Länk till startsidan

Luzernvägen särskilt boende

Luzernvägen 30-50 är ett särskilt boende med 14 lägenheter där man bor i egen lägenhet med egen ingång. Boendet finns till för personer med behov av stöd i det dagliga livet på grund av psykisk ohälsa.

Luzernvägen, särskilt boende för personer med psykisk funktionsnedsättning

Luzernvägen är ett särskilt boende med särskild service för personer med psykisk funktionsnedsättning.

Boendet har fjorton lägenheter, för män och för kvinnor. Lägenheterna har två rum, stor toalett med dusch och fullt utrustat kök med matplats. Lägenheten är cirka 45 kvadratmeter. Alla har egen ingång utifrån och sin egen unika adress.

Du har inflytande över din vardag

Vi arbetar återhämtningsinriktat, för att skapa en trygg, stabil och hoppfull miljö där de boende ges möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar. De som bor på Luzernvägen har möjlighet till stort inflytande över sin vardag. Alla boende har en genomförandeplan som boende och personal gör tillsammans och uppdaterar vid behov av förändringar i stödet. Här har alla individuellt stöd och de boende sköter sin mathållning och sina inköp själv med det stöd de behöver av personalen. Husmöte hålls vid behov.

Detta ingår i hyran

I hyran ingår el, värme och vatten. Alla har tillgång till den gemensamma lokalen. Personalen stöttar de boende i deras vardag med social samvaro, städ, tvätt, hygien och matlagning mm.

Detta står du själv för

Den boende står själv för hemförsäkring samt möblering av lägenheten.

På Luzernvägen betalar de boende ingen kost/omkostnadsavgift som man gör i gruppboendena och således ingår inte någon kost eller andra nödvändiga hushållsartiklar i hyran.

Vi som möter dig

På Luzernvägen arbetar sju handledare och en enhetsadministratör. Personalen bemannar boendet dygnet runt, mellan klockan 23 till klockan 07 har personal sovande jour, vilket innebär att personalen har rätt att sova men är tillgänglig om någon behöver hjälp.

Kontakt

Adress: Luzernvägen 38, Lund
Telefon: 046-359 81 59

Besöksadress och postadress till brukarna: Luzernvägen 38, 227 38 Lund
Postadress till verksamheten: Arbetsmarknads- och socialförvaltningen, Box 1255, 221 05 Lund

Enhetschef

Åsa Johansson
Telefon: 046-359 74 77
E-post: asa.johansson@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?