Länk till startsidan

Öva på svenska – språkkafé

I Lund finns det fler olika möjligheter att öva det svenska språket på språkkaféer, språkpromenader och digitala möten. På språkkaféerna kan du träna svenska över en kopp kaffe eller te. Det är öppet för alla och är gratis. Samtidigt skapar du nya kontakter och får vänner.

This information in other languages

  1. Click ”Languages” at the top of the page.
  2. Choose ”Translate”
  3. The language is automatically set in English. But you can change language by changing at the top next to the Google logo, where it says "engelska/English".

 Språkkaféerna i Lund är utmärkta mötesplatser för att träffa människor, prata svenska och fika. Det är gratis att vara med, men ibland kan fikan kosta några kronor. Det är olika aktörer som arrangerar språkcaféerna, har du frågor om plats och öppettider tar du kontakt med den du är intresserad. Kom ihåg att det kan bli ändringar i schemat.

Språkkaféer våren 2023

Vi håller på att sammanställa en lista över vilka dagar och tider som det kommer erbjudas språkkafé under våren. Du kan ta kontakt med de som anordnar språkkaféer, till exempel Röda Korset, Eos Cares, Svenska kyrkan.

Bibliotekens språkkaféer hittar du här:

Språkkafé, Folkbiblioteken

Vill du lära dig svenska?

Svenska för invandrare, sfi, är för dig som saknar grundläggande kunskap i svenska.

Utbildning och arbete för dig som är ny i Sverige

Mer information för dig som är ny i Sverige

Råd och stöd för dig som är ny i Sverige

Kontakt

Du är välkommen att kontakta Ellen Isaksson, samordnare i för social hållbarhet på kultur- och fritidsförvaltningen, Lunds kommun.

E-post: ellen.isaksson@lund.se

Telefon: 046-359 76 13

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?