Länk till startsidan

Så här arbetar vi

Välkommen till Komvux Lund, en stor skola med många engagerade medarbetare och elever. Hos oss kan elever studera allt från enstaka kurser till hela yrkesprogram. Vi erbjuder närundervisning på dag- och kvällstid, flexundervisning och distansundervisning i en rad olika ämnen. Våra lokaler finns i östra Lund på Glimmervägen 12 och på Campus Vipan, där våra yrkesutbildningar bedrivs.

För att kunna erbjuda våra elever en högkvalitativ utbildning arbetar vi systematiskt med att utveckla vårt arbetssätt och vårt kursutbud. Vår personal ingår i olika arbetsgrupper för att säkerställa att vi ligger i framkant inom digitalisering, miljö, trivsel och hälsa, internationalisering samt värdegrundsarbete. Vi har tio förstelärare som fokuserar särskilt på skolans prioriterade utvecklingsområden. Dessutom har Komvux Lund en Erasmus-ackreditering och ett internationellt utbyte med bland annat Irland, Tyskland och Spanien.

Vår vision

Vi på Komvux Lund vill ge alla elever möjlighet att nå sin fulla potential och komma vidare till arbete eller studier. Lärandet utformas tillsammans utifrån elevens olika erfarenheter, livssituation, kunskaper och studiemål. Eleven är i centrum och vi skapar en trygg skola där vi utvecklas och lär tillsammans.

två elever och en lärare

Elevinflytande

Som elev på Komvux har du chansen att vara med och påverka din utbildning och studietid. En elev från varje klass kan utses som kursombud. Tre gånger per termin ordnas elevombudsmöten med rektor. Under dessa möten kan kursombudet ta upp de tankar och önskemål som finns i klassen angående studierna och miljön på Komvux Lund.

Varje år skickas elevenkäter ut för att följa upp elevernas åsikter om sina studier på Komvux Lund. Svaren, tillsammans med betygsstatistik, utgör grunden för nästa års prioriterade utvecklingsmål.

Plan mot kränkande behandling

Planen mot kränkande behandling och diskriminering har tagits fram av skolledning tillsammans med skolans värdegrundsgrupp. Elever har varit delaktiga i arbetet vid kursombudsmöten och under temaveckorna. Eleverna får kunskap om planen och dess innehåll vid kursintroduktion, i undervisningen och genom de värdegrundstavlor som finns i klassrummen. Personal får kunskap om planen vid APT.

Plan mot kränkande behandling och diskriminering Pdf, 143 kB.

Vård- och omsorgscollege

Våra vård- och omsorgsutbildningar är certifierade hos vård-och omsorgscollege. Det är ett samarbete mellan arbetsgivare, utbildningsaktörer samt fackliga organisationer inom den privata och offentliga vården och omsorgen.

Skåne - Vård- och omsorgscollege (vo-college.se)

Verksamhetsförlagd utbildning, vfu

Läser du en lärarutbildning och vill göra din vfu hos oss? Då är du varmt välkommen att söka!

Läs mer om studentjobb, praktik och examensarbete

Företagare – forma framtidens arbetskraft med praktik och APL

Genom att erbjuda våra elever praktikplatser ger ditt företag eleverna möjlighet att utveckla sina yrkeskunskaper, en egen yrkesidentitet och att skapa värdefulla kontakter inom branschen.

För ditt företag är APL ett sätt att bidra till kompetensförsörjningen, skapa goda relationer med skolan och framtida arbetstagare och visa upp verksamheten för potentiella framtida medarbetare. Ni får tillgång till engagerade och nyfikna elever som kan bidra med nya idéer, perspektiv och kunskaper.

Läs mer om arbetsplatsförlagt lärande, APL

En kvinnlig vårdpersonal kollar leendes bakom axeln mot kameran. Hon drar en rullstol framför sig.

Jobba hos oss

I Lunds kommun arbetare närmare 11 000 medarbetare. Här finns allt du behöver för att utvecklas i arbetslivet. Som en inkluderande arbetsmiljö där du har möjlighet att påverka och göra skillnad. På riktigt.

Möt våra medarbetare (lund.se)

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?