Länk till startsidan

Träffpunkter för seniorer

På kommunens träffpunkter för seniorer finns det möjlighet att delta i många roliga, intressanta och hälsofrämjande aktiviteter. Du får tillfälle att umgås med andra och kan ofta göra det kring ett gemensamt intresse. Du kan också själv vara med och forma verksamheten och våra aktiviteter.

Balansera mera 6 oktober 2022

Lunds kommun bjuder in till en heldag i balansens tecken för att uppmärksamma vad du själv kan göra för att minska risken för fall. Dagen bjuder på en rad utställare, föredrag om att använda naturen för bättre hälsa, balansträning, MediYoga, information om ett forskningsprojekt om hur vi tidigare kan diagnostisera Alzheimer, och kaffeservering av Lilla Caféet. Nytt för i år är att Anhörigcenter firar Nationella anhörigdagen på plats. Fri entré.
Varmt välkomna!
Torsdag 6 oktober, kl. 11.00 – 15.00
Plats: Träffpunkt Papegojelyckan, Falkvägen 14, Lund

Program Balansera mera

Tid

Aktivitet

11.15 – 12.00

Gruppträning med balansinslag med
sjukgymnast Odd Skyborn

11.45 – 12.00

Tidig diagnostik av Alzheimer – ett forsknings- och samverkansprojekt

13.00 – 14.00

Lär dig använda naturen för bättre hälsa och välmående. Vanessa Reyners föreläser kring hälsa, välmående och balans i vardagen.

14.15 – 14.30

Tidig diagnostik av Alzheimer – ett forsknings- och samverkansprojekt

14.15 – 15.00

MediYoga med sjukgymnast Annika Björk

Träffpunkternas nyhetsbrev

Vill du få Träffpunkternas nyhetsbrev via mejl en gång i månaden? Nyhetsbrevet innehåller tips på evenemang och annat roligt som händer i Lunds kommun för dig som senior. Skicka ett mejl för att anmäla dig som prenumerant.
E-post: nyhet.traffpunkter@lund.se .

Information om Covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer och därför behöver vi tillsammans ta till åtgärder för att minska smittspridningen. Stanna hemma och undvik nära kontakt med andra om du är sjuk med sådana symtom som kan vara covid-19.

Program för träffpunkterna

Program

Programöversikt Digitala träffpunkten

Dag

Aktivitet

27 september

Upptäck Sularpsbäcken.

Tillsammans med naturvägledare Marie Sager besöker vi Sularpsbäcken i Södra Sandby. Här kan vi höra bäcken porla, se havsöringen leka och strosa i vackra miljöer. Hör Marie berätta om platsen då och nu samt om dess inverkan på byn och människorna i trakten. Ett perfekt utflyktsmål i höst!

26 september kl. 11.00 – 11.30

Mindfulness - för mer närvaro i nuet.
Digitala Träffpunkten erbjuder tillsammans med mindfulnessinstruktör Christel Lilja, en 8 veckors kurs i meditation och medveten närvaro. Träning i mindfulness ger många goda hälsoeffekter, såsom bättre stresshantering, lättare att hitta fokus och ökad medkänsla med sig själv och andra. Under kursen kommer vi göra enkla övningar som hjälper oss att nyfiket och öppet utforska nuet - precis som det är - tillsammans med andetaget och kroppen. Utan att värdera och bedöma det vi möter.
Kursen är kostnadsfri, kräver ingen anmälan och inga förkunskaper. Det är inget krav att delta på alla kurstillfällen.

För att delta, gå in på Digitala träffpunkten och följ instruktionerna.

Digitala träffpunkten

29 september kl. 10.00 – 11.00

Obs! Aktiviteten är inställd på grund av sjukdom.


Gympa.
Träna var du än befinner dig, hemifrån eller varför inte utomhus? Allt du behöver är en smarttelefon, surfplatta eller dator. Tillsammans med fysioterapeut Annika Björk får du ett både stående och sittande gympapass som passar de flesta. Vi tränar balans, rörelse och puls. Under passet behöver du ett gummiband eller en petflaska fylld med grus eller sand. Passet kommer att livesändas direkt från en av Lund kommuns träffpunkter.

För att delta, gå in på Digitala träffpunkten och följ instruktionerna.

Digitala träffpunkten

Måndagar kl. 11.00-11.30, till och med 7 november

Mindfulness – för mer närvaro i nuet.

Digitala Träffpunkten erbjuder, tillsammans med mindfulnessinstruktör Christel Lilja, en 8 veckors kurs i meditation och medveten närvaro. Träning i mindfulness ger många goda hälsoeffekter, så som bättre stresshantering, lättare att hitta fokus och ökad medkänsla med sig själv och andra.
Under kursen kommer vi göra enkla övningar som hjälper oss att nyfiket och öppet utforska nuet - precis som det är - tillsammans med andetaget och kroppen. Utan att värdera och bedöma det vi möter.
Kursen är kostnadsfri, kräver ingen anmälan och inga förkunskaper. Det är inget krav att delta på alla kurstillfällen. För att delta, gå in på Digitala träffpunkten och följ instruktionerna.

Digitala träffpunkten

6 oktober kl. 13.00 – 14.00

Föreläsning: Lär dig använda naturen för ökad hälsa och välmående.

Emellanåt är det viktigt att reflektera över vad vi mår bra av samt vad våra kroppar behöver. Vår psykiska hälsa är central för hur vi mår genom hela livet och det fina är att vi kan påverka den genom val vi gör i vår vardag. Vanessa Reyners arbetar med att sprida kunskap om naturens hälsofrämjande effekter och har bland annat arbetet flera år vid Alnarps Rehabträdgård vid SLU. Under denna föreläsning ger hon oss tips på olika sätt att känna in naturen, för ökat välbefinnande och balans i vardagen.
Föreläsningen är en del av Balansera Mera i Lunds kommun och arrangeras i samverkan med Anhörigcenter. Föreläsningen livesänds av Digitala Träffpunkten.

För att delta, gå in på Digitala träffpunkten och följ instruktionerna.

Digitala träffpunkten

13 oktober kl. 13.30

Obs! Aktiviteten är inställd på grund av sjukdom.

Föreläsning om kognitiv sjukdom.

Demenssjukdom, eller kognitiv sjukdom, är en folksjukdom och ett tillstånd med stor påverkan i vardagen för den som drabbas. Till denna träff har vi bjudit in demenssjuksköterska Elin Nilsson och specialistundersköterska Lena Rossander. Syftet med föreläsningen är att du ska få ökad insikt i frågor som rör just kognitiv sjukdom och information om vilken hjälp som finns att få. Du får även möjlighet att ställa frågor direkt till Demensteamet.
Varmt välkommen att delta på en träffpunkt eller hemifrån. Föredraget hålls via mötestjänsten Teams och visas på storbild på flera träffpunkter. Läs mer på Digitala träffpunkten.

18 oktober

Boktips.

Få saker passar bättre en ruggig höstdag som att slå sig ner med en riktigt bra bok. I detta inslag bjuder vi därför på några rykande heta boktips. Som vanligt är det bibliotekarierna från Folkbiblioteket i Lund som berättar om några av sina senaste läsupplevelser.

27 oktober kl. 10.00-11.00

Gympa.

Höstens gympa-pass är i gång! Träna var du än befinner dig, hemifrån eller varför inte utomhus? Allt du behöver är en smarttelefon, surfplatta eller dator. Tillsammans med fysioterapeut Annika Björk får du ett både stående och sittande gympapass som passar de flesta. Vi tränar balans, rörelse och puls. Under passet behöver du ett gummiband eller en petflaska fylld med grus eller sand. Passet kommer att livesändas direkt från en av Lund kommuns träffpunkter.

För att delta, gå in på Digitala träffpunkten och följ instruktionerna.

Digitala träffpunkten


Program

Programöversikt Träffpunkt Arkivgatan

Dag

Tid

Aktivitet

28 september

10.00-11.30

Skapa med lera.
Vi skapar skålar och annat med lufttorkad lera. Skapelserna kan efter 24 timmar målas med akrylfärger. Du betalar 20 kr kontant.

6 oktober

11.00-15.00

Balansera mera på Papegojelyckan.
Välkommen till arrangemanget Balansera Mera på Träffpunkt Papegojelyckan. Läs mer i Papegojelyckans program.

11 oktober

13.30-15.30

Hörsel och hälsa genom livet.
Mats Borglund, Fil.lic. berättar och underhåller kring egna och andras erfarenheter och lärdomar om att leva med en hörselnedsättning. Få kunskap och förståelse, lärdom om strategier och stöd. I samarbete med Medborgarskolan. Pris: kaffe och kaka 20 kr.

11 oktober

16.00

Demensteamet i Lunds kommun.
Anhörigföreningen har bjudit in Demensteamet i Lunds kommun. De berättar om hur de arbetar och du har möjlighet att ställa frågor.

12 oktober

10.00-11.30

Skapa med lera.
Vi lär ut hur du kan göra skålar och annat i lera. Skapelserna lufttorkar efter något dygn och då kan du måla dem om du vill. Pris: 20 kr för material.

