Länk till startsidan

Stöd i studierna

Hos oss får du stöd och vägledning för att din studietid ska bli så bra som möjligt. Vi erbjuder studievägledning, stöd från vår kurator, och hjälp från specialpedagoger. Utöver lektioner erbjuder vårt lärcentrum, Kompassen, extra handledning för att du ska få all hjälp du behöver.

Kompassen, vårt lärcentrum på Glimmervägen

I Kompassen har vi samlat all vår stödjande kompetens. Här arbetar vi tillsammans med elever och lärare för att alla ska nå sina mål och få lika möjligheter. Kompassen erbjuder extra kurser och stöd för att du ska lyckas bättre med dina studier. Här får du hjälp från lärare, studiecoacher och specialpedagoger, samt stöd på vissa modersmål från studiehandledare. I Kompassen kan du förbättra dina resultat genom att studera mer utanför lektionstid med personlig hjälp som passar dina behov och ditt schema.

Du kan börja på Kompassen från och med när din kurs startar. Kompassen ligger i vårt fina bibliotek på Glimmervägen 12, men en del kurser är förlagda i andra lokaler och på Campus Vipan. Du får mer information om Kompassens verksamhet när du påbörjar dina studier.

Kompassen erbjuder

  • Orienteringskurser i bland annat Sfi, Sve/Sva, Eng, Ma, NO, VO, digitalisering och studieteknik
  • Studiehandledning på modersmål
  • Specialpedagogiskt stöd och handledning
  • Studiecoach
  • IT-stöd
  • Digitala lärverktyg som LexiFlow, SkrivaText, Legimus och Inläsningstjänst
  • Hjälpmedel som läslinjal, bänkskärm, hörselkåpor
  • Stöd i matematik, svenska och no-ämnen varje vecka

Så här tycker eleverna om Kompassen


– Det bästa med Komvux är Kompassen. Jag gick alla gånger som det fanns tillfälle, både för matten, engelskan och undersköterskeutbildningen. Man får hjälp med uppgifterna på Kompassen, vilket är bra. I ettan hade vi en lärare som både hade Kompassen och psykologi och då satt jag ofta med och lyssnade bara för det var så intressant, säger Bokan, elev på Komvux.

En mörkhårig kvinna står vid ett bord i ett bibliotek. På bordet framför sig har hon en uppslagen bok.

Bokan, elev på Komvux Lund

– Om man vill få stöd och hjälp så finns det här på Kompassen. Jag har provat och det funkar jättebra. Om man inte känner sig stark i ett ämne så kan lärarna där förklara ämnet mer ingående, säger Muhammed, elev på Komvux.

En mörkhårig man i rutig skjorta lutar armbågarna på ett bord i ett bibliotek. Han har en bok uppslagen på bordet framför sig.

Muhammed, elev på Komvux Lund

Specialpedagog

Om du behöver hjälp med att strukturera dina studier, extra anpassningar eller hjälpmedel är du som elev på skolan välkommen att kontakat våra specialpedagoger.

Kontaktuppgifter till specialpedagog

Studie- och yrkesvägledare

Som elev hos oss är du välkommen till våra studie- och yrkesvägledare för vägledningssamtal, för att göra ändringar i din individuella studieplan, få information om CSN eller diskutera framtida studier och yrkesval.

Kontaktuppgifter till studie- och yrkesvägledare

Kurator

Kuratorn finns till för dig som studerar på Komvux om du vill samtala, få hjälp, stöd och råd med olika problem som du kan möta i skolan, hemma eller på din fritid. Vid behov kan du få hjälp att kontakta andra som kan hjälpa dig.

Kuratorn har tystnadsplikt. Det betyder att allt du berättar stannar mellan er.

Kontaktuppgifter till kurator

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?