Länk till startsidan

Mångkulturella aktiviteter för seniorer

Träffpunkterna arrangerar internationella träffar som du som är 65 år eller äldre i Lunds kommun kan besöka. Där kan du dricka en kopp kaffe, äta bakverk från hela världen och prata med vår mångspråkiga personal.

Mångkulturell julfest 4 december 2021

Välkommen till årets första mångkulturella träff för seniorer!

Lördagen den 4 december kl. 13.00-15.00

Träffpunkt Linero, Linero torg

Julfesten vänder sig speciellt till alla seniorer med bakgrund i ett annat land och deras anhöriga, men alla seniorer är självklart välkomna. Vi bjuder på trevlig musik och julsånger från olika delar av världen. Varmt välkomna!

Internationella träffar

På träffpunkterna anordnas många aktiviteter med mångkulturellt tema för seniorer. Vissa dagar arrangeras särskilda tematräffar, så som persiskt nyårsfirande eller arabisk afton. För dig som talar ett annat språk anordnas träffar med samhällsinformation på lätt svenska och flera andra språk. Alla seniorer i Lund är välkomna att delta på våra arrangemang.

Flerspråkig personal

Vi som anordnar de mångkulturella träffarna talar svenska och flera andra språk. Vi kan svara på frågor och berätta mer om aktiviteter, stöd och möjligheter för dig som senior i Lund.

Språken vår personal talar: spanska, portugisiska, persiska, arabiska, bosniska, serbiska, kroatiska, finska och engelska.

Kontakt

Carina Röjsel
E-post: carina.rojsel@lund.se

Thomas Göransson
E-post: thomas.goransson@lund.se

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?