Kognitiv sjukdom och demens är ett sjukdomstillstånd som drabbar hjärnan och medför olika symtom som nedsatt minne, tanke-, språk-, orienterings- eller praktisk förmåga.
Alla som har drabbats, eller tror sig vara drabbad, oavsett ålder, kan få stöd av vårt kognitiva team. Vi kan även stötta dig som anhörig och erbjuder även råd till verksamheter som kommer i kontakt med personer med demens och kognitiv sjukdom. Vårt stöd är kostnadsfritt.
I kognitiva teamet arbetar:
Vi finns på Instagram, följ oss gärna där.
Vi arbetar förebyggande utifrån FINGER-modellen som är ett vetenskapligt sätt att förebygga symtom av demens och kognitiv sjukdom genom fem livsstilsfaktorer:
För dig med kognitiv svikt eller tidigt skede av din demens och kognitiva sjukdom. Vi möts på olika platser i Lund för olika aktiviteter för knopp och kropp. Här erbjuds aktiviteter och föreläsningar utifrån FINGER-modellen. Det krävs inget biståndsbeslut för att delta.
Vill du vara med, kontakta Maria Svensson Rathonyi
E-post: maria.svenssonrathonyi@lund.se
För dig med kognitiv sjukdom som behöver mer stöd i aktiviteterna och ett lugnare tempo. Även dagverksamheterna arbetar efter FINGER-modellen men mer anpassat efter deltagarnas förmågor. Dagverksamheten kan samtidigt vara en avlastning för dig som anhörig. För att bli gäst på en av våra dagverksamheter krävs ett beslut från biståndshandläggare.
E-post: demensteamet@lund.se
Pia Johnson
E-post: pia.johnson@lund.se
Telefon: 046-359 68 79
Elin Nilsson
E-post: elin.nilsson6@lund.se
Telefon: 046-359 97 11
Annika Lennstrand Maidwell
E-post: annika.lennstrandmaidwell@lund.se
Telefon: 046-359 47 75
Carin Follin
E-post: carin.follin@lund.se
Telefon: 046-359 35 86
Jennie Johansson
E-post: jennie.johansson@lund.se
Telefon: 046-359 47 52
Lena Rossander
E-post: lena.rossander@lund.se
Telefon: 046-359 49 21
Uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?