Länk till startsidan

Digitala träffpunkten

Välkommen till Digitala träffpunkten! Här får du som senior ta del av guidade turer, träning, föreläsningar och andra aktiviteter. Precis som på våra andra träffpunkter, fast digitalt. Digitala träffpunkten är alltid öppen och de flesta av våra aktiviteter kan du ta del av när som helst.

Besök oss gärna på vår Youtube-kanal, där hittar du fler filmer och kan lämna kommentarer om vad du tycker om våra inslag. Väljer du att prenumerera på vår kanal, så missar du aldrig en uppdatering från Digitala Träffpunkten.

Följ Digitala träffpunkten på Youtube

Ta del av alla träffpunkternas program

Veckans aktivitet: Träffpunkt Laurentiigatan

I detta inslag besöker vi träffpunkten som ligger ett stenkast från Clemenstorget. Följ med på en rundvandring i lokalerna, träffa personalen och hör om allt spännande som händer på Träffpunkt Laurentiigatan. Vi får även träffa några av seniorerna som är flitiga besökare på träffpunkten. Kanske blir du också lockad att gå hit och testa på en ny aktivitet efter att ha sett denna film? Varmt välkommen in till Träffpunkt Laurentiigatan!

Just nu på Digitala träffpunkten

Digitala Träffpunkten erbjuder, tillsammans med mindfulnessinstruktör Christel Lilja, en 8 veckors kurs i meditation och medveten närvaro. Träning i mindfulness ger många goda hälsoeffekter, såsom bättre stresshantering, lättare att hitta fokus och ökad medkänsla med sig själv och andra. Under kursen kommer vi göra enkla övningar som hjälper oss att nyfiket och öppet utforska nuet - precis som det är - tillsammans med andetaget och kroppen. Utan att värdera och bedöma det vi möter.


Kursen riktar sig till seniorer i Lunds kommun, är kostnadsfri, kräver ingen anmälan och inga förkunskaper. Det är inget krav att delta på alla kurstillfällen. Kursen hålls över mötestjänsten Zoom och det finns två sätt att delta.


Alternativ 1: Ta kontakt med din närmsta träffpunkt för att se om möjligheten finns att delta därifrån, tillsammans med andra i grupp.


Alternativ 2: Delta på egen hand, där du befinner dig. Du behöver en telefon, surfplatta eller dator för att kunna delta. Det enda du behöver göra är att klicka på länken nedan och sedan följa instruktionerna. När du klickar på länken lämnar du Lund kommuns hemsida och skickas till arrangörens egen hemsida som ansvarar för kursen och sändningen.


Digital mindfulnesskurs

Guide för att delta i zoom-möte

Kurstillfällen

Måndagar kl. 11.00–11.30

27 februari

6 mars

13 mars

20 mars

27 mars

3 april

17 april

24 april


Har du frågor om kursen?

Varmt välkommen att kontakta arrangören Christel via mejl eller läs mer på arrangörens hemsida.

christel.lilja@nyinsikt.com

Arrangörens hemsida

Träna var du än befinner dig, hemifrån eller varför inte utomhus? Allt du behöver är en smarttelefon, surfplatta eller dator. Tillsammans med fysioterapeut Annika Björk får du ett både stående och sittande gympapass som passar de flesta. Vi tränar balans, rörelse och puls. Under passet behöver du ett gummiband eller en petflaska fylld med grus eller sand. Passet kommer att livesändas direkt från en av Lund kommuns träffpunkter.


Vårens träningstillfällen

9 februari

16 mars

6 april

4 maj

1 juni


Vid varje träningstillfälle kan du delta direkt här på sidan under ”Veckans aktivitet”, eller gå in på vår Youtube-kanal och delta därifrån.

Digitala träffpunkten på Youtube

Ungefär en gång i månaden erbjuder vi en interaktiv aktivitet, så som föredrag och samtal på olika teman. Varje tillfälle hålls via mötestjänsten Teams och du kan delta hemifrån eller i grupp på en träffpunkt.


Håll koll i träffpunkternas programblad och under ”Veckans aktivitet” för mer information om månadens aktivitet och hur du deltar. Så länge kan du titta på filmerna nedan:


Guide för att delta i zoom-möte

Teams – så ansluter du till ett möte

Lär dig ladda ner en app

Digitala träffpunktens utbud

Fler aktiviteter finns på vår Youtube-kanal. Vi har samlat aktiviteterna i spellistor för att göra det enklare för dig att hitta det du söker.

Vill du medverka?

Vi söker dig som vill medverka i ett inslag på Digitala träffpunkten! Kanske vill du dela med dig av ett recept, eller inspirera med ett hantverkstips? Är du expert på något ämne och vill dela med dig av dina kunskaper? Tveka inte att höra av dig till oss med din idé!

Kontakt

Malin Mellberg, samordnare

E-post: malin.mellberg@lund.se

Telefon: 046-359 83 46

Hanna Jakobsson Eneberg, samordnare
E-post: hanna.jakobssoneneberg@lund.se

Telefon: 046-359 35 27

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?