Tycker du om att vara ute i naturen, eller kanske arbeta med djur och växter? Då finns det aktiviteter för dig här!
Om du har beviljats daglig verksamhet kan du själv önska var du vill ha den. Det finns flera olika dagliga verksamheter att välja på, både privata och kommunala. Din handläggare kan ge mer information om vilken verksamhet som kan passa dig och kan också se om det finns en ledig plats där du skulle vilja vara.
Har du hittat rätt verksamhet för dig? Glöm inte att göra en anmälan.
Med kompetens, engagemang och omtanke vill vi att du ska få en daglig verksamhet som är anpassad utefter dig som individ, dina intressen och dina behov!
Djur – Natur – Odling – Trädgård
Till vår gård hör en stor lummig trädgård med fruktträd, grönsaksland och lusthus.
Miljön är lugn och rofylld och omgiven av ängar och naturområden. Djuren vi har är av svenska lantraser. Hedemorahöns, Ölandshöns, Kindahöns och Mellerudskaniner.
Vi har även ett antal mycket trevliga bondkatter.
Vi erbjuder dig, utifrån våra profilområden, ett stort utbud av aktiviteter som anpassas utefter dina intressen och på dina villkor.
Förutom aktiviteter inom djur, natur, trädgård och odling kan vi också erbjuda att tillverka saker (höns- och kaninburar, komposter) måla både inomhus och utomhus, uppgifter vid arbetsbord, pyssla, rita med mera.
På Nimbus dagliga verksamhet arbetar vi med tydliggörande pedagogik utifrån TEACCH-modellen. Personalen har utbildning och får handledning i arbetssättet. I verksamheten finns stort utrymme för alla individers intresse och önskemål. Som deltagare har du en kontaktman.
Vi arbetar med dig i fokus. Aktiviteter och tydliggörande är individuellt anpassat för att du ska ha största möjliga inflytande och delaktighet i din dagliga verksamhet.
Helene Dahlbom, verksamhetschef
Telefon: 0768-29 70 30
E-post: helene.dahlbom@attendo.se
Adress: Stångby Kyrkby 736, 225 91 Lund
Hitta Attendo Nimbus Stångby Kyrkby via karta
Attendo Nimbus Stångby Kyrkbys webbplats
ABF är en idé och folkrörelseorganisation. Vår grundsyn är alla människors lika och unika värde. Vår människosyn utgår från att varje människa är en tillgång, som har förmåga och vilja att utvecklas, påverka och ta ansvar. Varje människa har rätt till ett rikt och värdigt liv och att få växa utifrån sina egna behov och fö rutsättningar.
ABF Mitt i stan är en daglig verksamhet, som du hittar mellan Domkyrkan och Mårtenstorget, på Kiliansgatan – mitt i stan.
Hos oss kan du jobba med dessa inriktningar:
Du kan pyssla eller skapa nya saker av gammalt, vi använder oss också av material i naturen. Här kan du lära dig och diskutera kring hållbarhet, miljö, djur och natur.
Hos oss kan du lära dig nya saker till exempel engelska, historia, teckenspråk eller annat som intresserar dig.
Vi går på bio, utställningar, musikal, teater och andra kulturevent. Vi har personal på plats som kan lära dig att skriva dikter, skriva en egen bok, skapa och spela in musik, eller lära dig att spela ett instrument. Hos oss kan du vara med i ett musikband. Vi har också en kör på plats som du får gärna får vara med i, vi uppträder flera gånger om året.
Du har möjlighet att lära dig om psykisk och fysisk hälsa, vad man kan äta och träna för att må bättre. Det finns möjlighet att vara med i en bak‐ och matlagningsgrupp.
Med oss kan du gå på gym flera dagar i veckan, du kan träna yoga och avslappning. Ibland kan du gå på badhus med oss. Vi har en dansgrupp du kan vara med i, som dansar på New York Dance School i Lund, med en danslärare som lär ut rörelserna.
Vi visar dig vilka aktiviteter våra andra deltagare har på schema. Du kan också ge oss förslag på nya aktiviteter inom inriktningarna. Vi skapar ditt schema gemensamt utifrån vad du gillar att göra. Vill du göra praktik samtidigt, hjälper vi dig att hitta en praktikplats.
Vi är glad och engagerad personal som brinner för människorna vi arbetar med. Personalgruppen har adekvat utbildning och erfarenhet kring målgruppen. En i personalgruppen kommer att bli din kontaktperson.