12 oktober

16.30

Operaföredrag.
Operan Medea komponerades av Luigi Cherubini, samtida med Mozart, och bygger på myten om Jason, argonauterna och det gyllene skinnet. Medea blev Maria Callas signaturroll och Mats Natt och Dag introducerar operan med hjälp av en av hennes klassiska inspelningar.

13 oktober

13.30

Obs! Aktiviteten är inställd på grund av sjukdom.

Föreläsning om kognitiv sjukdom.
Demenssjukdom, eller kognitiv sjukdom, är en folksjukdom och ett tillstånd med stor påverkan i vardagen för den drabbade. Demenssjuksköterska Elin Nilsson och specialistsjuksköterska Lena Rossander medverkar. Syftet med föreläsningen är att du ska få ökad insikt i frågor som rör just kognitiv sjukdom och information om vilken hjälp som finns att få. Du får även möjlighet att ställa frågor. Föredraget livesänds av Digitala Träffpunkten, vi tittar tillsammans på storbild.

13 oktober

18.00

100-års jubileum.
Lunds polska vänortsförening Zabzre firar sitt 100-års jubileum. Deltagare från vänortsföreningen liksom representanter från Lunds kommun presenterar sina intryck från jubileet vid medlemsmötet. Även icke-medlemmar är välkomna till mötet. Anmälan görs via mejl till lars.hansson@iiiee.lu.se.

17 oktober

13.00

Kulturgruppen träffas igen!
Vill du njuta av opera, teater, bio, föreläsningar, dans och musik? Vi planerar tillsammans och går på olika kulturarrangemang i Lund med omnejd. Denna gång ses vi på Arkivgatan. Föranmälan senast 13 oktober till Anna (046-359 53 62) eller Emely (046-359 46 02). Välkommen!

18 oktober

13.30-15.30

Mer om hörsel och hälsa genom livet.
Denna föreläsning passar både er som deltog den 11 oktober och för er som inte gjorde det. Mats Borglund, Fil.lic. berättar och underhåller kring egna och andras erfarenheter och lärdomar om att leva med en hörselnedsättning. Få kunskap och förståelse, lärdom om strategier och stöd. I samarbete med Medborgarskolan. Pris: kaffe och kaka 20 kr.

19 oktober

13.30

LKF välkomnar till samtal om seniorers boende.
Är du intresserad av vad LKF har att erbjuda dig som är 65+ så har du möjlighet att lyssna och ställa frågor. LKF har idag drygt 400 bostäder som endast seniorer får bo i. Planlösningarna passar även den som har svårt att röra sig. Du får höra om hur man gör för att stå i LKFs bokö, hur man ser när lämplig bostad är ledig och hur man söker.

20 oktober

13.00-16.30

Danzfest på Träffpunkt Papegojelyckan.
Du har väl inte missat att anmäla dig till den stora Danzfesten på Träffpunkt Papegojelyckan denna dag? Begränsat antal platser. Anmälan och kontant eller Swishbetalning, 130 kr, senast 11 oktober.

26 oktober

16.30

Operaföredrag.
Mats Natt och Dag introducerar Verdis tragiska men kanske också hans mest lättillgängliga opera La Traviata. Librettot bygger på Alexandre Dumas roman Kameliadamen och skildrar en kurtisans romans med en ung adelsman, hur hon blir sviken och till sist går under. Musiken är lätt att ta till sig och skönsången ljuder tvärs igenom hela operan.

27 oktober

13.00-15.00

Hjärt-lungräddning och hjärtstartarkurs.
Cirka två timmars teori och praktiska övningar med Jesper Nylén från Svenska HLR-rådet. Certifierad Vuxen & Barn HLR-instruktör.Föranmälan, max 20 personer.Avvikande öppettider:

Onsdag 5 oktober

Torsdag 6 oktober

Onsdag 12 oktober kl. 12.00-16.00

Torsdag 20 oktober

Onsdag 2 november

Träffpunkten endast öppen för förbokade grupper.Reservera datumet:

18 november, bussutflykt till julmarknad.Lokaler på Arkivgatan.
Har du någon idé på verksamhet som du vill starta upp och söker en lokal för? Hör av dig så löser vi det. Vi har några förslag men välkomnar fler från dig; skapa med lufttorkad lera, broderi-sticka-virka, spela sällskapsspel. Hör av dig om du är intresserad så skapar vi grupper för gemensamma träffar.


Varje vecka på träffpunkten

Måndag

13.30-15.30 Spela eller lär dig att spela Mahjong. Här får du bra hjälp som nybörjare!
14.00 – 15.15 Gympa och balansträning med sjukgymnast Odd.


Tisdag

10.30-11.30 Mediyoga med sjukgymnast Annika.

13.00-14.00 Dans dans dans! Danspedagog Karin Ellborn tar dig med i olika dansers takt och rytmer så som afro, salsa och linedance. Pris: 20 kr, Swish eller kontant.

13.30-15.00 Målarglädje för alla. Ingen förkunskap krävs.


Onsdag

10.00-12.00 SeniorNet - För dig som vill ha digital hjälp och lärorika undervisningar. Obs! Aldrig första onsdagen i månaden då träffpunkten är stängd.

13.00-15.00 IM - Individuell människohjälp. Samtal och hantverk.


Onsdagar jämna veckor

11.00-13.00 Ovetarna är en grupp seniorer med olika bakgrund och livserfarenhet som diskuterar och belyser olika ämnen och händelser. Nyfiken? Välkommen!


Torsdag

10.00-11.30 Linedance med Rigmor, 20 kr per tillfälle. Dans för alla, även nybörjare.

13.30 Stimulans i vardagen. Ett samarbete med hemvården Rosen och Tuna/Thulehem. Månadens program finns på träffpunkten.


Fredag

10.00-12.00 IM - Individuell människohjälp. Samtal och hantverk.

10.00 Gympa med sjukgymnast Annika.

Hallå där, du som går i schackskola för Anders Nylén på helgerna!

Skulle det inte vara skoj att spela även på vardagarna? Hör av dig till personalen på träffpunkten så hittar vi en gemensam schackdag!

Vår verksamhet

Träffpunkt Arkivgatan är framtidens mötesplats för seniorer i Lund. Hit kan du komma för att få gemenskap, digital utbildning, motion och mångkulturella arrangemang.

Om du har önskemål om att starta upp och leda en grupp inom ett visst intresse så finns det stora möjligheter till det. Träffpunkten är till för dig och den blir vad vi tillsammans gör den till.

Fredagar på Arkivgatan

På fredagar är Träffpunkten endast öppen för fasta grupper från kl. 14.30.

Personal

Katarina Hammar

E-post: katarina.hammar@lund.se

Kontakta oss på Arkivgatan

Adress: Arkivgatan 7C, 223 59 Lund

Hitta Träffpunkt Arkivgatan via karta

Öppettider: måndag-torsdag kl. 09.00-16.00, lunchstängt kl. 12.00-13.00 (öppet utan personal).

Fredag endast öppet för fasta grupper från kl. 14.30

Telefon: 046-359 49 41

Program

Programöversikt träffpunkt Dalby

Dag

Tid

Aktivitet

28 september

13.00-15.30

Sticklingbytardag.
Ta med dig sticklingar som du kan tänka dig att byta bort mot nya spännande växter att ta hem. Fika kommer att vara framdukat.

30 september

13.30

Äppelkafé.
Vilket äpple är vilket? Klurigheter kring höstens favorit. Fika med äppelpaj. Anmäl dig på telefon eller skriv in dig i anmälningspärmen på träffpunkten senast tisdag 27/9.

4 oktober

13.00-14.00

Gympa.

På tisdagar startar nu vår legitimerade fysioterapeut, Annika Björk ett roligt och pulshöjande gympapass. Till tonerna av svängiga låtar ifrån 70-talet tränar vi balans, styrka, rörlighet och puls.
Ett träningspass som passar de flesta med både sittande och stående övningar. När vi står upp står man bakom en stol, som man kan ta stöd av vid behov. Har man svårt för att stå går det lika bra att sitta ner och träna.

4 oktober

14.15

Kanelbullefika.
Vi dukar fram kanelbullar då det är kanelbullens dag. Pris: fika 20 kr.

6 oktober

11.00-15.00

Balansera mera på Papegojelyckan.
Plats: Träffpunkt Papegojelyckan, Falkvägen 14, Lund.
Lunds kommun bjuder in till en heldag i balansens tecken för att uppmärksamma vad du själv kan göra för att minska risken för fall. Dagen bjuder på utställare, föredrag om att använda naturen för bättre hälsa, balansträning, mediyoga och kaffeservering av Lilla caféet till självkostnadspris.

7 oktober

13.30

Frågesport.
Kom och testa dina kunskaper i en härlig frågesport, eller quiz som det även kallas. Här är ingen fråga den andra lik och det är en rejäl blandning av högt och lågt. Pris: fika 20 kr.

11 oktober

13.30-14.30

Gympa.
Läs mer under Gympa tisdag 4 oktober.

12 oktober

10.00-12.00

Hjärt-lungräddning och hjärtstartarkurs.
Då vi äntligen har fått en hjärtstartare till vår träffpunkt passar vi på att erbjuda en kurs i hjärt-lungräddning. Kursledare är Jesper Nylén från Svenska HLR-rådet. Certifierad Vuxen & Barn HLR-instruktör. Anmälan senast 7 oktober.

