Länk till startsidan

Maria Skåne mellersta

Maria Skåne mellersta är till för unga under 25 år som har problem med alkohol eller andra droger. Mariamottagningen vänder sig även till den unges föräldrar och närstående.

Hos oss kan du få kostnadsfri information, rådgivning och behandling. Mariamottagningen har en bred kompetens med allt från socionom till kurator. För att lättast komma till oss ringer du till mottagningen eller kom på vår drop in en gång i veckan! All kontakt med oss är frivillig.

Maria Skåne mellersta ligger i Lund och är till för dig som bor i följande kommuner:
Lund, Lomma, Kävlinge, Burlöv, Eslöv, Hörby och Höör.

Vi anordnar anhöriggrupper för dig som är anhörig och i behov av stöd, enligt metoden CRAFT. Grupperna startar kontinuerligt och du anmäler dig genom att ringa oss.

Telefon: 046-17 40 99.

Vi som möter dig

På Maria Skåne mellersta arbetar kurator, socionomer, sjuksköterska, specialistläkare, medicinsk sekreterare och en samordnare. Personalen har sin tillhörighet inom både kommun och Psykiatri Skåne.

Kontakta Maria Skåne mellersta

Telefon: 046-17 40 99

Besöksadress: Tunavägen 39 L (Sparta) i Lund

Öppettider Maria Skåne mellersta

Måndag klockan 8.00–16.30
Tisdag klockan 8.00–18.00 även drop in för rådgivning mellan 16.00–18.00
Onsdag klockan 8.00–16.30
Torsdag klockan 8.00–16.30
Fredag klockan 8.00–15.00

Alla dagar har vi stängt för lunch klockan 12.00–13.00

Tips till dig som förälder

Är du orolig för att din ungdom använder droger eller alkohol? I filmen nedan får en förälder 5 konkreta tips av oss på Maria Skåne mellersta, om vad som är bra att tänka på när man pratar med sin ungdom om droger och alkohol.

Du kan även ta del av vår digitala utbildning för föräldrar. Filmen beskriver bland annat hur du kan upptäcka alkohol- och droganvändning hos unga. Vi berättar om de vanligaste preparaten samt hur du som förälder kan agera om du är orolig för ditt barn.

Om Mariamottagningar

Det offentliga Sveriges ansvar för skadligt bruk och beroende vilar både på kommunerna och sjukvården. Alla Mariamottagningar i Skåne drivs enligt ett gemensamt koncept för att vården ska bli så jämlik som möjligt oberoende av var du bor. Ansvarsfördelningen kring skadligt bruk och beroende har fastställts i dokumentet ”Vägledning för Missbruks- och beroendevården i Skåne”.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?