Aktiviteterna anpassas efter dina önskemål, förutsättningar och behov.
Du får hjälp och stöd med att träna upp kunskaper som krävs på ett arbete. Vad är du intresserad av? Utförarna hjälper dig att hitta rätt aktivitet, hos dem eller på en arbetsplats.
Här i listan hittar du de utförare som kan erbjuda olika praktikplatser inom dagliga verksamheter. Har du hittat rätt verksamhet för dig? Glöm inte att göra en anmälan.
Är du intresserad av att ha din dagliga verksamhet på en vanlig arbetsplats? Då hjälper vi dig gärna!
Vad tycker du är roligt? Vad är du bra på?
Vi försöker hitta en plats som passar dig så bra som möjligt. Ibland kan praktikplatsen bli ett riktigt jobb.
Vårt jobb är att hjälpa dig att hitta en plats som du trivs på. Vi har utbildning i att jobba med människor och vet att det är viktigt att lyssna på vad som fungerar för just dig och vilken hjälp du behöver. I många år har vi jobbat med att hjälpa personer att hitta ett roligt arbete som passar dem. Metoden vi arbetar med heter Supported Employment.
Om du vill kan du både ha en praktikplats och vara med i någon av kommunens vanliga dagliga verksamheter.
Vi frågar alltid dig om hur du vill ha det. Genom att prata lär vi känna varandra för att du ska våga berätta vad du tycker om tänker.
Mariana Stipic, Arbetskonsulent
Telefon: 046-359 93 08
E-post: mariana.stipic@lund.se
Lisa Key, Arbetskonsulent
Telefon: 046-359 96 60
E-post: lisa.key@lund.se
Adress: Staffans gränd 2C, 222 23 Lund
På Hundstund driver du tillsammans med professionell personal ett hunddagis. Tillsammans ger ditt och vårt intresse för hundar dem ett hunddagis med det där lilla extra.
Hos oss på Hundstund får du som hundskötare:
Varje dag gör vi många saker tillsammans, bland annat:
Vi som arbetar på Hundstund tillsammans med dig delar ditt intresse för hundar.
Det är vår uppgift att hjälpa dig ha en så bra tid på Hundstund som möjligt. Därför anpassar vi hela vår verksamhet så att du trivs och mår bra.
När vi stöttar dig i ditt arbete är vi lugna och snälla. Vi blir aldrig arga och vi skäller aldrig på dig, och skulle något gå fel så hjälper vi dig hitta en lösning.
Om du behöver hjälp att fylla i blanketter eller prata med en handläggare, eller något annat, så hjälper vår jurist dig gärna.
Det är du som ska trivas och må bra hos oss, och därför är det också du som bestämmer hur vi tillsammans ska arbeta och hur din dag på Hundstund ska se ut.
Vi i personalen har många års erfarenhet och kommer gärna med råd och stöd när vi pratar om hur just du vill ha det hos oss!
Rebecca Yourstone, föreståndare
Telefon: 0708-44 49 20
E-post: rebecca.yourstone@hundstund.com
Adress: Åldermansgatan 2, 227 64 Lund
Lokalen ligger 800 m och 10 minuters gångavstånd från Lunds Centralstation. Om du tar buss 4 i riktning mot Gunnesbo, hoppar du av vid hållplats Måsvägen.
Tar du buss 5, i riktning mot Nova via Kobjer, hoppar du av vid hållplats Åldermansgatan.
Vi erbjuder individuell arbetsinriktad daglig verksamhet, sysselsättning för dig med funktionsnedsättning och för dig som av andra skäl behöver stöd för att komma ut i arbetslivet. Vår grundidé är att alla kan delta i samhället och arbetslivet med rätt stöd.
Misa är en arbetsinriktad daglig verksamhet som utifrån dina idéer, intressen och resurser söker praktik som kan leda till sysselsättning eller anställning. Du styr och vi stöttar dig.
Hos Misa får du träffa en person som coachar och stöttar dig så att du kommer ut i arbetslivet i din egen takt. Vi arbetar individuellt och målet med vår verksamhet är att du som deltagare skall finnas ute på ett företag och med stöd från oss utvecklas i den riktning du önskar.
Vår personal har alla utbildning i supported employment som är grunden i vårt arbete. På Misa arbetar bland annat studie- och yrkesvägledare,
socionomer, arbetsterapeuter, beteendevetare, pedagoger och personalvetare. De har alla erfarenhet av att vägleda och ge stöd till personer med varierande arbetshinder och som kan ha svårt att etablera sig på arbetsmarknaden.
På Misa arbetar vi utifrån ditt mål och det är du som styr. Vi har inga färdiga lösningar utan utformar stödet utifrån din specifika situation.
Patrik Andersson, enhetschef
Telefon: 046-888 85 28
E‐post: skane@misa.se
Adress: Bytaregatan 6C, 222 21 Lund
Inom Nytida ingår Solängens karriär- och arbetscentrum, SKOA
Vi fokuserar i första hand på dina styrkor, förmågor, intresse och förkunskaper. Vi arbetar för att hitta en sysselsättning till dig utifrån ditt/dina intresseområden och förutsättningar. Vi arbetar med förberedelse inför en arbetsträning ute på öppna arbetsmarknaden.
Innan vi söker en arbetsplats gör vi en kartläggning av dina styrkor, förmågor och svårigheter för att kunna erbjuda dig meningsfulla arbetsuppgifter.
Kartläggningens tid är individuell och under denna tid
erbjuder vi arbetsuppgifter som utförs i våra lokaler.
För att kunna erbjuda dig meningsfulla arbetsuppgifter samarbetar vi med arbetsplatser och föreningar som behöver hjälp. När du känner dig redo och har de färdigheterna som krävs för en arbetsträning på öppna arbetsmarknaden, matchar vi en arbetsplats utifrån intresseområde, styrkor, önskemål som vi
tillsammans kartlagt.
Vår personal finns kvar som stöd och det utses en handledare på arbetsplatsen som i samarbete med SKOA tillhandahåller arbetsuppgifter. Detta stöd planeras gemensamt.
Vår personal är utbildad i Supported employment metoden som är grunden i vår verksamhet. Metoden går ut på att ge det stöd som du behöver för att klara av ett arbete. Vi har erfarenhet och kunskap av arbetet med målgruppen.
Vi kan hjälpa dig att söka vidare till kurser och utbildningar.
SKOA utgår alltid från att ge ett individuellt stöd och pedagogisk anpassning utifrån var person så att du får bästa förutsättning att lyckas med arbetet.
Teodora Jelesin, enhetschef
E-post: teodora.jelesin@nytida.se
Telefon: 0763-28 05 39
Rickard Sjöstedt, verksamhetschef
Telefon: 076-621 70 27
E-post: rickard.sjostedt@nytida.se
Webbplats: www.nytida.se
Adress: Nöbbelövsvägen 100, 226 60 Lund.
Du ansöker om daglig verksamhet genom att fylla i blanketten. Efter att du har skickat in blanketten kommer du bli kontaktad av en handläggare.
Har du fler frågor eller vill ha hjälp med din ansökan är du varmt välkommen att ta kontakt med medborgarcenter. Berätta vad du behöver hjälp med när du kontaktar oss, du får svar direkt eller blir lotsad vidare till en handläggare.
Telefon medborgarcenter: 046-359 50 00
Prata i första hand med personalen på din dagliga verksamhet. Eller kontakta din handläggare genom att ringa Medborgarcenter som kopplar dig vidare till rätt person.
Telefon: 046-359 50 00
E-post: klagomalvoo@lund.se
Du kan också använda vår e-tjänst för att lämna synpunkter
Uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?