14 oktober

11.30

Sopplunch och Frivilligkraft.
Behöver du stöd med något i vardagen? Eller vill du ge stöd till någon behövande? Kom och lyssna när Linnéa informerar om Frivilligkraft tillsammans med andra representanter som informerar om föreningslivet i Lund! Efteråt bjuder vi på soppa och smörgås. Föranmälan senast 12 oktober.

18 oktober

13.30-14.30

Gympa.
Läs mer under Gympa tisdag 4 oktober.

19 oktober

13.30

Filmvisning.
Vi njuter av film på storbildsskärm, mer information om filmen hittar du på träffpunkten. Pris: fika 20 kr.

21 oktober

12.00

Oktoberfest med levande musik.
Vi serverar Bratwürst med senap och surkål, kaffe och kaka. Sedan spelar Mikael Brorsson och hans dotter Alexandra för oss. Från Duvemåla till sista dansen kallar de sitt program. Föranmälan senast 10 oktober. Pris: entré och mat 130 kr.

25 oktober

13.30-14.30

Gympa.
Läs mer under Gympa tisdag 4 oktober.

29 oktober

10.00-12.00

Tankelåda med frukost.
Vi dukar fram frukost och vill gärna diskutera träffpunktens olika användningsområden, aktiviteter och grupper med er. Pris: 30 kr.Avvikande öppettider:

5 oktober 09.00 – 13.00
Endast öppet för förbokade grupper.
6 oktober
Ingen personal på plats då det är Balansera mera på Papegojelyckan.


Varje vecka på träffpunkten

Varje dag

Läsa tidningen, väva och dricka kaffe eller te.


Måndag

09.30-12.00 Biljard

13.00-15.00 Bingo

13.30-14.00 Balansträning


Tisdag

09.30-11.30 Handarbetesgrupp
13.30-14.30 MediYoga


Torsdag

09.30-12.00 Biljard

13.30-16.00 Stimulans i vardagen i samarbete med hemvården.

Vår verksamhet

Träffpunkt Dalby är en mötesplats för seniorer, en plats för social samvaro och aktiviteter av olika slag. Här kan du spela kortspel, sjunga allsång, delta på fester och följa med på utflykter. Du är välkommen varje vardag till Träffpunkt Dalby för att umgås, läsa tidningen och väva. Nu har vi även ett biljardbord på träffpunkten. Kontakta oss om du är intresserad av att börja spela.

Personal

Maja Enarsson

E-post: maja.enarsson@lund.se
Maria Engvall
E-post: maria.engvall@lund.se

Kontakta oss i Dalby

Adress: Kristers väg 17, 247 50 Dalby

Hitta Träffpunkt Dalby via karta

Öppettider juli: torsdagar kl. 09.00-16.00, lunchstängt kl. 12.00-13.00 (öppet utan personal)

Öppettider augusti: torsdag 4 och 11 augusti kl. 09.00 – 16.00
Från och med 15 augusti öppet måndag-fredag kl. 09.00 – 16.00,
lunchstängt kl. 12.00-13.00 (öppet utan personal)

Telefon: 046-359 64 59

Program

Programöversikt träffpunkt Genarp

Dag

Tid

Aktivitet

27 september

10.00-15.00

Senior Shop med modevisning.
Vi välkomnar till både shopping och härlig modevisning på träffpunkten. Från kl. 10.00 kan du handla kläder och från kl. 13.00 kan du se modeller som visar höstens senaste mode. Om du är intresserad av att vara modell, kontakta gärna oss på träffpunkten!

28 september

12.30-14.30

Teknikkafé.
Vi tar oss ann dina frågor kring BankID, Facebook, Instagram, appar och mycket mer! Ta med din telefon, bärbara dator eller surfplatta för att få den hjälp du behöver. Det finns fika för den som väntar på sin tur.

4 oktober

14.00

Shared reading.
I samverkan med Genarps bibliotek. Vi möts kring en kort inspirerande text. Genom högläsning med pauser för gemensamt kravslöst samtal väcker vi nya tankar. På plats finns kaffe och småkaka för den som är sugen.
Anmäl dig senast 3 oktober. Pris: fika 15 kr.

5 oktober

12.30-14.30

Fikaträff med Stimulans i vardagen.
Pris: fika 20 kr.

6 oktober

11.00-15.00

Balansera mera på Papegojelyckan.
Plats: Träffpunkt Papegojelyckan, Falkvägen 14, Lund.
Lunds kommun bjuder in till en heldag i balansens tecken för att uppmärksamma vad du själv kan göra för att minska risken för fall. Dagen bjuder på utställare, föredrag om att använda naturen för bättre hälsa, balansträning, mediyoga och kaffeservering av Lilla caféet till självkostnadspris.

11 oktober

12.30-14.00

Klipp från Digitala träffpunkten.
Vi tittar på roliga klipp från Digitala träffpunkten tillsammans över fika. Pris: fika 20 kr.

12 oktober

12.30-14.30

Lådbingo.
Vi spelar en annorlunda variant av bingo där du som deltar har möjlighet att vinna priser! Pris: fika 20 kr.

18 oktober

11.00-13.00

Bland slevar och kastruller.
Vi träffas för att hjälpas åt inför onsdagens höstfest. Kom och hjälp till att göra efterätt, duka eller pyssla! Träffpunkten bjuder på kaffe och bullar.

19 oktober

12.30-15.00

Oktoberfest.
Välkommen att fira in hösten! Till lunch serveras bratwurst med surkål och på scen får vi härliga toner från Mikael Brorsson och hans dotter Alexandra Brorsson. Välkommen! Anmäl dig senast den 10 oktober. Pris: entré och mat 130 kr.

25 oktober

10.00-12.00

Sillafrukost.
På träffpunkten står det uppdukat så att du kan göra en riktigt god sillmacka med kaffe. Pris: 30 kr.

26 oktober

12.30-14.30

Fikaträff med Stimulans i vardagen.
Pris: fika 20 kr.

26 oktober

19.00

Författarbesök med Anna Breitholtz Monsén på Genarps bibliotek, i samverkan med Genarps bibliotek.
Anna debuterade 2021 med Stranden, en deckare med både humor och mörka undertoner. Stranden blev snabbt en succé, såldes till andra nordiska länder och nominerades till Crimetime Award Årets deckardebut. Del två i serien om den avhoppade polisen Lina Lantz och hennes egensinniga morfar utkommer i oktober.
Plats: Genarps bibliotek. Ingen föranmälan behövs. Fri entré.Avvikande öppettider:
5 oktober
Träffpunktens personal är iväg denna dag.
6 oktober
Träffpunktens personal är på Balansera mera på Papegojelyckan.Har du en idé?
Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har tankar och idéer kring vad du vill ska hända på träffpunkten.Föranmälan?
Du kan göra föranmälan till våra aktiviteter på plats i träffpunktens röda pärm eller ring oss.


Varje vecka på träffpunkten

Måndag
09.00-12.00 Välkommen att läsa tidningen och ta en kopp kaffe. Det finns utrymme att hålla i egna aktiviteter den här dagen.
10.00-12.00 Medborgarcenter finns på plats.

11.30-12.30 Mediyoga med Annika Björk.


Onsdag
12.30-14.30 Stimulans i vardagen - samarbete mellan träffpunkten och hemvården. Alla är välkomna.


Torsdag

10.00-11.15 Sittande dans.
12.00-17.00 Bridge.


Fredag
12.00-15.00 Biljard.
12.30 Bingo och fika.

13.30 Balans- och gymnastikträning.


Lördag
09.00-11.00 Melodikryss - i samverkan mellan PRO och träffpunkten.


Söndag
11.00-15.00 Dart. Kontakta träffpunkten vid intresse.

Har du en ide?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har tankar och idéer kring vad du vill ska hända på träffpunkten.

Vår verksamhet

Träffpunkt Genarp bjuder in dig till gemenskap med förhoppningen om att nya vänskapskontakter ska knytas. Här är det besökarnas intressen och önskemål som styr utbudet av aktiviteter. Är du sugen på att börja spela Canasta? Vi söker dig som vill spela tillsammans hos oss. Kontakta träffpunkten för mer information. Vi har ett nära samarbete med pensionärsorganisationerna PRO och SPF Seniorerna som bedriver viss verksamhet i våra lokaler.

Personal

Caroline Johansson
E-post: caroline.johansson2@lund.se

Kiki Nilsenius
E-post: kristina.nilsenius@lund.se

Kontakta oss i Genarp

Adress: Lars Kristoffers väg 7, 247 71 Genarp

Hitta Träffpunkt Genarp via karta

Öppettider: måndag-fredag kl. 09.00-16.00, lunchstängt kl. 12.00-13.00

Telefon: 046-359 65 15

Program

Programöversikt träffpunkt Laurentiigatan

Dag

Tid

Aktivitet

27 september

13.30-15.00

Besök keramikverkstad.
Keramikern Anna-Lena Westerlund inbjuder till sin verkstad på S:t Hans gränd 44 A i Lund. Hon demonstrerar drejning och man kan titta runt i ateljén. Max 8 deltagare, först till kvarn! Observera att verkstaden finns i källarplan. Samling på Fäladstorget kl.13.00. Föranmälan senast 20/9.