Jaqueline Hansson, verksamhetsansvarig
E-post: jacqueline.hansson@abf.se
Telefon: 0738-41 57 53
Adress: Kiliansgatan 9, 223 50 Lund
Daglig verksamhet Gråsparven ligger i natursköna Värpinge. Vi vänder oss till dig som har olika funktionsnedsättningar och kan erbjuda dig et stort utbud av aktiviteter. Vi har även en lokal på Klostergården med inriktning mot hantverk och bakning.
Om du behöver ett tydligt arbetssätt, ett annat sätt att kommunicera på, få möjlighet att uppleva med dina sinnen, kunna använda din kropp i rörelse eller delta i skapande aktiviteter, då kan daglig verksamhet Gråsparven vara ett alternativ för dig.
Vårt arbetssätt bygger på vår värdegrund där du får hjälp/stöd med det du behöver, att du kan göra dina egna val, att du har goda upplevelser, att du känner dig trygg och att du har roligt.
Vi arbetar med tydliggörande pedagogik och AKK (alternativ och kompletterande kommunikation) utifrån dina intressen och dina förmågor. Aktiviteter som du kan välja mellan är bland annat hantverk, färg och form, trädgård, baka, musik, data, side-by-side cykel, snoezel, yoga med mera. På Gråsparven hjälps vi åt med de vardagliga sysslorna. Du kan arbeta enskilt och/eller i grupp.
Vi som arbetar på Gråsparven har olika kompetenser med lång och bred erfarenhet av arbete kring personer med olika funktionsnedsättningar.
Du erbjuds en genomförandeplan där vi tillsammans formar din dagliga verksamhet utifrån dina behov, intressen och förmågor. Ett val – flera möjligheter i Lunds kommun.
Vi arbetar tillsammans och har stor gemenskap i gruppen. På Gläntan arbetar stödassistenter som hjälper dig att lägga upp och utföra arbetsuppgifterna eller annat stöd som du behöver under dagen. Vi har också en arbetsterapeut som är delaktig i arbetet som vi träffar regelbundet.
Vi som arbetar på Gråsparvens dagliga verksamheter har olika kompetenser med lång och bred erfarenhet av arbete med personer med olika funktionsvariationer. Vi arbetar med tydliggörande pedagogik och AAK (alternativ och kompletterande kommunikation) utifrån dina intressen och förmågor.
Annelie Lundblad, enhetschef
Telefon: 046-359 62 51
E-post: annelie.lundblad@lund.se
Adress: Gråsparvsvägen 5B, Lund
På Hundstund driver du tillsammans med professionell personal ett hunddagis. Tillsammans ger ditt och vårt intresse för hundar dem ett hunddagis med det där lilla extra.
Hos oss på Hundstund får du som hundskötare:
Varje dag gör vi många saker tillsammans, bland annat:
Vi som arbetar på Hundstund tillsammans med dig delar ditt intresse för hundar.
Det är vår uppgift att hjälpa dig ha en så bra tid på Hundstund som möjligt. Därför anpassar vi hela vår verksamhet så att du trivs och mår bra. När vi stöttar dig i ditt arbete är vi lugna och snälla. Vi blir aldrig arga och vi skäller aldrig på dig, och skulle något gå fel så hjälper vi dig hitta en lösning.
Om du behöver hjälp att fylla i blanketter eller prata med en handläggare, eller något annat, så hjälper vår jurist dig gärna.
Det är du som ska trivas och må bra hos oss, och därför är det också du som bestämmer hur vi tillsammans ska arbeta och hur din dag på Hundstund ska se ut.
Vi i personalen har många års erfarenhet och kommer gärna med råd och stöd när vi pratar om hur just du vill ha det hos oss!
Gabriela Bernardini, föreståndare
Telefon: 0709-10 60 43
E-post: gabriela.bernardini@hundstund.com
Adress: Åldermansgatan 2, 227 64 Lund
Lokalen ligger 800 m och 10 minuters gångavstånd från Lunds Centralstation. Om du tar buss 4 i riktning mot Gunnesbo, hoppar du av vid hållplats Måsvägen.
Tar du buss 5, i riktning mot Nova via Kobjer, hoppar du av vid hållplats Åldermansgatan.
Höje Hund och Park är en daglig verksamhet där vi tillsammans driver ett hunddagis.
Våra profilområden är hundskötsel och trädgård. Vårt hunddagis ligger i Sankt Lars-parken. Våra vackra omgivningar ger oss en lugn och stimulerande miljö.
