Länk till startsidan

Service och matlagning

Tycker du att det verkar spännande att jobba i en affär? Eller att baka och sälja kakor och bröd? Här finns det mycket kul aktiviteter att välja mellan!

Här i listan hittar du de utförare som kan erbjuda olika dagliga verksamheter med service och matlagning. Har du hittat rätt verksamhet för dig? Glöm inte att göra en anmälan.

Vår verksamhet

Ledorden på Skjutbanevägen dagliga verksamhet är uttrycka, utforska och utveckla. Vår grundtanke är att alla har en inre önskan och ett behov av att kunna uttrycka sig. Efter dina förutsättningar och tillsammans med din personal, lägger vi upp en plan och skapar en så bra arbetsmiljö som möjligt för dig.

Vi strävar hela tiden efter att du ska trivas och utgår från dig i centrum när vi efter dina behov och önskemål hittar aktiviteter och uppgifter som passar dig, samtidigt som du får en funktionell, givande och framförallt rolig arbetsdag hos oss.
Varmt välkommen på studiebesök för att se mer.

Vårt arbetssätt

Vi arbetar med tydliggörande pedagogik utifrån TEACCH-modellen. Personalen har kunskap och förståelse för olika behov och bemöter alla deltagare med dem villkor och stöd som behövs
i olika situationer i vardagen. Du blir erbjuden en stödperson som tillsammans med dig kommer överens om målsättningar och hur vi ska bygga upp dina dagar hos oss på bästa sätt. Hos oss finns det stort utrymme för att möta dina önskemål och intressen.

Kontakt

Helene Dahlbom, verksamhetschef

E-post: helene.dahlbom@attendo.se
Telefon: 0768-29 70 30

Attendo Nimbus Skjutbanevägens webbplats

Adress: Skjutbanevägen 31, 226 49 Lund

Hitta till Attendo Nimbus Skjutbanevägen via karta

Vår verksamhet

Daglig verksamhet Gråsparven ligger vid Värpinge med närhet till fina grönområden, affär och bibliotek. Vi vänder oss till personer med intellektuell funktionsnedsättning och autismspektrumstörning. Vi har en bred verksamhet där vi kan erbjuda såväl sinnestimulerande som arbetsliknande aktiviteter. Flertalet brukare har omfattande kommunikativa och fysiska funktionsnedsättningar som tar sig olika i uttryck. Det dagliga arbetet för deltagarna innehåller aktiviteter som på olika sätt stärker dem psykiskt, emotionellt och fysiskt. Att göra vardagen förutsägbar och trygg är en stor och viktig del av arbetet.

Vårt arbetssätt

Tydliggörande pedagogik är en av grundstenarna i vårt arbetssätt, liksom olika anpassningar av miljön samt lågaffektivt bemötande. Våra lokaler är tillgängliga för personer med flera funktionsnedsättningar och erbjuder både möjlighet till sinnesstimulering och fysisk träning.

Gråsparven har stödassistenter, stödpedagoger samt arbetsterapeut anställda i verksamheten. Vi har ett tätt samarbete med deltagarnas nätverk av fysioterapeuter, logopeder samt annan HSL-personal. Hos oss är deltagaren och dennes behov i centrum och utifrån dessa samt
intressen och önskemål skapar vi individuella scheman som ska främja och stimulera på varje deltagares nivå.

Kontakt

Gråsparven

Annelie Lundblad, enhetschef

Telefon: 046-359 62 51
E-post: annelie.lundblad@lund.se

Adress: Gråsparvsvägen 5B, 227 31 Lund

Hitta till Gråsparven via karta

Vår verksamhet

På Nilis finns något för de flesta. Utearbete i natursköna Skrylle, uppdrag som att leverera
datorer, trädgårdsarbete, skapande, skrivande, musik, bakning och matlagning. Det finns möjlighet att arbeta individuellt utifrån intressen och delta i grupp på egna villkor.
Våra fina grönområden lockar till promenader eller en tur med vår side-by-side cykel. I vår gymnastiksal finns möjlighet att motionera, spela interaktiva TV-spel och VR. Du som är intresserad av att arbeta med café och catering är välkommen till Lilla Caféets mysiga lokaler och fantastiska trädgård i centrala Lund.

Vårt arbetssätt

Vår målsättning att skapa en meningsfull sysselsättning i en trygg miljö där varje individ får möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Vi planerar din dagliga verksamhet tillsammans med dig utifrån dina behov. Hos oss kan du arbeta både individuellt och i grupp.
Det är viktigt för oss att hitta aktiviteter som är meningsfulla för dig. Det är också viktigt att skapa en bra balans mellan olika aktiviteter så att energin räcker hela dagen.
Varmt välkommen till Nilis!

Kontakt

Telefon: 046-359 63 60
E-post: karin.andersson3@lund.se

Adress: Asks väg 17, 224 76 Lund

Hitta till Nilis via karta

Vår verksamhet

Sesam är en arbetsinriktad daglig verksamhet med aktiviteter på flera ställen i Lund. En del av Sesams verksamhet är förlagd hos våra externa samarbetspartners eller inom andra kommunala verksamheter.

Verksamheten erbjuder en stor variation av aktiviteter vilket ger goda utvecklingsmöjligheter. De verksamhetsområden vi erbjuder är bland annat IT, hantverk, matlagning, trädgårdsarbete, caféverksamhet, servicevärd, köksarbete, monteringsarbete, cykelverkstad och arbete i butik.

Vårt arbetssätt

Gemensamt för personalen som består av stödassistenter, stödpedagoger och pedagogiska samordnare är att vi alla har goda kunskaper och praktisk erfarenhet av att arbeta med
personer med utvecklingsstörning och autismspektrumtillstånd.
Vi arbetar lågaffektivt och aktivt med medbestämmande och delaktighet för våra deltagare.

Kontakt

Telefon: 046-359 69 88
E-post: emma.jonsson6@lund.se

Adress: Örnvägen 58, 227 31 Lund

Hitta till Sesam via karta

Så här ansöker du

Du ansöker om daglig verksamhet genom att fylla i e-tjänsten. Efter att du har skickat in den kommer du bli kontaktad av en handläggare.

Har du fler frågor eller vill ha hjälp med din ansökan är du varmt välkommen att ta kontakt med medborgarcenter. Berätta vad du behöver hjälp med när du kontaktar oss, du får svar direkt eller blir lotsad vidare till en handläggare.
Telefon medborgarcenter: 046-359 50 00

Om du inte är nöjd

Prata i första hand med personalen på din dagliga verksamhet. Eller kontakta din handläggare genom att ringa medborgarcenter, som kopplar dig vidare till rätt person.

Telefon: 046-359 50 00

E-post: klagomalvoo@lund.se

Du kan också använda vår e-tjänst för att lämna synpunkter.

Lämna synpunkter digitalt

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?