Länk till startsidan

Träffpunkter för seniorer

På kommunens träffpunkter för seniorer finns det möjlighet att delta i många roliga, intressanta och hälsofrämjande aktiviteter. Du får tillfälle att umgås med andra och kan ofta göra det kring ett gemensamt intresse. Du kan också själv vara med och forma verksamheten och våra aktiviteter.

Nytt betalsystem

Nu kan du betala med kort, Swish och kontanter. Vi uppmuntrar till betalning med kort och Swish i första hand, och kontanter i undantagsfall. Detta på grund av säkerhetsrisk för både dig och personalen.

Träffpunkternas nyhetsbrev

Vill du få Träffpunkternas nyhetsbrev via mejl en gång i månaden? Nyhetsbrevet innehåller tips på evenemang och annat roligt som händer i Lunds kommun för dig som senior. Skicka ett mejl för att anmäla dig som prenumerant.
E-post: nyhet.traffpunkter@lund.se .

Information om Covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer och därför behöver vi tillsammans ta till åtgärder för att minska smittspridningen. Stanna hemma och undvik nära kontakt med andra om du är sjuk med sådana symtom som kan vara covid-19.

Program för träffpunkterna

Program

Programöversikt Digitala träffpunkten

Dag

Aktivitet

9 februari

Gympa kl. 10.00 – 11.00
Premiär för vårens gympa-pass, som du kan delta på var du än befinner dig! Tillsammans med fysioterapeut Annika Björk får du ett både stående och sittande gympapass som passar de flesta. Vi tränar balans, rörelse och puls. Under passet behöver du ett gummiband eller en petflaska fylld med grus eller sand. Passet kommer att livesändas direkt från en av Lund kommuns träffpunkter. För att delta, gå in på www.lund.se/digitalatraffpunkten och följ instruktionerna.

16 februari

Uppåkra - Nordens största järnåldersbosättning, kl. 14.00
Under åkermarken i skånska Uppåkra, fem kilometer söder om Lund, vilar ett maktsäte som existerade i över tusen år. Mellan 100 f.Kr och 1000 e.Kr var platsen scenen för flera dynastier som höll residensets hall och kulthus i ett fast grepp. Tusentals föremål och rester efter hundratals hus vittnar om Uppåkras betydelse som ett religiöst maktcenter. Mats Roslund, professor i historisk arkeologi och en av två projektledare för undersökningen, berättar om Uppåkra.
Denna spännande föreläsning arrangeras av Habo gård och finansieras av Habostiftelsen. Evenemanget livesänds av Digitala Träffpunkten.
För att ta del av föreläsningen, gå in på www.lund.se/digitalatraffpunkten och följ instruktionerna.

21 februari

Boktips. I samarbete med Folkbiblioteken i Lund presenteras årets första boktips! Vi hoppas att detta inslag ger dig inspiration till nya härliga läsupplevelser i vinterkylan.
Filmen går att se från och med den 21 februari på vår Youtube-kanal - Digitala Träffpunkten i Lund.

27 februari


Kursstart: Mindfulness – för mer närvaro i nuet. kl. 11.00–11.30

Digitala Träffpunkten erbjuder även denna termin, tillsammans med mindfulnessinstruktör Christel Lilja, en 8 veckors kurs i meditation och medveten närvaro. Träning i mindfulness ger många goda hälsoeffekter, såsom bättre stresshantering, lättare att hitta fokus och ökad medkänsla med sig själv och andra. Under kursen kommer vi göra enkla övningar som hjälper oss att nyfiket och öppet utforska nuet precis som det är - tillsammans med andetaget och kroppen. Utan att värdera och bedöma det vi möter.
Kursen riktar sig till seniorer i Lunds kommun, är kostnadsfri och kräver ingen anmälan. Kursen vänder sig både till dig som deltog under höstens kurstillfällen, samt till nya deltagare. Det är inget krav att delta på alla kurstillfällen.
För att delta, gå in på www.lund.se/digitalatraffpunkten och följ instruktionerna.
Där kan du även se datum för samtliga kurstillfällen.

28 februari

Träffpunkt Papegojelyckan. I detta inslag besöker vi träffpunkten intill Folkparken i västra Lund. Följ med på en rundvandring i lokalerna, träffa personalen och hör om allt spännande som händer på Träffpunkt Papegojelyckan. Vi får även träffa några av seniorerna som är flitiga besökare på träffpunkten. Kanske blir du också lockad att gå hit och testa på en ny aktivitet efter att ha sett denna film? Varmt välkommen in till Träffpunkt Papegojelyckan!
Filmen går att se från och med den 28 februari på vår Youtube-kanal - Digitala Träffpunkten i Lund.


Program

Programöversikt Träffpunkt Arkivgatan

Dag

Tid

Aktivitet

8 februari

10.00–12.00

SeniorNet håller föredrag. Hur du laddar ner och använder Bank-ID. Efteråt är det IT-kafé med enskild handledarhjälp.

13 februari

10.00–12.00

Dans-dans-dans med danspedagog Karin Ellborn.
Workshop med olika dansformer. Vi dansar tillsammans och låter lust och dina egna möjligheter styra i dansens virvlar! Vi prövar afro, linedance, disco, squaredance, swing, salsa och fria koreografier. Pris: 20 kr.

15 februari

10.00–11.00

Skapa med lera. Denna dag lär vi ut hur du kan göra skålar och annat i lera. Skapelserna lufttorkar efter något dygn och då kan du måla dem om du vill sätta färg på dem. Pris: material 20 kr. Föranmälan senast 13 februari.

15 februari

18.00

Föreningen Norden bjuder på föredrag.
Hans-Albin Larsson, samhällsdebattör och författare kring politik, utbildning och historia, professor i historia och utbildningsvetenskap föreläser om Norden: en tusenårig historia av rivalitet och samarbete. Norden har en gemensam historia som går mer än tusen år tillbaka i tiden. Det har varit perioder av både vänskap och stridigheter, men de senaste hundra åren har de nordiska länderna kommit närmare och närmare varandra både när det gäller tvärkulturell förståelse och acceptans för olikheter.