Vi har 20 hundar som vi tillsammans tar hand om på dagarna. Du får välja en egen hund som du tar hand om. Vi har också en vacker trädgård där vi planterar, odlar och håller fint.
Vi erbjuder dig aktiviteter anpassade till just ditt behov och förmåga. Vi går hundpromenader, vi har hundträning och lär oss mer om hund på olika sätt.
Vi tar tillsammans hand om vår fina trädgård där det finns möjlighet att odla grönsaker, frukt och bär. Vi erbjuder även arbetsuppgifter inom handarbete och pyssel, där vi bland annat tillverkar hundtröjor och hundhalsband. Vi erbjuder även olika bygg- och monteringssysslor, exempelvis att sätta upp hyllor, måla och bygga olika hinder för hundträning.
Vår personal har många års erfarenhet och utbildning inom vård och omsorg. Vi använder tydliggörande pedagogik i vårt arbete och personalen har gått utbildning inom Teacch-modellen. Samtlig personal har kunskaper inom teckenspråk och deltar regelbundet i utbildningar och cirkelgrupper i teckenspråk.
Vi utgår alltid från att ge ett individuellt stöd och vi lägger stor vikt vid självbestämmande och delaktighet.
Du lägger tillsammans med personalen upp ditt schema om vad du ska göra på din arbetsdag.
Telefon: 070-315 11 90
Jennie Persson, verksamhetschef
E-post: jennie@hunddagis-lund.se
Adress: Sankt Lars väg 55, 222 70 Lund
Daglig verksamhet Nilis har två lokaler på Linero och en i centrala Lund där vi driver Lilla Caféet, en trädgårdsoas.
Vårt arbetssätt bygger på tydliggörande pedagogik liksom olika anpassningar av miljö och bemötande.
Verksamheten är förlagd i tre lokaler för att kunna erbjuda små och trygga arbetsgrupper. Vi har tillgång till upplevelseträdgård och fina grönområden. Friskvård, utevistelse och andra hälsoteman ingår i vårt arbete. På Lilla Caféet bakar vi allt bröd med ekologiska råvaror.
Verksamheten erbjuder ett stort antal aktiviteter vilket ger goda variations och utvecklingsmöjligheter. Hos oss kan du arbeta med till exempel café, trädgård, vaktmästeri och återvinning. Vi har också aktiviteter som är av sinnesstimulerande karaktär till exempel snoezel, musik och taktil stimulering. På Lilla Caféet har du möjlighet att utveckla din arbetsförmåga inför praktikplatser eller arbetsträning på den öppna arbetsmarknaden. En del av verksamheten är förlagd ute på företag eller ideella organisationer. Det arbetet sker i grupp med handledare eller individuellt. Alla aktiviteter individanpassas i samarbete med dig.
Vi som jobbar här är aktivitetspedagog, arbetsterapeut och handledare. Det som är gemensamt för alla är att vi har goda kunskaper kring autismspektrumtillstånd och intellektuell funktionsnedsättning.
Våra arbetsterapeuter och pedagoger kan hjälpa dig att hitta hjälpmedel och strategier för att klara av din vardag. Vi har tillgång till arbetskonsulenter som hjälper till att hitta praktikplatser.
Alla aktiviteter utformas i samråd med dig och du väljer innehåll och inriktning på din dagliga verksamhet. Du har också möjlighet att förlägga vissa aktiviteter på andra enheter, som djurskötsel, teater och musik.
Ett val - flera möjligheter i Lunds kommun.
Telefon: 046-359 63 60
E-post: karin.andersson3@lund.se
Adress: Asks väg 17, 224 76 Lund
Du ansöker om daglig verksamhet genom att fylla i e-tjänsten. Efter att du har skickat in den kommer du bli kontaktad av en handläggare.
Har du fler frågor eller vill ha hjälp med din ansökan är du varmt välkommen att ta kontakt med medborgarcenter. Berätta vad du behöver hjälp med när du kontaktar oss, du får svar direkt eller blir lotsad vidare till en handläggare.
Telefon medborgarcenter: 046-359 50 00
Prata i första hand med personalen på din dagliga verksamhet. Eller kontakta din handläggare genom att ringa medborgarcenter, som kopplar dig vidare till rätt person.
Telefon: 046-359 50 00
E-post: klagomalvoo@lund.se
Du kan också använda vår e-tjänst för att lämna synpunkter.
Uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?