Länk till startsidan

Mariamottagning mellersta Skåne

Mariamottagning mellersta Skåne är till för unga under 25 år som har problem med alkohol eller andra droger. Mottagningen vänder sig även till den unges föräldrar och närstående.

Hos oss kan du få kostnadsfri information, rådgivning och behandling. Mottagningen har en bred kompetens med allt från specialistläkare till kurator. För att lättast komma till oss ringer du till mottagningen eller kom på vår drop in en gång i veckan! All kontakt med oss är frivillig.

Mariamottagningen Mellersta Skåne ligger i Lund och är till för dig som bor i följande kommuner:
Lund, Lomma, Kävlinge, Burlöv, Eslöv, Hörby och Höör.

Vi anordnar anhöriggrupper för dig som är anhörig och i behov av stöd, enligt metoden CRAFT. Grupperna startar kontinuerligt och du anmäler dig genom att ringa oss.

Telefon: 046-17 40 99.

Vi som möter dig

På Mariamottagningen arbetar kurator, socionomer, sjuksköterska, specialistläkare, medicinsk sekreterare och en samordnare. Personalen har sin tillhörighet inom både kommun och Psykiatri Skåne.

Kontakta Mariamottagningen

Telefon: 046-17 40 99

Besöksadress: Tunavägen 39 L (Sparta) i Lund

Öppettider Mariamottagningen

Måndag klockan 8.00-16.30
Tisdag klockan 8.00-18.00 även drop in för rådgivning mellan 16.00-18.00
Onsdag klockan 8.00-16.30
Torsdag klockan 8.00-16.30
Fredag klockan 8.00-15.00

Alla dagar har vi stängt för lunch klockan 12.00-13.00

5 tips till dig som tror att din ungdom använder droger

Är du orolig för att din ungdom använder droger eller alkohol? I filmen får en förälder 5 konkreta tips av oss på Mariamottagningen, om vad som är bra att tänka på när man pratar med sin ungdom om droger och alkohol.

Om Mariamottagningar

Det offentliga Sveriges ansvar för skadligt bruk och beroende vilar både på kommunerna och sjukvården. Alla Mariamottagningar i Skåne drivs enligt ett gemensamt koncept för att vården ska bli så jämlik som möjligt oberoende av var du bor. Ansvarsfördelningen kring skadligt bruk och beroende har fastställts i dokumentet ”Vägledning för Missbruks- och beroendevården i Skåne”.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?