Länk till startsidan

Daglig verksamhet inom IT

Brinner du för programmering och IT? Eller vill du göra praktik på en arbetsplats? Här finns olika alternativ för dig.

Här i listan hittar du de utförare som kan erbjuda olika aktiviteter inom IT och kontor. Kanske vill du göra praktik på en arbetsplats? Har du hittat rätt verksamhet för dig? Glöm inte att göra en anmälan.

Daglig verksamhet Diabasen ligger på Gastelyckan i rymliga och anpassade lokaler.

Vår profil

Vi erbjuder utveckling genom ett stort antal aktiviteter som kan kombineras efter önskemål. Vårt arbetssätt bygger på tydliggörande pedagogik liksom olika anpassningar av miljö och bemötande.
Våra lokaler är utformade för att ge möjlighet till arbete både i grupp och enskilt.

Våra tjänster

Verksamheten erbjuder ett stort antal aktiviteter vilket ger goda variations och utvecklingsmöjligheter. Hos oss kan du arbeta med teater och musik på scen eller i musikstudio, film, data och media. Vi samarbetar med olika företag, vilket innebär att vi utför olika arbetsuppgifter till dem i våra egna lokaler.

En del av verksamheten är förlagd ute på företag eller ideella organisationer. Det arbetet sker i grupp med handledare eller individuellt. Alla aktiviteter individanpassas i samarbete med dig och om du önskar även med dina företrädare.

Vår personal

Vi som jobbar här är aktivitetspedagog, arbetsterapeut, handledare, musikhandledare och teaterhandledare. Det som är gemensamt för alla är att vi har goda kunskaper kring autismspektrumtillstånd och intellektuell funktionsnedsättning.

Tilläggstjänster

Om du har daglig verksamhet i någon av de andra enheterna i kommunal regi kan du delta i teater- och musikprojekt. Våra arbetsterapeuter och pedagoger kan hjälpa dig att hitta hjälpmedel och strategier för att klara av din vardag.

Din möjlighet att välja och påverka

Alla aktiviteter utformas i samråd med dig och du väljer innehåll och inriktning på din dagliga verksamhet. Du har också möjlighet att förlägga vissa aktiviteter på andra enheter som till exempel café och trädgårdsarbete.

Kontakt

Telefon: 046-359 63 60

E-post: karin.andersson3@lund.se

Adress: Kalkstensvägen 1, 224 78 Lund.

Hitta till Diabasen via karta

Sesam är en arbetsinriktad daglig verksamhet med lokaler på flera ställen i Lund.
Vi skräddarsyr en meningsfull daglig verksamhet för dig utifrån dina intressen, resurser och förmågor.

Våra aktivitetsinriktningar

 • UnIkT – IT daglig verksamhet
 • Ånyo – återbruk och hantverk
 • Mat med flera mål – matlagning och matinspiration
 • Komvux Cafeteria – cafévärdar
 • Brandstationen- service – och konferensvärdar
 • Bangatan – service- och konferensvärdar
 • Haboden – utemiljö och matlagning
 • Husvärd – service och kök
 • Fixare – monteringsarbete
 • Hörnan – textilhantverk
 • Verkstaden – meckar och renoverar cyklar med mera
 • Titta In – gemensam butik för kommunala dagliga verksamheter

Våra tjänster

En del av Sesams verksamhet är förlagd hos våra externa samarbetspartners eller inom andra kommunala verksamheter. Verksamheten erbjuder en stor variation av aktiviteter vilket ger goda utvecklingsmöjligheter.

Vår personal

Vi som arbetar på Sesam är arbetsterapeuter, praktikcoacher, studie- och yrkesvägledare samt handledare med olika utbildningsbakgrund.

Gemensamt för oss är att vi alla har goda kunskaper i och praktisk erfarenhet av att arbeta med personer med utvecklingsstörning och autismspektrumtillstånd

Vi arbetar aktivt med medbestämmande och delaktighet, både för personal och deltagare.

Tilläggstjänster

Om du behöver träffa sjukgymnast, psykolog eller kurator kan vi hjälpa dig med detta. Vi har även arbetskonsulenter som kan hjälpa dig om/när du vill ha praktik på heltid samt en studie- och yrkesvägledare.

Din möjlighet att välja och påverka

Utifrån dina önskemål planerar vi tillsammans hur dina arbetsdagar ska se ut. Ett val - flera möjligheter i Lunds kommun.

Kontakt

Telefon: 046-359 69 88
E-post: emma.moltedobravo@lund.se

Adress: Örnvägen 58, 227 31 Lund

Hitta till Sesam via karta

Så här ansöker du

Du ansöker om daglig verksamhet genom att fylla i e-tjänsten. Efter att du har skickat in den kommer du bli kontaktad av en handläggare.

Har du fler frågor eller vill ha hjälp med din ansökan är du varmt välkommen att ta kontakt med medborgarcenter. Berätta vad du behöver hjälp med när du kontaktar oss, du får svar direkt eller blir lotsad vidare till en handläggare.
Telefon medborgarcenter: 046-359 50 00

Om du inte är nöjd

Prata i första hand med personalen på din dagliga verksamhet. Eller kontakta din handläggare genom att ringa medborgarcenter, som kopplar dig vidare till rätt person.

Telefon: 046-359 50 00

E-post: klagomalvoo@lund.se

Du kan också använda vår e-tjänst för att lämna synpunkter.

Lämna synpunkter digitalt

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?