4 oktober

13.00-14.30

Högläsning med samtal.
Vi träffas och högläser en text tillsammans, det kan vara en novell eller en dikt. Under läsningen gör vi pauser och samtalar om det vi har läst. Det finns inga rätta svar eller tokiga tankar. Samtalet kräver inga förberedelser – kom som du är! Max 10 personer. Föranmälan senast 3 oktober.

6 oktober

11.00-15.00

Balansera mera på Papegojelyckan.
Välkommen till arrangemanget Balansera Mera på Träffpunkt Papegojelyckan. Läs mer i Papegojelyckans program.

11 oktober

13.30-15.00

Äppelprovning och gissa rotfrukter.
Kom och smaka olika äpplesorter och utmana dina kunskaper kring säsongens rotfrukter. Pris: kaffe och kaka 20 kr. Kontant eller Swishbetalning. Föranmälan senast 6 oktober.

13 oktober

13.30-15.00

Obs! Aktiviteten är inställd på grund av sjukdom.

Föreläsning om kognitiv sjukdom.
Demenssjukdom, eller kognitiv sjukdom, är en folksjukdom och ett tillstånd med stor påverkan i vardagen för den drabbade. Demenssjuksköterska Elin Nilsson och specialistsjuksköterska Lena Rossander medverkar. Syftet med föreläsningen är att du ska få ökad insikt i frågor som rör just kognitiv sjukdom och information om vilken hjälp som finns att få. Du får även möjlighet att ställa frågor. Föredraget livesänds av Digitala Träffpunkten, vi tittar tillsammans på storbild. Föranmälan senast 11 oktober.

17 oktober

13.00

Kulturgruppen träffas på Träffpunkt Arkivgatan.
Vill du njuta av opera, teater, bio, föreläsningar, dans och musik? Vi planerar tillsammans och går på olika kulturarrangemang i Lund med omnejd. Denna gång ses vi på Träffpunkt Arkivgatan. Föranmälan senast 13 oktober till Anna (046-359 53 62) eller Emely (046-359 46 02). Välkommen!

18 oktober

13.30-14.30

Samtal om Wallanderböckerna.
Författaren Henning Mankells kriminalserie om poliskommissarie Kurt Wallander utspelar sig i Ystad. Serien har följts av miljoner tittare och läsare världen över. Anna-Lena Håkansson håller i denna nystartade grupp som diskuterar ämnet. Detta är första tillfället. Hjärtligt välkomna till Laurentiis lilla bokrum! Föranmälan senast 14 oktober.

20 oktober

13.00-16.30

Danzfest på Papegojelyckan.
Du har väl inte missat att anmäla dig till den stora Danzfesten på Papegojelyckan denna dag? Begränsat antal platser. Pris: 130 kr. Bindande anmälan, kontant eller Swishbetalning senast 11 oktober.

25 oktober

13.30-14.30

Frivilligkraftskafé med fika.
Linnéa Österberg från Frivilligkraft samt en föreningsrepresentant berättar om den viktiga verksamheten med volontärer i Lunds kommun. Kanske kan du bidra till, eller nyttja, denna fina service i din vardag? Kaffe med höstig päronkaka och vaniljsås finns att köpa för 30 kr, kontant eller Swishbetalning. Föranmälan senast 18 oktober.

26 oktober

12.45-15.00

Utflykt till Råbysjön och Råby sjöpark.
I östra delen av Lund ligger den 2,5 hektar stora Råbysjön, kommunens största dagvattenmagasin men även en unik rekreationsmiljö med rikt fågelliv. Följ med till denna nyanlagda park.
Samling vid Botulfsplatsen 12.45, buss 5 avgår 12.56. Framme vid Guldåkerstorget 13.06, därefter ca 8 minuters promenad (700 m). Råbysjön nås ca kl. 13.14. Vi utforskar området. Medtag egen matsäck om du vill slå dig ner och äta. Hemresa: Vi lämnar sjön senast 14.40. De som vill kan givetvis ta sig hem senare på egen hand. Promenad (650 m) till Diakongatan. Buss 5 avgår 14.51. Åter på Botulfsplatsen 15.05. Föranmälan senast 13 oktober. Vid färre anmälningar än fem ställs utflykten in.Avvikande öppettider:
Onsdag 5 oktober
Torsdag 6 oktober
Torsdag 20 oktober
Träffpunkten endast öppen för förbokade grupper.Reservera datumet:
18 november, bussutflykt till julmarknad.Fikavagn finns. Från 1 september 2022 tar vi betalt för fika samt för vissa aktiviteter. Kaffe och kaka kostar 20 kr. Kontant eller Swishbetalning.Vi hälsar nya såväl som välkända seniorer hjärtligt välkomna till Träffpunkt Laurentiigatan! Prata gärna med oss personal om du har önskemål, idéer eller vill starta en grupp kring just ditt intresse. Vi uppmuntrar detta och hjälper dig gärna att komma i kontakt med likasinnade!

Varje vecka på träffpunkten

Varje dag
Tidningsläsning, biljard, dator, vävning, egen träning på motionscykel och roddmaskin.


Måndag

09.00-11.00 Bastu damer.

10.00-10.45 Gymnastik.

13.00-15.00 Handarbetescafé - ta med dig ditt handarbete hit!


Tisdag
09.00-11.00 Bastu herrar.
09.00-11.00 Bordtennis.


Onsdag

09.00-12.00 Bridge. Spelpartner lottas vid varje träff. Efter spelad bricka jämförs händerna och buden diskuteras.

13.00 Stimulans i vardagen med hemvården.

13.00-15.00 Biljard damer.


Torsdag

10.00-12.00 SeniorNet. IT-kafé med enskild handledarhjälp. Turordning enligt deltagarlista.


Fredag

10.00-11.30 Hemspråkskafé.

13.00 Canasta.

Vår verksamhet

På Träffpunkt Laurentiigatan hjälper vi dig att ta dig an den digitala världen genom att erbjuda Internetcafé. Här hittar du också en fin vävstuga som ger dig möjlighet att utöva flera olika slags hantverk.


Vi är öppna för dina förslag och idéer om hur vi kan utveckla vår verksamhet och göra din vardag mer meningsfull. Du har stor möjlighet att själv påverka aktiviteterna genom att vara med och skapa dem. Träffpunktens centrala läge gör att du lätt kan ta dig hit med många olika stadsbussar. Välkommen!

Personal

Fariba Goziny
E-post: fariba.goziny@lund.se

Emely Smith

E-post: emely.smith@lund.se


Kontakta oss på Laurentiigatan

Adress: Sankt Laurentiigatan 18, 222 21 Lund

Hitta Träffpunkt Laurentiigatan via karta

Öppettider: måndag-fredag kl. 09.00-16.00, lunchstängt kl. 12.00-13.00.

Mellan den 14 juli-31 juli är Träffpunkt Laurentiigatan stäng.

Fariba telefon: 046-359 56 19

Emely telefon: 046-359 46 02

Program

Programöversikt träffpunkt Linero

Dag

Tid

Aktivitet

26 september

10.00-11.30

Existentiell frukost.
Vi äter frukost och samtalar om existentiella frågor. Med diakon Ulla Hobro och Emma Rydin från träffpunkten.

26 september

11.00-11.30

Mindfulness - För mer närvaro i nuet.
Träning i meditation och medveten närvaro ger många goda hälsoeffekter, såsom bättre stresshantering, lättare att hitta fokus och ökad medkänsla med sig själv och andra. Läs mer under programpunkten den 19 september.

27 september

12.00-16.00

Endast öppet för förbokade grupper.

28 september

13.00

Dansbandsmys med Bosse.
Vi lyssnar på kända dansbandslåtar och träffpunktens Bosse, som turnerat som dansbandsmusiker hela livet, berättar anekdoter om låtarna och artisterna. Efteråt bjuds det upp till dans.

29 september

13.30

Vad är på gång på träffpunkten?
Har du synpunkter, idéer till programmet eller vill höra vad som är på gång på träffpunkten? Välkommen!

4 oktober

13.30

Kanelbullens dag med Frivilligkraft.
Vi firar kanelbullens dag med hembakta kanelbullar. Frivilligkraft kommer och berättar om sin verksamhet.

11 oktober

13.00

"En singeltants memoarer" – en monolog med berättelser och sång.
En självbiografisk sång- och berättarföreställning av och med Gitte Pålsson som väcker glädje och skratt – men också eftertanke. I pausen mellan de två akterna bjuds det på mingelfika. Kostnad 30 kr. Anmäl dig senast fredag 7 oktober.

12 oktober

09.30-10.30

Digital dansworkshop med Skånes dansteater.
I denna digitala workshop leder dansare från Skånes dansteater oss genom olika dansövningar. Du behöver ingen tidigare danserfarenhet och workshopen är tillgänglig för alla, med eller utan funktionsnedsättning.