16 februari

14.00

Vi startar 2 mars en fortsättningskurs i släktforskning i samarbete med Lunds släktforskarförening och Sensus studieförbund. Kursen är till för dig som har grunden till ett släktträd och vill få fördjupad kunskap om personer, tid och miljö. Torsdagen den 16 februari kl. 14.00 håller kursledaren en gratis introduktion på Träffpunkt Arkivgatan.
Kursen ges under sex tillfällen, torsdagar kl. 10.00–12.15 (totalt 18 undervisningstimmar om 45 minuter) med start 2 mars på Arkivcentrum Syd, övriga fem kurstillfällen är på Träffpunkt Arkivgatan. Pris: kurskostnad 1000 kr.
Det är en fördel om du har en egen bärbar
dator att ta med, men det går lika bra med skrivblock och penna. Minst fem deltagare krävs för en kursstart. Anmälan med namn, adress, telefon, mejladress samt
personnummer direkt till kursledaren på mejl senast torsdag 23 februari.
E-post: mykindgren@gmail.com

22 februari

10.00–12.00

SeniorNet håller föredrag. Hur du laddar ner och använder Swish. Efteråt är det IT-kafé med enskild handledarhjälp.

22 februari

16.30

Operaföredrag - En trivsam stund med Richard Wagner
Richard Wagners musik anses ofta vara både tung och svårtillgänglig, men faktum är att Wagner har komponerat underbart vacker och lättillgänglig musik. Vi får under cirka två timmar ta del av det bästa och det vackraste han skrivit när Mats Natt och Dag, SPF Lund Centrum, spelar upp korta smakprov hämtade från var och en av Wagners alla tretton operor. En ljuvlig musikstund utlovas.

 

Avvikande öppettider

Onsdag 1 februari och onsdag 1 mars - Träffpunkten endast öppen för förbokade grupper.

Lokaler på Arkivgatan

Har du någon idé på verksamhet som du vill starta upp och söker en lokal för? Hör av dig så löser vi det.

Varje vecka på träffpunkten

Måndag

13.30–15.30 Spela eller lär dig att spela Mahjong. Här får du bra hjälp som nybörjare!
14.00–15.15 Gympa och balansträning med sjukgymnast Odd.

 

Tisdag

10.00–11.00 Mediyoga med sjukgymnast Annika. Inställt 7 februari.
13.30–15.00 Målarglädje för alla. Arbetsterapeut är med och inspirerar jämna veckor.

 

Onsdag

10.00–12.00 SeniorNet. För dig som vill ha digital hjälp och lärorika undervisningar.
Obs! Aldrig första onsdagen i månaden då träffpunkten är stängd.
13.00–15.00 IM - Individuell människohjälp. Samtal och hantverk.

 

Onsdagar jämna veckor

11.00–12.30 Ovetarna är en grupp seniorer med olika bakgrund och livserfarenhet som
diskuterar och belyser olika ämnen och händelser. Inget ämne är för stort eller smått.
Nyfiken? Välkommen!

 

Torsdag

10.00–11.30 Linedance för nybörjare med Rigmor Franzén. Pris: 20 kr.
13.30 Stimulans i vardagen. Ett samarbete med hemvården Rosen och Tuna/Thulehem.
Månadens program finns på träffpunkten.

 

Fredag

10.00–12.00 IM - Individuell människohjälp. Samtal och hantverk.
10.00 Gympa med sjukgymnast Annika.

Vår verksamhet

Träffpunkt Arkivgatan är framtidens mötesplats för seniorer i Lund. Hit kan du komma för att få gemenskap, digital utbildning, motion och mångkulturella arrangemang.

Om du har önskemål om att starta upp och leda en grupp inom ett visst intresse så finns det stora möjligheter till det. Träffpunkten är till för dig och den blir vad vi tillsammans gör den till.

Fredagar på Arkivgatan

På fredagar är Träffpunkten endast öppen för fasta grupper från kl. 14.30.

Personal

Katarina Hammar

E-post: katarina.hammar@lund.se

Kontakta oss på Arkivgatan

Adress: Arkivgatan 7C, 223 59 Lund

Hitta Träffpunkt Arkivgatan via karta

Öppettider: måndag-torsdag kl. 09.00-16.00, lunchstängt kl. 12.00-13.00 (öppet utan personal).

Fredag endast öppet för fasta grupper från kl. 14.30

Telefon: 046-359 49 41

Program

Programöversikt träffpunkt Dalby

Dag

Tid

Aktivitet

6 februari

11.00

Blod – är det tjockare än vatten? En roande och informativ föreläsning av Eddie Olsheimer som med 40 år i branschen delar med sig av kunskap, erfarenheter, tankar och strategier. Du får tips och idéer om hur man i mogen ålder bättre kan trygga upp ekonomiskt i en relation samt inkludera eller för all del exkludera ingifta personer i familjen och släkten.

– En vacker dag, om man så önskar, kan man sitta på en molntapp hos vår herre och faktiskt se att pengarna har fördelats på det sätt man vill och har bestämt. Pris: entré 50 kr.
Föranmälan senast torsdag 2 februari.

10 februari

10.00–12.00

Frukost. Varma frallor, goda pålägg och lite annat smått och gått. Pris: 30 kr.

15 februari

13.30

Filmvisning. Information om filmen finns på träffpunkten.

16 februari

14.00–16.00

Uppåkra – Nordens största järnåldersbosättning.
Under åkermarken i skånska Uppåkra, fem kilometer söder om Lund, vilar ett maktsäte som existerade i över tusen år. Mellan 100 f.Kr och 1000 e.Kr var platsen scenen för flera dynastier som höll residensets hall och kulthus i ett fast grepp. Tusentals föremål och rester efter hundratals hus vittnar om Uppåkras betydelse som ett religiöst maktcenter. Mats Roslund, professor i historisk arkeologi och en av två projektledare för undersökningen, berättar om Uppåkra. Denna spännande föreläsning arrangeras av Habo gård och finansieras av Habostiftelsen. Föreläsningen livesänds av Digitala Träffpunkten, vi tittar tillsammans på storbild.

