Länk till startsidan

$currentPage

Sund i Lund

Här kan du som senior och anhörig kan hitta information och inspiration som gör det enklare att få en god och näringsriktig kost, såväl hemma som på restaurang.

Bra mat handlar inte bara om näringsinnehåll, utan minst lika mycket om det som inte ligger på tallriken – sällskapet och omtanken. Vi i Lunds kommun arbetar bland annat med förebyggande arbete för att höja livskvaliteten för dig som senior. Att ge bättre möjligheter att få god mat i magen är en del av detta. Därför har vi startat ett samarbete med näringsliv, föreningsliv och civilsamhället.

Mat för seniorer

Här hittar du de restauranger och caféer som har ett extra fokus på dig som är senior!


Vi söker matentreprenörer som vill bidra till att fler seniorer får god mat i magen.


Äldre männiksor skrattar och lägger sina händer på varandra

Bakgrund till initiativet

Lunds kommun arbetar för att förebygga och motverka undernäring. I just detta projekt samarbetar vi med näringsliv, föreningsliv och civilsamhälle. Tillsammans med oss på kommunen har medborgarrepresentanter och Livsmedelsakademin hjälpt till att hitta lösningar.

Resultat

  • Att bjuda in till en träff där vi vill höra vad du som senior i Lunds kommun tänker kring dina måltider och utbudet i Lund. Under träffen kommer du även kunna hämta inspiration och lära dig mer om mat och måltider. Träffen arrangeras av Lunds kommun i samarbete med näringsliv, föreningsliv, civilsamhälle och akademin.
  • Att skapa en digital plattform baserad på din feedback. Här ska du som senior kunna hitta den information du behöver kring mat och måltider.

Uppdaterad:

Dela sidan: