Länk till startsidan

Korttidsboende och växelvård

Korttidsboende och växelvård är båda tillfälliga boendeformer. Korttidsboende finns för dig som har blivit utskriven från sjukhus och som behöver mer omvårdnad innan du kan åka hem igen. Växelvård innebär regelbundet återkommande vistelse på ett av våra äldreboende och finns som stöd till dig och närstående.

Korttidsboende

Ett korttidsboende är ett tillfälligt boende oavsett din ålder för dig som har varit inlagd på sjukhus och inte kan åka hem direkt när du blir utskriven. På korttidsboendet får du stöd och omvårdnad tills du är redo att återgå till din egen bostad igen.

Ansök om korttidsboende

Har du frågor kring ansökan eller om du vill ha hjälp är du varmt välkommen att ta kontakt med medborgarcenter. Berätta vad du behöver hjälp med när du kontaktar oss , du får svar direkt eller blir lotsad vidare till en handläggare.

Telefon medborgarcenter: 046-359 50 00

På Höjeågården finns tillfälliga bostäder för dig som har rätt till korttidsboende. Här finns också ett antal trygghetsplatser.

Lägenheterna

Höjeågården ligger i Sankt Larsparken med vackra naturmiljöer runt knuten. Huset är byggt 2011 och består av totalt 48 lägenheter. Varje lägenhet är 35 kvadratmeter stor och består av ett rum med badrum. I varje lägenhet finns det kylskåp, mikrovågsugn och trygghetslarm.

Personal

Dygnet runt finns det undersköterskor på plats på boendet. På dagtid finns även sjuksköterska på plats på boendet. Under kvällar och nätter finns en sjuksköterska som tjänstgör för flera verksamheter i kommunen att nå.

Arbetsterapeut och fysioterapeut eller sjukgymnast finns på plats måndag till fredag.

Avgifter

Du betalar för omvårdnad och måltider. I måltiderna ingår frukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika, middag och kvällsfika. Hur mycket du betalar räknas ut baserat på din inkomst.

Läs mer om avgifter för äldreomsorg

Kontakt

Adress: Sankt Lars väg 87, 222 70, Lund

Hitta Höjeågården via karta

Sjuksköterskeexpeditioner
Plan 1: 046-359 43 85
Plan 2: 046-359 73 95
Plan 3: 046-359 68 58

Enhetschef: Sivbritt Kragh

E-post: siv-britt.kragh@lund.se
Telefon: 046-359 68 53

Växelvård

Växelvård finns till för att stötta dig som vårdar en närstående med stora omvårdnadsbehov oavsett den personens ålder. Man kan antingen få en eller två veckor i månaden beroende på era behov. Vi har tio platser och erbjuder aktiviteter förmiddag och eftermiddag.

Kontakt

Adress: Brunnsgatan 11, avdelning 2A, 224 60 Lund

Hitta Brunnsgatan 11 via karta

Enhetschef: Susanna Schönauer

E-post: susanna.schonauer@lund.se

Telefon: 046-359 35 07

Enhetsadministratör: 046-359 42 15

Samordnare: 046-359 60 40

Har du frågor kring ansökan eller om du vill ha hjälp är du varmt välkommen att ta kontakt med medborgarcenter. Berätta vad du behöver hjälp med när du kontaktar oss, du får svar direkt eller blir lotsad vidare till en handläggare.

Telefon medborgarcenter: 046-359 50 00

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?