12 oktober

12.15

Guidad visning av Fokus Sápmi.
På Kulturen finns utställningen Fokus Sápmi som berättar om samers historia, kultur och nutida situation. Vi får en guidad visning som startar kl 13.00. Vi samlas på Träffpunkt Linero kl 12.15 och tar bussen tillsammans till Kulturen. Entrén på 70 kr betalar du, visningen bjuder träffpunkten på. Anmäl dig senast 10 oktober.

13 oktober

10.30-12.00

Stick- och virkkafé.
Vi umgås, hantverkar och fikar. Ta med ditt stick-/virkprojekt eller starta ett nytt. Salah finns tillhands för inspiration och för den som vill lära sig sticka eller virka.

13 oktober

13.30-15.00

Obs! Aktiviteten är inställd på grund av sjukdom.

Föreläsning om kognitiv sjukdom.
Demenssjukdom, eller kognitiv sjukdom, är en folksjukdom och ett tillstånd med stor påverkan i vardagen för den drabbade. Demenssjuksköterska Elin Nilsson och specialistsjuksköterska Lena Rossander medverkar. Syftet med föreläsningen är att du ska få ökad insikt i frågor som rör just kognitiv sjukdom och information om vilken hjälp som finns att få. Du får även möjlighet att ställa frågor. Föredraget livesänds av Digitala träffpunkten, vi tittar tillsammans på storbild.

18 oktober

13.30-15.30

Hjärt- och lungräddning med Akutbolaget.
Vi får lära oss varför vi kan drabbas av hjärtstopp och vad vi kan göra för att förebygga det. Vi får också lära oss första hjälpen och hur hjärtstartaren på träffpunkten fungerar.

19 oktober

09.00 eller 12.00

Gemensam lunch.
Välkommen från kl. 09.00 om du vill hjälpa till och lära dig laga Salahs linssoppa med grillade kycklinglår. Vill du bara äta är du välkommen kl. 12.00. Anmälan senast 10 oktober.

19 oktober

13.00

Teknikkafé med Jerry – drop in.
Behöver du hjälp med tekniken? Ta med dig din telefon, dator, surfplatta eller namnet på hemsidan som du önskar hjälp med.

20 oktober

13.00

Shared reading med biblioteket.
Välkommen på ett litteratursamtal utöver det vanliga. Vi läser texter tillsammans med en läsledare enligt metoden Shared reading. Ingen förberedelse eller förkunskap behövs, bara kom som du är!

25 oktober

13.00-15.00

Teknikkafé med Jerry – drop in.
Behöver du hjälp med tekniken? Ta med dig din telefon, dator, surfplatta eller namnet på hemsidan som du önskar hjälp med.

25 oktober

13.00-14.00

Vad är på gång på träffpunkten?
Har du synpunkter, idéer till programmet eller vill höra vad som är på gång på träffpunkten? Välkommen!

26 oktober

12.00

Höstmys i Skrylle.
Vi åker på utflykt till skogen i Skrylle tillsammans med träffpunkterna Virvelvinden och Möllaregården. Vi tänder en värmande eld, grillar korv, dricker nåt varmt och umgås. De som vill går en promenad. Vi samlas på träffpunkten kl. 12.00 och går tillsammans till busshållplatsen för Naturbussen. Vi är tillbaka i Linero ca kl. 15.45. Anmäl dig senast 21 oktober. Obs! Inställt vid regn.

27 oktober

10.30-12.00

Stick- och virkkafé.
Vi umgås, hantverkar och fikar. Ta med ditt stick-/virkprojekt eller starta ett nytt. Salah finns tillhands för inspiration och för den som vill lära sig sticka eller virka.Avvikande öppettider:
Onsdag 5 oktober
Torsdag 6 oktober
Stängt.60/70-klubben – en nystartad grupp för yngre pensionärer på träffpunkt Linero.
Är du i 65-75 årsåldern? Vill du lära känna andra i samma ålder? Välkommen att vara med! För mer information om vad som är på gång, kontakta träffpunkt Linero.


Varje vecka på träffpunkten

Varje dag
Vävning, biljard, tidningsläsning,
massagestol, spel, pussel, egen träning på motionscykel, gåband, vibrationsplatta och andra träningsredskap.


Måndag

11.00-11.30 Mindfulnesskurs av Digitala träffpunkten. 8 veckorskurs, du behöver inte delta på samtliga kurstillfällen. Läs mer ovan i Digitala träffpunktens program.
12.30-16.00 Canasta.

14.00-15.30 Svenska för seniorer.


Måndag jämna veckor

09.30-12.00 Fotocirkel.


Tisdag jämna veckor

12.30-16.00 Gin rummy.


Torsdag
10.00-.14.00 Språkkafé med EOS Cares.

13.00-16.00 Bridge med SPF Lund Öster.


Fredag
09.30 och 11.00 Gympa och balansträning med sjukgymnast Odd. Passet kl. 11.00 har lägre intensitet.
13.00-15.00 Bingo.

Personal

Emma Rydin

E-post: emma.rydin@lund.se

Kontakta oss på Linero

Adress: Linero torg 22, 224 76 Lund

Hitta Träffpunkt Linero via karta

Öppettider: måndag-fredag kl. 09.00-16.00, lunchstängt kl. 12.00-13.00

Telefon: 046-359 56 31

Program

Programöversikt träffpunkt Möllaregården

Dag

Tid

Aktivitet

26 september

10.00-11.30

Mindfulness - För mer närvaro i nuet.
Läs mer under programpunkten den 19 september.

26 september

10.00-15.00

Senior Shop.
Affären är öppen kl. 10.00-15.00, modevisning kl. 13.00. Välkomna!

27 september

10.00-11.30

Terminsstart - gymnastik/yoga med Maria.

28 september

10.00-12.00

Hobbyverksamhet.
Varje vecka lär vi oss ett hantverk tillsammans. Kom och bestäm höstens teman med oss.

28 september

13.00

Filmvisning - Vipeholm del 2.

29 september

13.00-15.00

Information om LKF:s seniorboende.
Personal från LKF kommer hit för att informera oss om vilka seniorboende som finns och hur man går tillväga för att söka dem. Kom och lyssna och ställ frågor.

29 september

15.30

Linedance.

30 september

09.30

Sillamacka.
Vi samtalar om minnen. Anmälan från 19 september kl. 09.00, senast 27 september.

3 oktober

11.00-11.30

Mindfulness – för mer närvaro i nuet.
Träning i meditation och medveten närvaro ger många goda hälsoeffekter, såsom bättre stresshantering, lättare att hitta fokus och ökad medkänsla med sig själv och andra.
Under kursen kommer vi göra enkla övningar som hjälper oss att nyfiket och öppet utforska nuet - precis som det är - tillsammans med andetaget och kroppen. Utan att värdera och bedöma det vi möter. Kursen erbjuds av Digitala träffpunkten, tillsammans med mindfulnessinstruktör Christel Lilja. Vi deltar tillsammans och gör övningarna ihop. Kursen pågår i 8 veckor, det är inget krav att delta på samtliga kurstillfällen. Inga förkunskaper krävs. Kursen finner du även under Återkommande.

3 oktober

13.00-15.00

Kanelbullens dag.
Vi firar tillsammans med Stimulans i vardagen i samarbete med hemvården.

7 oktober

10.00-12.00

Fredagsfrukost.
Vi äter frukost tillsammans. Föranmälan senast 5 oktober.

11 oktober

13.00

"En singeltants memoarer" – en monolog med berättelser och sång.
Vi besöker Träffpunkt Linero. En självbiografisk sång- och berättarföreställning av och med Gitte Pålsson som väcker glädje och skratt – men också eftertanke. I pausen mellan de två akterna bjuds det på mingelfika. Kostnad 30 kr. Anmäl dig senast fredag 7 oktober till Träffpunkt Linero 046-359 56 31.

12 oktober

10.00-11.30

Teknikkafé.
Per Nordström från Medborgarskolan visar inställningar på telefonen samt hur man ringer samtal.

12 oktober

12.15

Guidad visning av Fokus Sápmi.
På Kulturen finns utställningen Fokus Sápmi som berättar om samers historia, kultur och nutida situation. Vi får en guidad visning som startar kl 13.00. Entrén på 70 kr betalar du, visningen bjuder träffpunkten på. Anmäl dig senast 10 oktober till Träffpunkt Linero 046-359 56 31.

13 oktober

09.00-12.00

Torsdagskafé.

13 oktober

13.00-15.00

Frågesport.

14 oktober

10.00-11.30

Terminsstart: Härliga rytmer.
Vi dansar och rör oss till musik.

14 oktober

13.00-15.00

Vi tittar på Digitala träffpunkten.

19 oktober

10.00-12.00

Hobbyverksamhet.
Är du intresserad av att sy väskor, göra smycken eller nåt annat handarbete? Vi träffas och umgås och lär av varandra. Kom gärna med egna idéer.

19 oktober

13.00-15.00

Start: Sånggrupp.
Tycker du om att sjunga? Att sjunga är bra för hälsan, det vet vi, och nu tar vi steget och faktiskt gör det tillsammans. Vi sjunger för vår egen glädjes skull, utan anspråk på att framträda inför publik. Vi tar oss an välkända sånger som vi gemensamt väljer. Fikapaus ingår. Vi träffas varannan onsdag eftermiddag, jämna veckor.

