Länk till startsidan

Restaurang och servering

Vill du jobba med mat och service i en miljö där det går undan? Då kan en restaurangutbildning till kock eller inom servering vara något för dig.

Just nu har vi en paus

Restaurangutbildningarna för kockar och serveringspersonal för vuxna på Campus Vipan pausar antagningen av nya elever för höstterminen 2024. Anledningen är att vi totalrenoverar och moderniserar utbildningens lokaler på Campus Vipan för att möta restaurang- och servicebranschens krav.

Nya elever hälsas välkomna till höstterminen 2025 då utbildningen åter ges på Campus Vipan i nyrenoverade och ändamålsenliga lokaler.

Kock

Följer du tv-programmen med mästerkockar? Tycker du det verkar intressant och spännande att jobba med mat och service inom en växande näring? Det viktigaste är att du är kreativ, tycker om att jobba med människor och gillar att samarbeta. Älskar du service? Mat och passande dryck till? Då passar detta dig perfekt!

Restaurangutbildningen med inriktning kock ger dig en stor möjlighet att lära dig yrken som tar dig ut i världen. Branschens utveckling och framtid ser mycket ljus ut och möjligheten till arbete är mycket stor.

Ingefära ligger på en plåt. I bakgrunden syns flera kockar.

Studieplats: Campus Vipan, Vipeholmsvägen, Lund

Utbildningsanordnare: Komvux Lund

Utbildningslängd: 50 veckor

Behörighetskrav: Grundläggande svenska

Servering

Utbildningen för dig som älskar mötet med nya människor och att vistas på en plats som kräver god timing, noggrannhet och en tydlig känsla för service. För att trivas bör du uppskatta att kommunicera, förstå vikten av att kunna presentera och sälja mat & dryck samt att ha flexibla arbetstider.

Under utbildningen får du komma i kontakt med branschen. Du får möta dina första gäster och öva på ditt bemötande. Vi hjälper dig till att påbörja ditt eget kontaktnät inom servicesektorn till ett yrke som är internationellt.

En servitör serverar två personer på en uteservering.

Studieplats: Campus Vipan, Vipeholmsvägen, Lund

Utbildningsanordnare: Komvux Lund

Utbildningslängd: 44 veckor

Behörighetskrav: Grundläggande svenska

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?