Länk till startsidan

Praktikplats inom daglig verksamhet

Aktiviteterna anpassas efter dina önskemål, förutsättningar och behov.

Du får hjälp och stöd med att träna upp kunskaper som krävs på ett arbete. Vad är du intresserad av? Utförarna hjälper dig att hitta rätt aktivitet, hos dem eller på en arbetsplats.

Här i listan hittar du de utförare som kan erbjuda olika praktikplatser inom dagliga verksamheter. Har du hittat rätt verksamhet för dig? Glöm inte att göra en anmälan.

Vår verksamhet

Är du intresserad av att ha din dagliga verksamhet som en praktik på en vanlig arbetsplats? Då hjälper vi dig gärna!

  • Vad tycker du är roligt?
  • Vad är du bra på?
  • Vi försöker hitta en praktikplats som passar dig så bra som möjligt.
  • Ibland kan praktikplatsen bli ett riktigt jobb!
  • Vill du kan du både ha en praktikplats och vara med i någon av kommunens vanliga dagliga verksamheter.

Vi i personalen är utbildade för att jobba med människor. Vi har också arbetat i många år med att hjälpa personer att hitta ett roligt arbete som passar dem. Metoden vi använder heter Supported Employment.

Vårt arbetssätt

  • Vi pratar om dina intressen och vad du vill göra.
  • Sedan hjälper vi dig att hitta en arbetsplats som du kan trivas på och följer med dig dit.
  • I början kan vi vara med dig på praktikplatsen under tiden du lär dig arbetsuppgifterna.
  • Så småningom klarar du dig själv med litet hjälp från en kollega som jobbar på företaget eller arbetsplatsen.
  • Vi håller kontakten för att se hur du har det.

Kontakt

Mariana Stipic, Arbetskonsulent
Telefon: 046-359 93 08
E-post: mariana.stipic@lund.se

Lisa Key, Arbetskonsulent
Telefon: 046-359 96 60
E-post: lisa.key@lund.se

Adress: Staffans gränd 2C, 222 23 Lund

Hitta till Företagspraktik via karta

Vår verksamhet

Hundstund Hunddagis ger möjlighet till en givande, utvecklande och meningsfull sysselsättning. Vi har alltid ansvarig, utbildad personal som ser till att dina behov tillgodoses, samtidigt som hundarna tas om hand och behandlas rätt.
Hundarna är familjehundar som ska få aktivitet, mys och kärlek. Varje dag går vi kortare och längre turer allt efter ork och humör. Vi har aktivitetsbana inne och ute där hundarna tränar att lösa problem. Vill du kan du lära dig träna hundarna på banan. Mellan hundaktiviteterna finns tid för vila. De som vill kan till exempel måla, bygga med lego eller lägga pussel.

Vårt arbetssätt

Vi tycker det är viktigt att vi fattar beslut gemensamt. Därför har vi en tydlig struktur så det är lätt att förstå vad som ska göras, vem som gör det och hur alla är med och bestämmer. Vår personal finns alltid nära till hands och hjälper dig.
Under dagen ges möjlighet för lek, lugn och vila. Det är viktigt att vi tillsammans med hundarna har en lugn, harmonisk miljö. Därför finns det vilrum, samtalsrum och umgängesrum för människorna. Det finns både rum med hundarna och rum utan hundar.

Kontakt

Rebecca Yourstone, föreståndare

Telefon: 0708-44 49 20
E-post: maria.taylor@hundstund.com

Webbplats: Hundstund

Adress: Åldermansgatan 2, 227 64 Lund

Hitta Hundstund via karta

Lokalen ligger 800 m och 10 minuters gångavstånd från Lunds Centralstation. Om du tar buss 4 i riktning mot Gunnesbo, hoppar du av vid hållplats Måsvägen.

Tar du buss 5, i riktning mot Nova via Kobjer, hoppar du av vid hållplats Åldermansgatan.

Vår verksamhet

Misa i Lund är en arbetsinriktad daglig verksamhet som är inriktad på att ge ett individuellt stöd för dig som vill vara en del av arbetsmarknaden.
Du som väljer Misa som utförare är intresserad av att vara på en arbetsplats och vi kommer
att fokusera på dina styrkor och ger stöd i att använda och utveckla dessa på en arbetsplats som passar dig. Våra fina lokaler ligger i de centrala delarna av Lund, cirka 150 meter från

Vårt arbetssätt

På Misa blir du tilldelad en kontaktperson, som ansvarar för just din verksamhet. Ni arbetar tillsammans med att ta reda på dina kunskaper, resurser och intressen som sedan matchas mot en arbetsplats och arbetsuppgifter som passar dig. Ni gör studiebesök på olika arbetsplatser och du kan prova att praktisera på den du tycker verkar intressant. När du är på din arbetsplats följer vi upp och ger stöd i det du behöver. Vilka mål har du? Vi hjälper dig gärna att ta reda på det.

Kontakt

Patrik Andersson, enhetschef

Telefon: 046-888 85 28
E‐post: skane@misa.se
Adress: Bytaregatan 6C, 222 21 Lund

Hitta till Misa via karta
Webbplats: Misa

Vår verksamhet

På SKOA utgår vi från dina intressen, styrkor och förutsättningar för att hitta en meningsfull och hållbar sysselsättning för dig. Är ditt mål att komma ut i praktik eller arbete?
Vi använder metoden Supported Employment som är grunden i vår verksamhet och syftar till att ge dig det stöd som du behöver för att vara nöjd med din arbetsdag. Efter dina önskemål kan vi sedan ta steget vidare mot att söka efter en praktikplats som passar dig. Det är också helt ok om du önskar fortsätta arbeta i våra lokaler.

Vårt arbetssätt

Vår verksamhet präglas av Nytidas pedagogiska ramverk på alla nivåer. Arbetshandledare från SKOA stöttar med att skapa ett individuellt stöd och pedagogisk anpassning så att du kan bli självständig i dina arbetsuppgifter och nå dina mål.
I våra lokaler erbjuds du att arbeta med arbetsuppgifter från företagen som vi samarbetar med eller med eget kreativt arbete. Du kan också studera exempelvis körkortsteori eller få stöd med hemläxan om du väljer att studera.

Kontakt

Teodora Jelesin, enhetschef

E-post: teodora.jelesin@nytida.se
Telefon: 0763-28 05 39

Webbplats: www.nytida.se

Adress: Nöbbelövsvägen 100, 226 60 Lund.

Hitta till SKOA via karta

Så här ansöker du

Du ansöker om daglig verksamhet genom att fylla i e-tjänsten. Efter att du har skickat in den kommer du bli kontaktad av en handläggare.

Har du fler frågor eller vill ha hjälp med din ansökan är du varmt välkommen att ta kontakt med medborgarcenter. Berätta vad du behöver hjälp med när du kontaktar oss, du får svar direkt eller blir lotsad vidare till en handläggare.
Telefon medborgarcenter: 046-359 50 00

Om du inte är nöjd

Prata i första hand med personalen på din dagliga verksamhet. Eller kontakta din handläggare genom att ringa medborgarcenter, som kopplar dig vidare till rätt person.

Telefon: 046-359 50 00

E-post: klagomalvoo@lund.se

Du kan också använda vår e-tjänst för att lämna synpunkter.

Lämna synpunkter digitalt

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?