20 oktober

12.00-15.00

Gemensam lunch.
Anmäl dig senast 18 oktober och ange allergi/matpreferens.

20 oktober

15.30-17.00

Prova på linedance.

21 oktober

10.00-14.00

Våffelfredag.
Vi bjuder på frasiga våfflor med sylt och grädde, och trevlig samvaro.

24 oktober

13.00-15.00

Hjärt-lungräddning.
Jesper Nylén från Akutbolaget lär oss HLR och visar hur hjärtstartaren på Möllaregården fungerar.

26 oktober

10.00-11.30

Teknikkafé.
Per Nordström från Medborgarskolan visar hur man mailar till en eller flera personer samt grupper.

26 oktober

11.45

Höstmys i Skrylle.
Vi åker på utflykt till skogen i Skrylle tillsammans med Träffpunkterna Virvelvinden och Linero. Vi tänder en värmande eld, grillar korv, dricker nåt varmt och umgås. De som vill går en promenad. Vi samlas utanför ICA Malmborgs på Lund C kl. 11:45. Vi är tillbaka till stationen ca kl. 16:00. Anmäl dig senast 21 oktober. Obs! Inställt vid regn.

27 oktober

15.00

Möllaregårdens dag – räkfrossa!
Vi firar Möllaregårdens dag med en festlig räkfrossa. Pris: 50 kr. Bindande anmälan från 1-18 oktober.

28 oktober

10.00-14.00

Fredagskafé.Avvikande öppettider:
5 oktober
Endast öppet för förbokade grupper.
6 oktober
Stängt då det är Balansera mera på Papegojelyckan.


Varje vecka på träffpunkten

Måndag – torsdag
09.00-15.00 Vävning, läsa tidning, massagestol, träna på gym.

09.00-14.00 Bastu. Förboka på telefon.


Måndag

11.00-11.30 Mindfulnesskurs av Digitala träffpunkten. 8 veckorskurs, du behöver inte delta på samtliga kurstillfällen. Läs mer under aktiviteten måndag 3 oktober.
12.30-17.00 Canasta.
13.00-15.00 Stimulans i vardagen, med varierande aktiviteter tillsammans med hemvården.


Tisdag
10.00-11.30 Gymnastik och yoga med Maria Carrasco.

13.00-17.00 Bridge


Onsdag

10.00-15.00 Hobbyverksamhet. Inställt 26 oktober.

12.30-17.00 Gin rummy.

 

Onsdag jämna veckor

13.00-15.00 Sånggrupp, start 19 oktober.


Torsdag
09.00-12.00 Biljard.

09.30-12.00 Yllebroderi.


Personal

Maria Carrasco
E-post: maria.carrasco@lund.se

Maria Jönsson Colberger
E-post: maria.jonssoncolberger@lund.se

Kontakta oss på Möllaregården

Adress: Landsdomarevägen 3, 222 40 Lund

Hitta Träffpunkt Möllaregården via karta

Öppettider: måndag-fredag kl. 09.00-16.00, lunchstängt kl. 12.00-13.00

Telefon: 046-359 55 93

Program

Programöversikt träffpunkt Papegojelyckan

Dag

Tid

Aktivitet

28 september

13.30-15.00

Biblioteket Folkparken - högläsning och samtal.
Vi träffas och högläser en text tillsammans, det kan vara en novell eller en dikt. Under läsningen gör vi pauser och samtalar om det vi har läst. Det finns inga rätta svar eller tokiga tankar. Samtalet kräver inga förberedelser – kom som du är! Begränsat antal platser. Föranmälan till biblioteket.folkparken@lund.se eller till Träffpunkten. Träffpunkt Papegojelyckan i samarbete med biblioteket.

5 oktober

13.30-16.30

Bugg.
Välkomna till Gåsastegets tedans. Seniorer från Gåstasteget dansar bugg i vår stora sal. Detta är ingen kurs utan danstillfälle som är öppet för alla seniorer. Pris: 40 kronor och för medlemmar 20 kr.

6 oktober

11.00-15.00

Balansera mera.
Lunds kommun bjuder in till en dag i balansens tecken. Det blir utställare, föredrag, balansträning med mera och kaffeservering från Lilla cafét. Fri entré. Varmt välkomna.

12 oktober

13.30-16.30

Kasedans.
PRO bjuder upp till kasedans, Ingvar Fasth spelar. Föranmälan till PRO eller till träffpunkten. Pris: 140 kr.

13 oktober

14.00-16.00

Spelhåla.
Föranmälan till Monica Aldén på 073-918 60 06, sms eller ring. I samarbete med SPF.

13 oktober

15.30-16.30

Jazzen anfaller – fullt vaccinerade.
Föreläsning: Svenska Storband. Göran Ahlström presenterar Harry Arnold. Quincy Jones och Radiobandet. Pris: 50 kr, kontant eller Swishbetalning.

17 oktober

13.00

Kulturgruppen träffas på Träffpunkt Arkivgatan.
Vill du njuta av opera, teater, bio, föreläsningar, dans och musik? Vi planerar tillsammans och går på olika kulturarrangemang i Lund med omnejd. Denna gång ses vi på Träffpunkt Arkivgatan. Föranmälan senast 13 oktober till Anna (046-359 53 62) eller Emely (046-359 46 02). Välkommen!

20 oktober

13.00-16.30

Danzfest.
Vi dansar i stora salen och minglar i resten av huset. På scenen står Christer Wrambjer och framför dansant musik såsom fox, bugg eller varför inte en stilla vals. Lättare förtäring, kaffe och kaka. Ett samarrangeman mellan träffpunkten och Gåsasteget. Begränsat antal platser och anmälan är bindande. Anmälan och betalning senast 11 oktober. Pris: 140 kr, kontant eller Swishbetalning.

26 oktober

13.30-14.30

Högläsning.
Biblioteket Folkparken håller i högläsning och samtal. Vi träffas och högläser en text tillsammans, det kan vara en novell eller en dikt. Under läsningen gör vi pauser och samtalar om det vi har läst. Det finns inga rätta svar eller tokiga tankar. Samtalet kräver inga förberedelser – kom som du är! Begränsat antal platser. Föranmälan till biblioteket, folkparken@lund.se eller till träffpunkten. I samarbete med biblioteket Folkparken.

27 oktober

13.30-14.30

Countryföredrag - den amerikanska sångbokens pärlor.
Med kompositörer som Cole Porter, Irving Berlin och George & Ira Gerschwin och vokalister som Sara Vaughan, Frank Sinatra, Peggy Lee, Tony Bennett, Judy Garland, Nat King Cole och många andra har den amerikanska sångboken en given plats i musikhistorien. Följ med Claus Grue på en underhållande resa i den amerikanska sångbokens spår. I samarbete med PRO. Entré: 50 kr, kontant eller Swishbetalning.Avvikande öppettider:
Onsdag 5 oktober
Onsdag 2 november
Träffpunkten endast öppen för förbokade grupper.
Torsdag 6 oktober
Träffpunkten är öppen för Balansera mera-utställare och besökare. All annan verksamhet är inställd denna dag.Canastagänget, fredagar kl. 13.00 – 17.00
Vi söker fler deltagare!Reservera datumet:
3 november
Senior Shop med mannekänguppvisning av kläder. Mannekänger sökes till denna dag. Kontakta träffpunkten om du är intresserad.
18 november
Bussutflykt till julmarknad.16 december – 22 januari:

Stängt på grund av ommålning. Vi öppnar igen 23 januari.


Varje vecka på träffpunkten

Varje dag
09.00-16.00 Biljard.
09.00-12.00 Öppet i ateljén - akvarell, väva, handarbeta (måndagar och onsdagar kl. 09.00-16.00).


Måndag
09.30-12.00 Boccia.
13.30-15.00 MediYoga med sjukgymnast Annika. Inställt 10 oktober.


Tisdag
13.00-16.00 Yllebroderi.

13.30-15.00 Hänt i veckan.


Onsdag
10.00-11.30 Stick- och virkcafé.

10.00-11.00 Qigong.
12.00-14.30 Stimulans i vardagen, i samarbete med hemvården.


Torsdag
10.00-11.00 Gympa med sjukgymnast Annika.
13.00-16.00 Akvarell

14.00-16.00 Spelhåla 13 oktober, 17 november, 15 december. Föranmälan till Monica Aldén på 073-918 60 06, sms eller ring.


Fredag
13.00-17.00 Bridge
13.00-17.00 Canasta. Vi söker fler deltagare!

Vår verksamhet

På Träffpunkt Papegojelyckan har vi bland annat två aktiva biljardbord och en ateljé där du kan arbeta med exempelvis sömnad, måleri och vävning. I träffpunktens stora sal kan du ägna dig åt dans och musik, vilket är en återkommande och uppskattad programpunkt hos oss. De mindre rummen är öppna för aktiviteter av alla slag. Här kan studiecirklar och andra grupper mötas kring gemensamma intressen.


Träffpunkten är till för dig och den blir vad vi tillsammans gör den till. Du har stor möjlighet att själv påverka utbudet. Hör av dig till oss om du har idéer på vad våra rum kan användas till eller om du själv vill leda en grupp.


