Länk till startsidan

Fäladstorget - boende med särskild service för äldre

Fäladstorget är ett seniorboende för personer som har en kognitiv/psykisk funktionsnedsättning på grund av långvarig psykisk ohälsa eller exempelvis beroende, och som är över 55 år gamla.

Fäladstorget, boende med särskild service för äldre med psykisk funktionsnedsättning

Boendet har 19 lägenheter, fördelat på tre våningar. På våning 1 bor personer över 55 år med psykisk funktionsnedsättning och på våning 2 och 3 bor personer över 55 år med funktionsnedsättning till följd av långvarigt beroende.

Alla lägenheter har pentry med kokplatta, mikrovågsugn och kylskåp. Matsalen och vardagsrummet är gemensamma utrymmen. Lägenheterna är cirka 35 kvadratmeter vardera.

Du har inflytande över din vardag

Vi arbetar återhämtningsinriktat, för att skapa en trygg, stabil och hoppfull miljö där de boende ges möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar. Du som bor på Fäladstorget har möjlighet till stort inflytande över din vardag och är delaktig i matlagning, inköp och städning av allmänna utrymmen.

Eftersom många av de boende är äldre och har möjlighet att bo på boendet till livets slut förekommer även en del omvårdnadsinsatser.

Vi som möter dig

På Fäladstorget arbetar tio handledare på dagen, fyra handledare på natten, enhetsadministratör på dagtid och en sjuksköterska.

Kontakt

Adress: Fäladstorget 3 D, Lund
Telefon: 046-359 47 21
Telefax: 046-359 47 20

Besöksadress och postadress till brukarna: Fäladstorget 3 D, 226 47 Lund
Postadress till verksamheten: Socialförvaltningen, Box 1255, 221 05 Lund

Enhetschef

Fredrik Svensson
Telefon: 046-359 47 25
E-post: fredrik.svensson@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?