Länk till startsidan

Svets

Som svetsare arbetar du inom verkstadsindustrin, på bygg- och anläggningsföretag, på entreprenadföretag eller med underhålls- och reparationsarbeten på olika industrier. Du kan arbeta med tillverkning, montering eller reparation av metallprodukter eller stålkonstruktioner.

Svetsare

Utbildningen passar dig som är praktiskt lagd och gillar att arbeta med händerna. Du vill ha ett rörligt jobb. Att arbeta som svetsare innebär att du måste kunna följa instruktioner, samt läsa och förstå ritningar. Det är viktigt att de produkter som produceras håller god kvalitet och att svetsfogar och mått exakt följer ritningarna. Därför är det viktigt att du är noggrann och kan leverera rätt kvalitet i rätt tid. Som svetsare är det också viktigt att du tränar upp din förmåga att kunna förutse risker i arbetet.

Svetsutbildningen genomförs enligt svetskommissionens riktlinjer för godkänd internationell svetsare i en eller flera av metoder MIG/MAG, MMA, TIG eller gassvetsning. Du kan även certifiera dig för heta arbeten.

Kursfakta och behörighet

Studieplats: Höstbruksvägen 10, Lund

Utbildningsanordnare: Movant

Kursstart: 26 augusti

Ansök: 1-31 maj

Utbildningslängd: 55 veckor på heltid. Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår.

Behörighetskrav: Svenska/Svenska som andraspråk på grundläggande nivå. Du ska vara folkbokförd i Sverige och ha fyllt 20 år. En rekommendation är att du har godkänt i Svenska 1/Svenska som andraspråk 1, Engelska 5 och Matematik 1 innan du påbörjar yrkesutbildningen.

Gör ett studiebesök

Du som funderar på en yrkesutbildning är välkommen att göra ett studiebesök i samband med din ansökan. Under besöket visas verksamheten och du kan ställa frågor om utbildningen.

Studiebesök sker varje fredag klockan 10.00 på Höstbruksvägen 10 i Lund.

Anmäl dig genom att ringa eller mejla.

Telefon: 076-100 07 52

E-post: lund@movant.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?