Man behöver aldrig känna sig tvungen att komma på aktiviteter varje gång bara för att man har börjat gå. Det är det bästa med en träffpunkt - man kommer och går som man vill.

Träffpunkten ligger i anslutning till en lunchrestaurang för seniorer.

Personal

Camilla Hansson
E-post: camilla.hansson@lund.se

Anna Höglund Swan

E-post: anna.hoglundswan@lund.se

Kontakta oss på Papegojelyckan

Adress: Falkvägen 14, 227 31 Lund

Hitta Träffpunkt Papegojelyckan via karta

Öppettider: måndag-fredag kl. 09.00-16.00, lunchstängt kl. 12.00-13.00

Telefon Camilla Hansson: 046-359 56 12

Telefon Anna Höglund Swan: 046-359 53 62

Program

Programöversikt träffpunkt Södra Sandby

Dag

Tid

Aktivitet

28 september

10.00-16.00

Senior Shop med modevisning.
Carita från Senior Shop kommer och visar och säljer kläder ur höstens och vinterns kollektion. Här finns kläder för både kvinnor och män. Kom och se om du hittar något som passar just dig och titta gärna in på modevisningen som går av stapeln kl. 13.30.

4 oktober

10.30-12.00

Bokbytardag och kanelbullefika.
Har du böcker hemma som du redan läst och vill ge någon annan möjlighet att läsa dem? Kanske är du själv sugen på att hitta andra böcker att läsa? Då är du hjärtligt välkommen till vår bokbytar-dag! Samtidigt som böcker byts så serveras det kaffe och kanelbulle. Pris: fika: 20 kr.

6 oktober

11.00-15.00

Balansera mera på Papegojelyckan.
Plats: Träffpunkt Papegojelyckan, Falkvägen 14, Lund.
Lunds kommun bjuder in till en heldag i balansens tecken för att uppmärksamma vad du själv kan göra för att minska risken för fall. Dagen bjuder på utställare, föredrag om att använda naturen för bättre hälsa, balansträning, mediyoga och kaffeservering av Lilla caféet till självkostnadspris.

7 oktober

09.00-11.00

Fredagsfrukost.
Kom och starta dagen med en härlig frukost tillsammans. Vi äter tillsammans, tittar på intressanta visningar från vår Digitala träffpunkt och samtalar. Anmälan till träffpunkten. Pris: 30 kr.

13 oktober

13.30

Obs! Aktiviteten är inställd på grund av sjukdom.

Föreläsning om kognitiv sjukdom.
Demenssjukdom, eller kognitiv sjukdom, är en folksjukdom och ett tillstånd med stor påverkan i vardagen för den drabbade. Demenssjuksköterska Elin Nilsson och specialistsjuksköterska Lena Rossander medverkar. Syftet med föreläsningen är att du ska få ökad insikt i frågor som rör just kognitiv sjukdom och information om vilken hjälp som finns att få. Du får även möjlighet att ställa frågor. Föredraget livesänds av Digitala träffpunkten, vi tittar tillsammans på storbild.

14 oktober

13.30-15.00

Frågesport med fika.
Kom och testa dina kunskaper i en härlig frågesport, eller quiz som det även kallas. Här är ingen fråga den andra lik och det är en rejäl blandning av högt och lågt. Pris: fika: 20 kr.

18 oktober

10.00-12.00

Hjärt-lungräddning och hjärtstartarkurs.
Då vi äntligen har fått en hjärtstartare till vår träffpunkt passar vi på att erbjuda en kurs i hjärt-lungräddning. Kursledare är Jesper Nylén från Svenska HLR-rådet. Certifierad Vuxen & Barn HLR-instruktör. Anmälan till träffpunkten, begränsat antal platser.

20 oktober

13.00-16.30

Danzfest på Papegojelyckan.
Vi dansar i Träffpunkt Papegojelyckans stora sal och minglar i resten av huset. På scenen står Christer Wrambjer och framför dansant musik såsom fox, bugg och vals. Lättare förtäring och fika. Buss avgår från Dalby kl. 12.30. Buss hem från Lund till Dalby kl. 16.30. Anmälan senast 11 oktober till 046-359 67 69. Anmälan är bindande. Pris: 230 kr för dans och bussresa.

21 oktober

13.30

Filmvisning på storbild.
Vi visar en svensk film som gick på bio i våras. Mer information finns på träffpunkten.

27 oktober

14.30-16.00

Tankelåda och våffelfika.
Vad vill Du ska hända på träffpunkten framöver? Kom och diskutera tankar och idéer över en våffelfika. Tillsammans kanske vi hittar många nya möjligheter för att skapa en träffpunkt som sjuder av liv. Du kan komma även utan tankar och idéer, en våffla smakar ju alltid gott. Pris: fika 20 kr.Avvikande öppettider:
6 oktober
Träffpunktens personal är på Balansera mera på Papegojelyckan.Vet du om att vi har en sticka- och virka grupp på Träffpunkten?
Om du har något handarbete, eller vill lära dig, så är detta platsen för dig. Här har vi trevligt med andra samtidigt som man arbetar med sitt handarbete. Hjärtligt välkommen torsdagar kl. 10.00 – 12.00.Fysioterapeut Annikas gympa är igång!
Ett träningspass som kan göras både sittande och stående och där det tränas balans, styrka, rörlighet och puls. Kom och var med! Torsdagar kl. 13.30 – 14.30.


Varje vecka på träffpunkten

Måndag
13.00 Bingo – kom och spela och prova lyckan!

 

Måndag jämna veckor

09.30 Litteraturcirkel.


Tisdag
13.00 Canasta.


Onsdag
13.30 MediYoga med sjukgymnast Annika Björk.


Onsdag jämna veckor

09.30 Kvinnohistoria.

13.30 Litteraturcirkel.


Torsdag
10.00 Sticka- och virka.

10.00 Gympa med SPF.

13.30 Gympa med fysioterapeut Annika Björk.


Fredag

09.45 Balansträning med fysioterapeut Josefin.

Vår verksamhet

På Träffpunkt Södra Sandby har vi både uppskattade återkommande aktiviteter och ett varierat månadsprogram. Är du intresserad av vad träffpunkten har att erbjuda? Eller vill du kanske starta upp en ny grupp eller cirkel? Kontakta gärna oss på träffpunkten! Alla idéer är välkomna att diskuteras.


I huset finns även tillgång till lunchrestaurang för pensionärer och samlingssalar för lite större arrangemang, såsom inhyrda föreläsare, musikunderhållning, samhällsinformation, utställare med försäljning och fester med dans. I träffpunktens samlingssal finns hörselslinga.

Personal

Karin Holmqvist
E-post: karin.holmqvist@lund.se

Kontakta oss i Södra Sandby

Adress: Backgatan 15, 247 31 Södra Sandby

Hitta Träffpunkt Södra Sandby via karta

Öppettider: måndag-fredag kl. 09.00-16.00, lunchstängt kl. 12.00-13.00

Telefon: 046-359 65 32

Program

Programöversikt träffpunkt Veberöd

Dag

Tid

Aktivitet

26 september

10.00-11.00

Gymnastik/balansträning.
Läs mer under Gymnastik/balansträning 5 september.

27 september

13.00-15.00

Frågesport i samverkan med stimulans i vardagen från hemvården. Alla är välkomna!

28 september

10.00-11.00

MediYoga.
Läs mer under MediYoga 7 september.

28 september

14.00-15.00

Andakt i foajén.
Tillsammans med kyrkan har vi andakt i foajén på träffpunkten, efteråt serveras kyrkkaffe i restaurangen.

30 september

14.00-15.30

Kafé i höstdagjämningens tema.

4 oktober

12.00-15.00

Föreläsning av präst Ann-Christin Ruuth.
De som vill äta lunch till självkostnadspris samlas kl. 12.00. Kl. 13.00, föreläsning av Ann-Christin Ruuth, född som man och valde att bli kvinna. Hon berättar om sin livsresa. Hon kommer bland annat prata om mångfald och könsidentitet. Ann-Christins dotter har skrivit en biografi som blev film, min pappa Marianne. I samverkan med Stimulans i vardagen. Alla är välkomna! Pris: fika 20 kr.

6 oktober

11.00-15.00

Balansera mera på Papegojelyckan.
Plats: Träffpunkt Papegojelyckan, Falkvägen 14, Lund.
Lunds kommun bjuder in till en heldag i balansens tecken för att uppmärksamma vad du själv kan göra för att minska risken för fall. Dagen bjuder på utställare, föredrag om att använda naturen för bättre hälsa, balansträning, mediyoga och kaffeservering av Lilla caféet till självkostnadspris.

7 oktober

14.00-16.00

Livsmodskafé.
Välkommen till en eftermiddag med samtal om livet, vardagen och vår längtan. Carina Röjsel från Anhörigcenter och diakon Anna Paulsson leder samtalet. Pris: fika 20 kr.

11 oktober

13.30-15.00

Bingo med fika.
I samverkan med Stimulans i vardagen.
Pris: Bingobricka 10 kr. Fika 20 kr.

13 oktober

13.30

Obs! Aktiviteten är inställd på grund av sjukdom.

