbete, caféverksamhet, servicevärd, köksarbete, monteringsarbete, cykelverkstad och arbete i butik.


Vårt arbetssätt

Gemensamt för personalen som består av stödassistenter, stödpedagoger och pedagogiska samordnare är att vi alla har goda kunskaper och praktisk erfarenhet av att arbeta med
personer med utvecklingsstörning och autismspektrumtillstånd.
Vi arbetar lågaffektivt och aktivt med medbestämmande och delaktighet för våra deltagare.

Kontakt

Telefon: 046-359 69 88
E-post: emma.jonsson6@lund.se

Adress: Örnvägen 58, 227 31 Lund

Hitta till Sesam via karta

Så här ansöker du

Du ansöker om daglig verksamhet genom att fylla i e-tjänsten. Efter att du har skickat in den kommer du bli kontaktad av en handläggare.

Har du fler frågor eller vill ha hjälp med din ansökan är du varmt välkommen att ta kontakt med medborgarcenter. Berätta vad du behöver hjälp med när du kontaktar oss, du får svar direkt eller blir lotsad vidare till en handläggare.
Telefon medborgarcenter: 046-359 50 00

Om du inte är nöjd

Prata i första hand med personalen på din dagliga verksamhet. Eller kontakta din handläggare genom att ringa medborgarcenter, som kopplar dig vidare till rätt person.

Telefon: 046-359 50 00

E-post: klagomalvoo@lund.se

Du kan också använda vår e-tjänst för att lämna synpunkter.

Lämna synpunkter digitalt

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?