22 februari

13.30

Önskemusik med kaffe och semla. Föranmälan senast måndag 20 februari. Pris: 40 kr.

24 februari

12.00

Sopplunch. Vi serverar ärtsoppa och sparrissoppa med bulle och ost. Föranmälan senast torsdag 23 februari. Pris: soppa, kaffe och kaka 50 kr.

 

Avvikande öppettider

1 februari, 17 februari och 20 februari - Ingen personal på plats.

Föranmälan

Du kan göra föranmälan till våra aktiviteter i träffpunktens pärm eller per telefon.

Varje vecka på träffpunkten

Varje dag

Läsa tidningen, väva och dricka kaffe eller te.

 

Måndag

09.30–12.00 Biljard
13.00–15.00 Bingo
13.30–14.00 Balansträning

 

Tisdag

09.30–11.30 Handarbetsgrupp
14.00–15.00 Gymnastik

 

Onsdag

13.00–15.00 SkipBo

 

Torsdag

09.30–12.00 Biljard
13.30–16.00 Stimulans i vardagen. I samarbete med hemvården.

Vår verksamhet

Träffpunkt Dalby är en mötesplats för seniorer, en plats för social samvaro och aktiviteter av olika slag. Här kan du spela kortspel, sjunga allsång, delta på fester och följa med på utflykter. Du är välkommen varje vardag till Träffpunkt Dalby för att umgås, läsa tidningen och väva. Nu har vi även ett biljardbord på träffpunkten. Kontakta oss om du är intresserad av att börja spela.

Personal

Maja Enarsson

E-post: maja.enarsson@lund.se
Maria Engvall
E-post: maria.engvall@lund.se

Kontakta oss i Dalby

Adress: Kristers väg 17, 247 50 Dalby

Hitta Träffpunkt Dalby via karta

Öppettider: måndag-fredag kl. 09.00 – 16.00,
lunchstängt kl. 12.00-13.00 (öppet utan personal)

Telefon: 046-359 64 59

Program

Programöversikt träffpunkt Genarp

Dag

Tid

Aktivitet

7 februari

14.00–15.00

Boktips med biblioteket

8 februari

12.30–14.30

Kaffe och sång. Vi drar fram pianot och sånghäften och sjunger tillsammans. Pris: fika 20 kr.

13 februari

10.00–11.30

Existentiell frukost. Vi samtalar kring existentiella frågor, att
reflektera över oss själva, vårt liv, vår livssituation och delar erfarenheter med varandra. En anhörigstödjare från Anhörigcenter berättar vad det finns för stöd att få för dig som stöttar eller vårdar en närstående. Vi äter frukost till självkostnadspris och umgås under trevliga samtal. Pris: 25 kr.

14 februari

10.00–12.30

Valentinfrukost. På träffpunkten står det uppdukat för frukost. Föranmälan senast måndag 13 februari. Pris: 30 kr.

15 februari

12.30

Vi firar alla hjärtans dag. Det blir extra mysigt på träffpunkten denna dag då vi firar i kärlekens tecken. Föranmälan senast måndag 13 februari. Pris: 50 kr.

21 februari

11.00

Vi bakar semlor. På träffpunkten finns allt för att du ska kunna vara med och baka. Personalen finns till hands som stöd. Du som är med och bakar får ta med dig bullar hem vid dagens slut. Det finns möjlighet att köpa matig fika denna dag till priset av 40 kr.

22 februari

12.30–14.30

Vi firar fettisdagen. Lättare förtäring serveras. Pris: 25 kr.

28 februari

10.00–12.00

Förmiddagsfika med nutidsfrågor.


Vi välkomnar Caroline tillbaka

Caroline Andersson, samordnare, är tillbaka på träffpunkterna i Öster från den 23 januari.

Föranmälan

Du kan göra föranmälan till våra aktiviteter på plats i träffpunktens röda pärm eller ring oss.

Varje vecka på träffpunkten

Måndag

Välkommen att läsa tidningen och ta en kopp kaffe. Det finns utrymme att hålla i egna aktiviteter den här dagen.
11.30–12.30 Mediyoga med Annika Björk.

Onsdag

12.30–14.30 Stimulans i vardagen - samarbete med träffpunkten och hemvården. Alla är välkomna.

Torsdag

10.00–11.15 Sittande dans med Kiki
12.00–17.00 Bridge

Fredag

12.00–15.00 Biljard
12.30–14.00 Bingo och fika
14.00–15.00 Balans- och gymnastikträning

Lördag

09.00–11.00 Melodikryss - i samverkan mellan PRO och träffpunkten. Kontakta träffpunkten vid intresse.

Söndag

11.00–15.00 Dart

Har du en ide?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har tankar och idéer kring vad du vill ska hända på träffpunkten.

Vår verksamhet

Träffpunkt Genarp bjuder in dig till gemenskap med förhoppningen om att nya vänskapskontakter ska knytas. Här är det besökarnas intressen och önskemål som styr utbudet av aktiviteter. Är du sugen på att börja spela Canasta? Vi söker dig som vill spela tillsammans hos oss. Kontakta träffpunkten för mer information. Vi har ett nära samarbete med pensionärsorganisationerna PRO och SPF Seniorerna som bedriver viss verksamhet i våra lokaler.

Personal

Kiki Nilsenius
E-post: kristina.nilsenius@lund.se

Kontakta oss i Genarp

Adress: Lars Kristoffers väg 7, 247 71 Genarp

Hitta Träffpunkt Genarp via karta

Öppettider: måndag-fredag kl. 09.00-16.00.