Föreläsning om kognitiv sjukdom.
Demenssjukdom, eller kognitiv sjukdom, är en folksjukdom och ett tillstånd med stor påverkan i vardagen för den drabbade. Demenssjuksköterska Elin Nilsson och specialistsjuksköterska Lena Rossander medverkar. Syftet med föreläsningen är att du ska få ökad insikt i frågor som rör just kognitiv sjukdom och information om vilken hjälp som finns att få. Du får även möjlighet att ställa frågor. Föredraget livesänds av Digitala träffpunkten, vi tittar tillsammans på storbild.

14 oktober

10.00-11.30

Linedance – ny återkommande aktivitet.
Äntligen linedance med Camilla! Vi mjukstartar med varannan vecka. Pris: 20 kr, betalas till träffpunktens personal.

14 oktober

14.00-16.00

Fredagskafé med Himlarum.
Anette och Håkan Olsson är två glada, rediga skånska musiker som varvar egenskriven musik med tankar sprungna ur egen erfarenhet av ett liv som inte alltid blivit som man tänkt sig. Uppe på kyrkbacken. Pris: fika 30 kr.

18 oktober

13.00-15.00

Musikunderhållning med Mikael och Alexandra Brorsson.
Mikael på dragspel och hans dotter Alexandra spelar violin och sjunger. Programmet kallas Från Duvemåla till sista dansen. I samverkan med stimulans i vardagen. Pris: Entré och fika 100 kr.

20 oktober

13.00-16.30

Danzfest på Papegojelyckan.
Krister Wrambjer spelar och vi dansar i stora salen och minglar i resten av huset. Dansant musik såsom fox, bugg eller en stilla vals. Lättare förtäring och fika. Buss från Veberöd kl. 12.15 och Dalby kl. 12.30. Hem från Lund kl. 16.30. Bussen är där kl. 16.15. Anmälan senast 11 oktober. Anmälan är bindande. Pris: 230 kr inklusive buss.

21 oktober

13.30-15.00

Bingo med fika.
Pris: Bingobricka 10 kr. Fika 20 kr.

25 oktober

13.00-15.00

Knep och knåp.
Efteråt fikar vi. I samverkan med Stimulans i vardagen. Pris: fika 20 kr.

26 oktober

14.30

Andakt i foajén.
Efteråt fikar vi i restaurangen. Pris: fika 20 kr.Avvikande öppettider:
6 oktober
Stängt då det är Balansera mera på Papegojelyckan.


Varje vecka på träffpunkten

Varje dag
Alla dagar spelas det biljard, från kl. 09.00. Pussel, vävning och det finns möjlighet att ta en kopp kaffe och en liten kaka om man blir sugen, och läsa tidningen till.


Måndag
10.00-11.00 Gymnastik/balansträning med sittande och stående övningar. Med sjukgymnast Annika Björk.
13.00-16.00 Bridge.


Tisdag
09.00 Boule med PRO på Försköningen, öppet för alla.
09.00-11.30 Alltiallo-café. Här träffas vi i samvaro och pratar, handarbetar eller vad du vill. Vi fikar tillsammans.
12.30-15.30 Kortspel.


Onsdag

10.00-11.00 MediYoga, helhetsträning med fokus på funktion, fysiskt, mentalt och emotionellt. Med sjukgymnast Annika Björk.


Onsdagar udda veckor
13.00-15.30 Akvarellmålning i lilla rummet.


Onsdag sista i månaden
14.00-15.00 Andakt i foajén.


Torsdag
08.30-11.30 Hobby- och stickcafé.
09.00 Boule med SPF på Försköningen, öppet för alla.

 

Fredag udda veckor
10.00-11.30 Linedance, start 14 oktober.

Vår verksamhet

På träffpunkten i Veberöd har vi återkommande aktiviteter varje vecka som du kan läsa om i programbladet. Förutom det erbjuder vi caféer, fester, teaterresor, utfärder, qigong och linedance med mera.

Vi i personalen är inte alltid på plats på träffpunkten, då vi jobbar på alla träffpunkter i Östra delen av Lunds kommun. Vi är alltid anträffbara på telefon.

Personal

Ann-Sofie Lyberg Åkesson
E-post: ann-sofie.lyberg-akesson@lund.se

Jennie Nilsson
E-post: jennie.nilsson@lund.se

Kontakta oss på i Veberöd

Adress: Vevrehemmet, Sandgatan 4, 247 62 Veberöd

Hitta Träffpunkt Veberöd via karta

Öppettider: måndag-fredag kl. 09.00-16.00, lunchstängt kl. 12.00-13.00

Telefon: 046-359 67 69

Program

Programöversikt träffpunkt Virvelvindsvägen

Dag

Tid

Aktivitet

27 september

13.30

Frågequiz.

29 september

13.30-15.00

Existentiella samtal.

30 september

13.30-15.00

Vad händer på Klostergården?
Ordförande på Klostergårdens byalag Gunnar Stensson är samtalsledare. Samtalen utgår från ett specifikt tema och är en återkommande aktivitet en gång per månad.

4 oktober

12.30

Spårvagn till Nobelparken.
Gemensam spårvagstur till Nobelparken. Vi träffas på träffpunkten kl. 12.30. Anmälan senast 3 oktober.

9 oktober

13.00-15.00

Musikspelning och fika.
Arrangeras av Pensionärernas riksorganisation (PRO) för alla, oavsett om man är PRO-medlem eller inte.

11 oktober

13.00

"En singeltants memoarer" – en monolog med berättelser och sång.
Vi besöker Träffpunkt Linero. En självbiografisk sång- och berättarföreställning av och med Gitte Pålsson som väcker glädje och skratt – men också eftertanke. I pausen mellan de två akterna bjuds det på mingelfika. Kostnad 30 kr. Anmäl dig senast 7 oktober till Träffpunkt Linero 046-359 56 31.

12 oktober

12.15

Guidad visning av Fokus Sápmi.
På Kulturen finns utställningen Fokus Sápmi som berättar om samers historia, kultur och nutida situation. Vi får en guidad visning som startar kl 13.00. Entrén på 70 kr betalar du, visningen bjuder träffpunkten på. Anmäl dig senast 10 oktober.

18 oktober

13.00-15.00

Senior Shop säljer kläder.
Carita från Senior Shop kommer på besök för att visa upp och sälja säsongens mode. Mannekänguppvisning
kl. 13.00.

25 oktober

13.00-15.00

Hjärt-lungräddning.
Cirka två timmars teori och praktiska övningar med Jesper Nylén från Svenska HLR-rådet. Vi lär oss även hur man använder hjärtstartare. Föranmälan, max 20 personer.

26 oktober

11.45

Höstmys i Skrylle.
Vi åker på utflykt till skogen i Skrylle tillsammans med träffpunkterna Möllaregården och Linero. Vi tänder en värmande eld, grillar korv, dricker nåt varmt och umgås. De som vill går en promenad. Vi samlas utanför ICA Malmborgs på Lund C kl. 11:45. Vi är tillbaka till stationen ca kl. 16:00. Anmäl dig senast 21 oktober. Obs! Inställt vid regn.

27 oktober

10.00-12.00

Rollatorservice.
Välkommen med din rollator för service.

28 oktober

13.30-15.00

Vad händer på Klostergården?
Ordförande på Klostergårdens byalag Gunnar Stensson är samtalsledare. Samtalen utgår från ett specifikt tema och är en återkommande aktivitet en gång per månad.

30 oktober

13.00-15.00

Musikspelning och fika.
Arrangeras av Pensionärernas riksorganisation (PRO) för alla, oavsett om man är PRO-medlem eller inte.Avvikande öppettider:
5 oktober
Stängt.
6 oktober
Stängt då det är Balansera mera på Papegojelyckan.


Varje vecka på träffpunkten

Måndag
13.30-15.30 Gubbaklubben


Onsdag

10.00-11.30 Linedance med start 14 september
13.30-15.30 Måleri
13.30-15.30 Canasta


Torsdag
14.00-15.00 Balansträning


Fredag

09.30-11.30 Frukost

11.30-12.30 MediYoga

Vår verksamhet

I vår mysiga och moderna lokal, omgiven av lummig grönska och uteplats, hoppas vi att du ska få många härliga stunder. Hit kan du komma för att hitta nya vänner, fika, gå på gymnastik, lyssna på intressanta föreläsningar eller kanske själv dela med dig av din kunskap.


Vi uppmuntrar dig att komma med egna idéer kring vad lokalen ska fyllas med. Under vardagar finns aktivitetssamordnare på plats, men tanken är att besökarna själva ska leda cirklar och aktiviteter. Har du en hobby? Hör av dig till oss! Likasinnade kanske vill starta en grupp.

Personal

Clara Österberg

E-post: clara.osterberg@lund.se

Thomas Göransson
E-post: thomas.goransson@lund.se

Kontakta oss på Virvelvindsvägen

Adress: Virvelvindsvägen 4G, 222 27 Lund

Hitta Träffpunkt Virvelvindsvägen via karta

Öppettider: måndag-fredag kl. 09.00-16.00, lunchstängt kl. 12.00-13.00.

Mellan den 4-31 juli har träffpunkten öppet måndag-fredag kl. 09.00-16.00.

Telefon: 046-359 64 52

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?