Länk till startsidan

Digitala träffpunkten

Välkommen till Digitala träffpunkten! Här får du som senior ta del av guidade turer, träning, föreläsningar och andra aktiviteter. Precis som på våra andra träffpunkter, fast digitalt. Digitala träffpunkten är alltid öppen och de flesta av våra aktiviteter kan du ta del av när som helst.

Besök oss gärna på vår Youtube-kanal, där hittar du fler filmer och kan lämna kommentarer om vad du tycker om våra inslag. Väljer du att prenumerera på vår kanal, så missar du aldrig en uppdatering från Digitala Träffpunkten.

Följ Digitala träffpunkten på Youtube

Ta del av alla träffpunkternas program

Just nu på Digitala träffpunkten

FINGER-modellen

Under juli månad presenterar Digitala träffpunkten en kort föreläsningsserie i fem delar, baserad på FINGER-modellen. FINGER-studien, som mynnade ut i FINGER-modellen, visar att 40 % av kognitiv sjukdom kan förebyggas. Varje finger på handen representerar tillsammans de fem viktigaste faktorerna för att förebygga och lindra symptom av demens eller kognitiv sjukdom. Hör silviafysioterapeut Maria och demenssjuksköterskorna Pia och Elin berätta om modellen och vad du kan göra för att påverka din hjärnhälsa.

Under juli månad lyfter vi även fram några sevärda repriser, där du varje vecka får inspiration relaterat till veckans avsnitt om FINGER-modellen. Vi avslutar månaden med att tipsa om Hjärnkåren – verksamheten med aktiviteter och sociala träffar för dig med kognitiv svikt.

Del 3: Hjärngympa (långfingret)

I del 3 får du information kring vad hjärngympa egentligen är och att vi kan bygga upp en så kallad kognitiv reserv.

Se föregående delar i serien om FINGER-modellen.

Veckans repris: Quiz – Stora och små händelser vi minns

Minns vi verkligen vad som stod på löpsedlarna när vi var yngre? Häng med på lite hjärngymnastik och gräv i det förflutna tillsammans med Hanna och Malin.

För att sätta på undertexter, klicka på ikonen nere till höger i videon. Om du önskar högre bildkvalitet går detta att ändra under kugghjulet – kvalitet. Välj högsta möjliga upplösning (720p eller 1080p).

Digitala träffpunktens utbud

Fler aktiviteter finns på vår Youtube-kanal. Vi har samlat aktiviteterna i spellistor för att göra det enklare för dig att hitta det du söker.

Vill du medverka?

Vi söker dig som vill medverka i ett inslag på Digitala träffpunkten! Kanske vill du dela med dig av ett recept, eller inspirera med ett hantverkstips? Är du expert på något ämne och vill dela med dig av dina kunskaper? Tveka inte att höra av dig till oss med din idé!

Träffpunkternas nyhetsbrev

Vill du få Träffpunkternas nyhetsbrev via mejl en gång i månaden? Nyhetsbrevet innehåller tips på evenemang, filmtips från Digitala träffpunkten och annat roligt som händer i Lunds kommun för dig som senior. Skicka ett mejl för att anmäla dig som prenumerant.
E-post: nyhet.traffpunkter@lund.se .

Kontakt

Hanna Jakobsson Eneberg, samordnare

E-post: hanna.jakobssoneneberg@lund.se

Telefon: 046-359 53 62

Malin Mellberg, samordnare

E-post: malin.mellberg@lund.se

Telefon: 046-359 83 46

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?