Telefon: 046-359 65 15

Program

Programöversikt träffpunkt Laurentiigatan

Dag

Tid

Aktivitet

7 februari

13.30

Informationsträff Tjejjouren i Lund. Tjejjouren i Lund håller informationsträff om sin verksamhet.

13 februari

13.00

Vävmöte. Är du intresserad av att väva i vävstugan på träffpunkt Laurentiigatan eller är du redan i full gång? Du är välkommen till vävstugan för ett möte med likasinnade. Vi diskuterar framtida upplägg över kaffe och kaka.

14 februari

13.30

Alla hjärtans kaffe. Vi firar alla hjärtans dag med en god kaka. Föranmälan senast 8 februari. Pris: 40 kr.

15 februari

15.00–18.00

Aktiekafé.

17 februari

10.00–11.30

Existentiell frukost. Diakonen Åsa Gustafsson från Allhelgona-
kyrkan kommer till träffpunkten. Temat är mitt liv. Vi pratar om livet. Pris: 30 kr.

21 februari

13.30

Fastlagsbulle. Vi njuter av kaffe och goda fastlagsbullar. Föranmälan senast 14 februari. Pris: 40 kr.

27 februari

11.00–11.30


Priser

Fikavagn finns. Från den 1 september 2022 tar vi betalt för fika samt för vissa aktiviteter. Kaffe och kaka kostar 20 kr. Kontant eller Swishbetalning.


Vi hälsar nya såväl som välkända seniorer hjärtligt välkomna till Träffpunkt Laurentiigatan! Prata gärna med oss personal om du har önskemål, idéer eller vill starta en grupp kring just ditt intresse. Vi uppmuntrar detta och hjälper dig gärna att komma i kontakt med likasinnade!

Varje vecka på träffpunkten

Varje dag
Tidningsläsning, biljard, dator, vävning, egen träning på motionscykel och roddmaskin.


Måndag
09.00–11.00 Bastu damer
10.00–12.00 Gymnastik
13.00–15.00 Vävfika


Tisdag
09.00–11.00 Bordtennis
10.00–12.00 Bastu herrar


Tisdag jämna veckor
09.30–12.00 Textilverkstad i vävsalen. Ta med din knyppling, broderi eller liknande.


Onsdag
09.00–12.00 Bridge. Spelpartner lottas vid varje träff. Efter spelad bricka jämförs händerna och buden diskuteras.
10.00–12.00 Gymnastik
13.00 Stimulans i vardagen med hemvården.
13.30 Biljard damer


Torsdag
10.00–12.00 SeniorNet. IT-kafé med enskild handledarhjälp. Turordning enligt deltagarlista.


Fredag
10.00–11.30 Hemspråkskafé
13.00 Canasta

Vår verksamhet

På Träffpunkt Laurentiigatan hjälper vi dig att ta dig an den digitala världen genom att erbjuda Internetcafé. Här hittar du också en fin vävstuga som ger dig möjlighet att utöva flera olika slags hantverk.


Vi är öppna för dina förslag och idéer om hur vi kan utveckla vår verksamhet och göra din vardag mer meningsfull. Du har stor möjlighet att själv påverka aktiviteterna genom att vara med och skapa dem. Träffpunktens centrala läge gör att du lätt kan ta dig hit med många olika stadsbussar. Välkommen!

Personal

Fariba Goziny
E-post: fariba.goziny@lund.se

Emely Smith

E-post: emely.smith@lund.se

Kontakta oss på Laurentiigatan

Adress: Sankt Laurentiigatan 18, 222 21 Lund

Hitta Träffpunkt Laurentiigatan via karta

Öppettider: måndag-fredag kl. 09.00-16.00.

Fariba Goziny
Telefon: 046-359 56 19

Emely Smith

Telefon: 046-359 46 02

Program

Programöversikt träffpunkt Linero

Dag

Tid

Aktivitet

6 februari

09.30–12.00

Fotocirkel – terminsstart.

7 februari

13.00

Speleftermiddag. Vi spelar biljard, fia med knuff, backgammon och andra spel vi hittar på träffpunkten.

8 februari

10.00–12.00

Drop in-fika. Välkommen in på en fika och pratstund. Pris: fika 20 kr.

13 februari

10.00–11.30

Existentiell frukost. Vi äter frukost och samtalar om existentiella frågor. Med diakon Ulla Hobro och Emma Rydin från träffpunkten. Återkommande aktivitet varannan måndag. Pris: frukost 20 kr.

14 februari

10.00–12.00

Alla hjärtans dag-fika. Pris: fika 20 kr.

14 februari

13.00

Quiz med Inger – allt om mat. Välkommen på ett allmänbildande quiz där dagens tema är mat.

15 februari

10.00–12.00

Drop in-fika.Välkommen in på en fika och pratstund. Pris: fika 20 kr.

15 februari

13.00

Vad är på gång på träffpunkten? Har du några synpunkter, idéer till programmet eller vill du höra vad som är på gång på träffpunkten?

16 februari

14.00–16.00

Föreläsning om Uppåkra – Nordens största järnåldersbosättning. Under åkermarken i skånska Uppåkra, fem kilometer söder om Lund, vilar ett maktsäte som existerade i över tusen år. Mellan 100 f.Kr och 1000 e.Kr var platsen scenen för flera dynastier som höll residensets hall och kulthus i ett fast grepp. Tusentals föremål och rester efter hundratals hus vittnar om Uppåkras betydelse som ett religiöst maktcenter.

Mats Roslund, professor i historisk arkeologi och en av två projektledare för undersökningen, berättar om Uppåkra. Denna spännande föreläsning arrangeras av Habo gård och finansieras av Habostiftelsen. Föreläsningen livesänds av Digitala Träffpunkten, vi tittar tillsammans på storbild.

20 februari

13.30–15.00

Svenska för seniorer, terminsstart. Är du 65 år eller äldre? Vill du träna din svenska? Välkommen! Öppet för alla nivåer. Detta är en återkommande aktivitet alla måndagar.

