Länk till startsidan

Soldatgatan särskilt boende

Soldatgatan är ett särskilt boende för personer med samsjuklighet i form av psykisk ohälsa och beroende.

Målsättningen är att skapa en trygg och stabil miljö som kan öka de boendes möjligheter till ett självständigt liv och på lång sikt motivera till högre grad av drogfrihet.

Soldatgatan erbjuder sina boende stor möjlighet att delta i utomhusaktiviteter på boendet. Här finns tillgång till växthus och kolonilott. Ett hönshus finns i trädgården och det finns även utekatter.

På Soldatgatan finns tio stycken lägenheter för kvinnor och män. Lägenheterna har pentry, kylskåp samt mikrovågsugn och är 37 kvadratmeter stora.

Du har inflytande över din vardag

Vi arbetar återhämtningsinriktat, för att skapa en trygg, stabil och hoppfull miljö där du ges möjlighet att utvecklas utifrån dina förutsättningar. Vår strävan är att ge alla här en hoppfull och meningsfull vardag med hög känsla av delaktighet att påverka sin egen och enhetens utveckling.

Detta ingår i hyran

Förutom hyran betalas en månadsavgift för mat och diverse förbrukningsartiklar som rengöringsmedel, hushålls- och toalettpapper och dagstidning. I hyran ingår även el, värme och vatten. Personalen stöttar dig i din vardag med social samvaro, städ, tvätt och hygien. Mat lagas gemensamt och man ansvarar för ett matlagningstillfälle i veckan.

Detta står du själv för

Hemförsäkring samt möblering.

Vi som möter dig

Soldatgatan är dubbelbemannad dygnet runt och personalgruppen består av tolv handledare, en sjuksköterska och en enhetsadministratör.

Kontakt

Adress: Soldatgatan 2, Lund
Telefax: 046-359 69 58

Besöksadress och postadress till brukarna: Soldatgatan 2, 226 39 Lund
Postadress till verksamheten: Arbetsmarknads- och socialförvaltningen, Box 1255, 221 05 Lund

Enhetschef

Åsa Johansson
Telefon: 046-359 74 77
E-post: asa.johansson@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?