Länk till startsidan

Beställ betyg och ansök om validering

Beställ betygskopior och intyg som är kopplade till din skolgång. För att bli behörig, förkorta en utbildning eller bli kvalificerad för ett arbete kan du få dina kunskaper validerade.

Beställning av betyg

Betyget skickas med post till din folkbokföringsadress två veckor efter att vi har mottagit beställningen. Tid för postgång tillkommer. Inga betyg skickas inskannade per mejl på grund av GDPR-lagstiftning.

Kontakta den utbildningsanordnaren du läst hos om du behöver ett studieintyg från vuxenutbildning i Lund. Ange personnummer och vilka kurser du önskar intyg för.

Komvux Lund

Kontakta Komvux Lund om du studerat där och vill beställa ett betygsutdrag. Ange personnummer och vilka kurser du önskar utdrag för.

E-post komvux@lund.se

Hermods

Kontakta Hermods om du studerat via deras distansstudier vid vuxenutbildningen i Lund. Ange namn, personnummer och vilka kurser du vill ha med betygsdokumentet.

E-post: betyg@hermods.se

Kontakta Komvux Lund om du studerat där och vill beställa en examenskopia på din färdiga examen. Ange personnummer och beställ din kopia via e-post till Komvux Lund.

E-post: komvux@lund.se

Om du inte har gymnasieexamen utfärdad sedan tidigare behöver dina kurser först sammanställas för att kunna utfärda examen. Gör så här för att beställa din sammanställning:

  • Ta reda på att du uppfyller kraven för att kunna få en examen från kommunal vuxenutbildning utfärdad.
    Skolverkets krav för examen
  • Om du uppfyller kraven för en examen fyller du i och mejlar blanketten "Beställning av gymnasieexamen/slutbetyg" tillsammans med dina betygsunderlag från tidigare studier till Lunds vägledningscentrum.
  • Originalet som bevisar din examen skickas hem till dig per post. Dina betyg syns under dina meriter på antagning.se när du gör en aktiv ansökan via antagning.se.
  • Processen tar vanligtvis en till tre arbetsveckor.

Skicka din beställning via e-post till Lunds vägledningscentrum

E-post: vagledningscentrum@lund.se

Blankett för beställning av gymnasieexamen

Kontakta lärosätet du har läst vid för att få veta vad du behöver för att kunna söka utlandsstudier.

Validering

Om du redan har kunskaper inom en aktuell utbildning kan dina kunskaper valideras. Det innebär att din totala utbildningstid kan kortas ner. Validering är ett samlingsgrepp för olika sätt att lyfta fram en persons kompetens. Dina kunskaper valideras och prövas mot betyg. Kurserna du kan validera är på gymnasienivå. När du fått validering kan du komplettera dina kunskaper med att läsa delar av eller hela kurser för att få din kompletta yrkesutbildning.

Kontakta Lunds vägledningscentrum om du tror att validering är aktuellt för dig.

Telefontider medborgarcenter måndag-torsdag klockan 10-12.

Telefon: 046-359 50 00

E-post: vagledningscentrum@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?