21 februari

13.30

Fettisdagen och dansbandsmys med Bosse. Träffpunktens Bosse spelar skivor med sina dansbandsfavoriter och det vankas fastlagsbullar till självkostnadspris. Pris: 40 kr.

23 februari

13.00

HBTQIA+ Senior. Identifierar du dig som eller är nyfiken på HBTQIA+ och vill träffa andra HBTQIA+ -seniorer? Vi är en nystartad grupp som vill umgås, hitta på roliga saker och ha trevligt tillsammans. Föranmäl dig gärna men det går också bra att bara dyka upp. Du behöver inte ha besökt Träffpunkt Linero tidigare.

27 februari

10.00–11.30

Existentiell frukost. Vi äter frukost och samtalar om existentiella frågor. Med diakon Ulla Hobro och Emma Rydin från träffpunkten. Återkommande aktivitet varannan måndag. Pris: frukost 20 kr.

27 februari

11.00–11.30

Kursstart för mindfulness. Digitala Träffpunkten erbjuder även denna termin, tillsammans med mindfulnessinstruktör Christel Lilja, en 8 veckors kurs i meditation och medveten närvaro. Läs mer på sida 24. Du kan delta hemifrån eller från träffpunkten.

28 februari

13.30

Samtal om religion – vem var Buddha? Vill du ha svar på denna och andra frågor om religion är du varmt välkommen till detta samtal. Det leds av Inger som är pensionerad religionslärare. Du behöver inte ha några förkunskaper för att vara med. Kom och delta eller bara för att lyssna.


Avvikande öppettider

Onsdag 1 februari är träffpunkten endast öppen för förbokade grupper.

Varje vecka på träffpunkten

Varje dag
09.00-16.00 Vävning, biljard, tidningsläsning, massagestol, spel, pussel, egen träning på motionscykel, gåband, vibrationsplatta och andra träningsredskap.


Måndag
12.30–16.00 Canasta
13.30–15.00 Svenska för seniorer

 

Måndag jämna veckor
09.30–12.00 Fotocirkel

 

Måndag udda veckor
10.00–11.30 Existentiell frukost

 

Tisdag
11.30–12.30 Mediyoga med fysioterapeut Annika Björk.

 

Onsdag
10.00–11.00 Promenad i gemenskap med fika
10.00–12.00 60/70-klubben

 

Torsdag
10.00–12.00 Handarbete i gemenskap
10.00–14.00 Språkkafé med EOS Cares
13.00–16.00 Bridge med SPF Lund Öster

 

Fredag
09.30 Gympa och balansträning med sjukgymnast Odd.
11.00 Gympa och balansträning med sjukgymnast Odd. Passet har lägre intensitet.
13.00–15.00 Bingo

Personal

Emma Rydin

E-post: emma.rydin@lund.se

Sofie Petersson

E-post: sofie.petersson@lund.se

Kontakta oss på Linero

Adress: Linero torg 22, 224 76 Lund

Hitta Träffpunkt Linero via karta

Öppettider: måndag-fredag kl. 09.00-16.00.

Telefon: 046-359 56 31

Program

Programöversikt träffpunkt Möllaregården

Dag

Tid

Aktivitet

9 februari

13.00

Quiz med småländskt tema. Tilltugg serveras. Föranmälan senast 7 februari.

10 februari

10.00–14.00

Drop in-fika. Vi visar det senaste från Digitala träffpunkten.

14 februari

13.00

Alla hjärtans dag. Vi läser dikter om kärlek.

15 februari

13.00

IM (Individuell människohjälp). Inga-Lill Persson informerar om verksamheten.

16 februari

13.00

Latinofest! Konsert med CoraSon Moreno som delar med sig av rytmer från Mexiko och hela Sydamerika. Pris: 50 kr. Föranmälan senast 14 februari.

17 februari

09.00–12.00

Frukostmys. Vi sammanfattar veckan som gått och njuter av en god frukost tillsammans. Föranmälan senast 15 februari.

21 februari

13.00

Fettisdagen. Vi firar med fastlagsbullar! Föranmälan
senast 17 februari. Pris: 40 kr.

22 februari

09.00–15.00

Sportlovsdagen. Idag får du prova på olika inomhusaktiviteter så som minigolf, dart med mera.

23 februari

09.00–15.00

Filmvisning. I många år har människorna kring Cirkusvagnen ordnat verkstäder för barn. I Hans Dahlbäcks film får vi veta mer om Cirkusvagnen och följa verksamheten. Filmen är cirka 50 minuter lång.

24 februari

10.30

Gympa med härliga rytmer.

27 februari

11.00–11.30

Kursstart för mindfulness. Digitala Träffpunkten erbjuder även denna termin, tillsammans med mindfulnessinstruktör Christel Lilja, en 8 veckors kurs i meditation och medveten närvaro. Du kan delta hemifrån eller från träffpunkten.

27 februari

13.00–15.00

Stimulans i vardagen med hemvården. Varierande aktiviteter tillsammans med hemvården.

 

Avvikande öppettider

Onsdag 1 februari och onsdag 1 mars är träffpunkten endast öppen för förbokade grupper.

Film av Hans Dahlbäck

I februari visar vi två filmer av Hans Dahlbäck. Under våren kommer fler visningar av Hans filmer: 6 och 30 mars kl. 13.00.

Priser

Fika (kaffe och kaka): 20 kr
Lunch: 50 kr

Varje vecka på träffpunkten

Måndag–torsdag
09.00–15.00 Vävning, läsa tidning, massagestol, träna på gym
09.00–14.00 Bastu – förboka på telefon


Måndag
10.00 Cirkelträning
12.30–17.00 Canasta
13.00–15.00 Stimulans i vardagen med hemvården.

 

Tisdag
10.00–11.30 Gymnastik och yoga med Maria Carrasco.
10.00–11.30 PRO bokcirkel (7 februari, 7 mars, 11 april, 9 maj).
12.30–17.30 Bridge

 

Onsdag
10.00–12.00 Hobbyverksamhet
12.30–17.00 Gin rummy

 

Onsdag jämna veckor
13.00–15.00 Sånggrupp

 

Onsdag udda veckor
13.00–15.00 Poesigrupp

 

Torsdag
09.00–12.00 Biljard
09.30–12.00 Yllebroderi
15.30–17.00 Linedance. 12 tillfällen mellan 12 januari – 30 april.

Personal

Maria Carrasco
E-post: maria.carrasco@lund.se

Kontakta oss på Möllaregården

Adress: Landsdomarevägen 3, 222 40 Lund

Hitta Träffpunkt Möllaregården via karta

Öppettider: måndag-fredag kl. 09.00-16.00

Telefon: 046-359 55 93

Program

Programöversikt träffpunkt Papegojelyckan

Dag

Tid

Aktivitet

8 februari

13.30–16.30

Kasedans. Pensionärernas riksorganisation (PRO)
bjuder upp till kasedans, Candys orkester spelar. Föranmälan till PRO eller till träffpunkten. Pris: 140 kr.

22 februari

13.30–14.30

Högläsning. Biblioteket Folkparken håller i högläsning & samtal. Vi träffas och högläser en text tillsammans, det kan vara en novell eller en dikt. Under läsningen gör vi pauser och samtalar om det vi har läst. Det finns inga rätta svar eller tokiga tankar. Samtalet kräver inga förberedelser – kom som du är! Begränsat antal platser. Föranmälan till biblioteket: folkparken@lund.se eller till träffpunkten. I samarbete med biblioteket Folkparken.

23 februari

13.30

Musikföredrag: Popmusikens främsta låtskrivares bästa alster.
Paul McCartney, Carole King, Paul Simon, Brian Wilson, Carly Simon, Elton John, Barry Gibb, m. fl. Listan över vår tids främsta låtskrivare är lång och deras alster har tolkats av många stora artister genom åren. Se och hör magnifika framföranden av ett knippe örhängen från senare halvan av 1900-talet. Ciceron: Claus Grue. I samarbete med Pensionärernas riksorganisation (PRO). Pris: 50 kr.

28 februari

13.30

Har du eller någon i din närhet svårt att se och läsa vanlig text?
Bibliotekarier från Lunds stadsbibliotek berättar om hjälpmedel som storstil och talböcker samt informerar om Myndigheten för tillgängliga medier, MTM, och deras verksamhet. De kan hjälpa till med att registrera talbokslåntagare, förmedla lån från MTM och lämna inläsningsförslag om det är något du saknar. Välkommen till en informationsträff med boktips som bonus. I samarbete med Lunds Stadsbibliotek.


Avvikande öppettider

Onsdag 1 februari och onsdag 1 mars är träffpunkten endast öppen för förbokade grupper.

Vill du och din kompis spela bordpingis?

Speldag tisdagar kl. 09.00–10.30 och kl. 10.30–12.00 i februari för alla som vill spela. Racket och bollar finns att låna. Ring och boka din plats!

Varje vecka på träffpunkten

Varje dag
09.00–16.00 Biljard. Matchdagar tisdagar och onsdagar enligt schema.
Fredagsmys-spel fredagar kl. 11.00–17.00.
09.00–12.00 Öppet i ateljén - akvarell, väva, handarbeta med mera (måndagar och onsdagar kl. 09.00–16.00)


Måndag
09.30–12.00 Boccia
13.00–15.00 Stimulans i vardagen med hemvården.
14.00–15.30 MediYoga med sjukgymnast Annika.
14.00–16.00 Stickkafé


Tisdag
09.00-10.30 Pingis. Föranmälan.
10.30–12.00 Pingis. Föranmälan.
13.00–16.00 Yllebroderi
13.30–15.30 Hänt i veckan


Onsdag
10.00–11.30 Stick- och virkkafé
10.00–11.00 Qigong
12.00–14.30 Stimulans i vardagen med hemvården .


Torsdag
10.00–11.00 Gympa med sjukgymnast Annika
13.00–16.00 Akvarell


Torsdag jämna veckor
14.00–16.00 Spelhåla


Fredag
13.00–17.00 Bridge
13.00–16.30 Canasta

Vår verksamhet

På Träffpunkt Papegojelyckan har vi bland annat två aktiva biljardbord och en ateljé där du kan arbeta med exempelvis sömnad, måleri och vävning. I träffpunktens stora sal kan du ägna dig åt dans och musik, vilket är en återkommande och uppskattad programpunkt hos oss. De mindre rummen är öppna för aktiviteter av alla slag. Här kan studiecirklar och andra grupper mötas kring gemensamma intressen.


Träffpunkten är till för dig och den blir vad vi tillsammans gör den till. Du har stor möjlighet att själv påverka utbudet. Hör av dig till oss om du har idéer på vad våra rum kan användas till eller om du själv vill leda en grupp.


Man behöver aldrig känna sig tvungen att komma på aktiviteter varje gång bara för att man har börjat gå. Det är det bästa med en träffpunkt - man kommer och går som man vill.

Träffpunkten ligger i anslutning till en lunchrestaurang för seniorer.

Personal

Camilla Hansson
E-post: camilla.hansson@lund.se


Kontakta oss på Papegojelyckan

Adress: Falkvägen 14, 227 31 Lund

Hitta Träffpunkt Papegojelyckan via karta

Öppettider: måndag-fredag kl. 09.00-16.00

Telefon Camilla Hansson: 046-359 56 12

Program

Programöversikt träffpunkt Södra Sandby

Dag

Tid

Aktivitet

10 februari

13.00–14.00

Är du nyfiken på gamla bilder och historier om Södra Sandby med omnejd? Då ska du komma och vara med på ”Bilder till kaffet”. Här blir det visning av gamla bilder och förhoppningsvis trevliga diskussioner om bilderna. Har du egna bilder från förr så ta gärna med dessa. Blir du sugen på fika så finns det. Pris: fika 20 kr.

13 februari

10.30–12.00

Föreläsning om hörsel. Hörselskadades förening som bevakar och driver hörselfrågor i Lunds kommun kommer och föreläser och samtalar om en hörselresa, vikten att sköta sin hörsel samt ger information om Hörselskadades förening i Lund.

16 februari

14.00–16.00

Uppåkra - Nordens största järnåldersbosättning. Under åkermarken i skånska Uppåkra, fem kilometer söder om Lund, vilar ett maktsäte som existerade i över tusen år. Mellan 100 f.Kr och 1000 e.Kr var platsen scenen för flera dynastier som höll residensets hall och kulthus i ett fast grepp. Tusentals föremål och rester efter hundratals hus vittnar om Uppåkras betydelse som ett religiöst maktcenter. Mats Roslund, professor i historisk arkeologi och en av två projektledare för undersökningen, berättar om Uppåkra. Denna spännande föreläsning arrangeras av Habo gård och finansieras av Habostiftelsen. Föreläsningen livesänds av Digitala Träffpunkten, vi tittar tillsammans på storbild.

21 februari

10.00–11.30

Existentiell frukost. Nu startar vi upp existentiella samtal i Södra Sandby. Här kommer vi samtala om livet och sådant som påverkar vår existentiella hälsa, såsom hopp, harmoni, meningen med livet, personlig tro och gemenskap. Vi äter frukost till självkostnadspris. Detta är ett samarbete mellan träffpunkten, Anhörigcenter och diakonin i Södra Sandby församling. Pris: frukost 25 kr.

22 februari

10.30–15.00

Guidning och lunch på Medborgarhuset i Eslöv. Medborgarhuset i Eslöv är en fantastisk byggnad och har en spännande arkitektur ritad av Hans Asplund. Följ med på guidning och lunch. Vi åker kollektivt till och från Eslöv men har man bil så kan man med
fördel samåka. Vi äter lunch på Medborgarhusets restaurang. Pris: 125 kr. För mer information kontakta träffpunkten. Föranmälan senast 6 februari.

24 februari

13.30

Filmvisning på storbild. För mer information och föranmälan,
kontakta träffpunkten.

 

Avvikande öppettider

Ingen personal på plats onsdag 1 mars.

Har du en idé?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har tankar och idéer kring vad du vill ska hända på träffpunkten.

Varje vecka på träffpunkten

Måndag jämna veckor
09.30–11.30 Litteraturcirkel. Start 6 februari.


Måndag udda veckor
14.00–16.00 Läsecirkel

 

Tisdag
13.00 Canasta

 

Onsdag
13.30–14.30 Mediyoga med fysioterapeut Annika.

 

Onsdag jämna veckor
09.30 Kvinnohistoria. Start 8 februari.

 

Torsdag
10.00–12.00 Sticka och virka
13.30–14.30 Gympa med fysioterapeut Annika.


Fredag
10.00–10.45 Balansträning med fysioterapeut Josefin.

Vår verksamhet

På Träffpunkt Södra Sandby har vi både uppskattade återkommande aktiviteter och ett varierat månadsprogram. Är du intresserad av vad träffpunkten har att erbjuda? Eller vill du kanske starta upp en ny grupp eller cirkel? Kontakta gärna oss på träffpunkten! Alla idéer är välkomna att diskuteras.


I huset finns även tillgång till lunchrestaurang för pensionärer och samlingssalar för lite större arrangemang, såsom inhyrda föreläsare, musikunderhållning, samhällsinformation, utställare med försäljning och fester med dans. I träffpunktens samlingssal finns hörselslinga.

Fästans lunchrestaurang för pensionärer

Har öppet alla dagar kl. 12.00 – 13.00.

Telefon: 046-359 79 94.

Personal

Karin Holmqvist
E-post: karin.holmqvist@lund.se

Kontakta oss i Södra Sandby

Adress: Backgatan 15, 247 31 Södra Sandby

Hitta Träffpunkt Södra Sandby via karta

Öppettider: måndag-fredag kl. 09.00-16.00

Telefon: 046-359 65 32

Program

Programöversikt träffpunkt Veberöd

Dag

Tid

Aktivitet

7 februari

13.00–15.00

Äta tillsammans. De som vill äta lunch samlas kl. 12.00 till självkostnadspris. Kl. 13.00 startar stimulansen med bingo och fika. Pris: bingobricka 10 kr, fika 20 kr. I samverkan med stimulans i vardagen med hemvården.

10 februari

14.00–15.30

Alla hjärtans-kafé. Pris: fika 20 kr.

14 februari

13.00–15.00

Alla hjärtans dag-fika. Vi löser ett quiz i alla hjärtans tecken. Pris: fika 20 kr. I samverkan med stimulans i vardagen med hemvården.

15 februari

14.30

Andakt i foajén. Vi serverar kyrkkaffe.

21 februari

13.00–15.00

Önskelåt till kaffet. Vi lyssnar på gamla härliga låtar och minns tillbaka på fina minnen i livet. Pris: fika 20 kr. I samverkan med stimulans i vardagen med hemvården.

24 februari

13.30–15.00

Lådbingo med fastlagsbulle. Vi spelar bingo och väljer låda med hemliga vinster. Efteråt äter vi en fastlagsbulle och dricker kaffe. Pris: bingobricka 10 kr, fika 40 kr.

28 februari

13.00–15.00

Fettisdagsfika. Vi pratar om fettisdagen och dess historia, och äter semlor till kaffet. Pris: fika 40 kr. I samverkan med stimulans i vardagen med hemvården.


Varje vecka på träffpunkten

Varje dag
Alla dagar spelas det biljard, från kl. 09 .00. Du kan lägga pussel, väva, pyssla och läsa
tidningen. Ta en kopp kaffe och en liten kaka om du blir sugen.


Måndag
10.00–11.00 Gymnastik/balansträning med sittande och stående övningar. Med sjukgymnast Annika Björk.
13.00–15.30 Bridge

 

Tisdag
09.00 Boule med PRO på Försköningen, öppet för alla.
09.00–11.30 Alltiallokafé. Här träffas vi i samvaro och pratar, handarbetar eller vad duvill. Vi fikar tillsammans.
12.30–16.30 Kortspel


Onsdag
10.00–11.30 MediYoga, helhetsträning med fokus på funktion, fysiskt, mentalt och emotionellt. Med sjukgymnast Annika Björk.


Onsdag udda veckor
13.00–15.30 Akvarellmålning i lilla rummet


Torsdag
08.30–11.30 Hobby- och stickkafé
09.30 Boule med SPF på Försköningen,öppet för alla.
13.00–15.30 Kören Humlorna övar


Fredag udda veckor
10.00–11.30 Linedance

Vår verksamhet

På träffpunkten i Veberöd har vi återkommande aktiviteter varje vecka som du kan läsa om i programbladet. Förutom det erbjuder vi caféer, fester, teaterresor, utfärder, qigong och linedance med mera.

Vi i personalen är inte alltid på plats på träffpunkten, då vi jobbar på alla träffpunkter i Östra delen av Lunds kommun. Vi är alltid anträffbara på telefon.

Personal

Ann-Sofie Lyberg Åkesson
E-post: ann-sofie.lyberg-akesson@lund.se

Jennie Nilsson
E-post: jennie.nilsson@lund.se


Kontakta oss på i Veberöd

Adress: Vevrehemmet, Sandgatan 4, 247 62 Veberöd

Hitta Träffpunkt Veberöd via karta

Öppettider: måndag-fredag kl. 09.00-16.00, lunchstängt kl. 12.00-13.00 (öppet utan personal)

Telefon: 046-359 67 69

Program

Programöversikt träffpunkt Virvelvindsvägen

Dag

Tid

Aktivitet

7 februari

12.00–14.00

Teknikkafé med Mohammad. Behöver du hjälp med tekniken? Ta med dig din telefon, dator eller surfplatta.

9 februari

13.3015.00

Existentiell kunskap och samtal. Vi kallas Homo sapiens. Var kommer vi ifrån? Vad sysslar vi med? Vart är vi påväg?

10 februari

13.30

Digitala träffpunkten. Vi tittar på guldkorn från Digitala träffpunkten tillsamans.

12 februari

13.0015.00

Musikunderhållning och fika. Arrangeras av Pensionärernas riksorganisation (PRO) för alla, oavsett om man är PRO-medlem eller inte.

16 februari

13.3015.00

Existentiell kunskap och samtal. Vi kallas Homo sapiens. Var kommer vi ifrån? Vad sysslar vi med? Vart är vi påväg?

17 februari

13.30

Frågequiz.

21 februari

10.0011.30

Existentiell frukost. Vi samtalar kring existentiella frågor, reflekterar över oss själva, vårt liv, vår livssituation och delar erfarenheter med varandra. En anhörigstödjare från Anhörigcenter berättar vad det finns för stöd att få för dig som stöttar eller vårdar en närstående. Vi äter frukost till självkostnadspris och umgås under trevliga samtal. I samarbete med Anhörigcenter. Pris: fika 25 kr.

23 februari

13.3015.00

Existentiell kunskap och samtal. Vi kallas Homo sapiens. Var kommer vi ifrån? Vad sysslar vi med? Vart är vi påväg?

24 februari

13.30-15.00

Vad händer på Klostergården? Ordförande på Klostergårdens byalag Gunnar Stensson är samtalsledare. Samtalen utgår från ett specifikt tema och är en återkommande aktivitet en gång per månad.

26 februari

13.0015.00

Musikunderhållning och fika. Arrangeras av Pensionärernas riksorganisation (PRO) för alla, oavsett om man är PRO-medlem eller inte. Kursstart för mindfulness
Digitala Träffpunkten erbjuder även denna termin, tillsammans med mindfulnessinstruktör Christel Lilja, en 8 veckors kurs i meditation och medveten närvaro. Läs mer på sida 24. Du kan delta hemifrån eller från träffpunkten.er inte.

27 februari

11.0011.30

Kursstart för mindfulness. Digitala Träffpunkten erbjuder även denna termin, tillsammans med mindfulnessinstruktör Christel Lilja, en 8 veckors kurs i meditation och medveten närvaro. Du kan delta hemifrån eller från träffpunkten.er inte.

28 februari

12.0014.00

Teknikkafé med Mohammad. Behöver du hjälp med tekniken? Ta med dig din telefon, dator eller surfplatta.


Avvikande öppettider

Onsdag 1 mars, stängt.

Varje vecka på träffpunkten

Måndag
13.30-15.30 Gubbaklubb


Onsdag
10.00-11.30 Linedance
13.30-15.30 Canasta
13.30-15.30 Måleri


Torsdag
13.30-15.00 Existentiell kunskap och samtal människor emellan
14.00-15.00 Balansträning


Fredag
11.30-12.30 MediYoga

Vår verksamhet

I vår mysiga och moderna lokal, omgiven av lummig grönska och uteplats, hoppas vi att du ska få många härliga stunder. Hit kan du komma för att hitta nya vänner, fika, gå på gymnastik, lyssna på intressanta föreläsningar eller kanske själv dela med dig av din kunskap.


Vi uppmuntrar dig att komma med egna idéer kring vad lokalen ska fyllas med. Under vardagar finns aktivitetssamordnare på plats, men tanken är att besökarna själva ska leda cirklar och aktiviteter. Har du en hobby? Hör av dig till oss! Likasinnade kanske vill starta en grupp.

Personal

Clara Österberg

E-post: clara.osterberg@lund.se

Thomas Göransson
E-post: thomas.goransson@lund.se

Kontakta oss på Virvelvindsvägen

Adress: Virvelvindsvägen 4G, 222 27 Lund

Hitta Träffpunkt Virvelvindsvägen via karta

Öppettider: måndag-fredag kl. 09.00-16.00

Telefon: 046-359 64 52

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?