Länk till startsidan

Många som stadsutvecklar

Vi är flera som driver stadsutvecklingen i Lund och vi behöver turas om med att hålla i taktpinnen. Låt oss nämna några spännande projekt med stor betydelse för Lunds kommun.

Ikonbyggnaden och torget sett från trädgården vid möllan, Tävlingsförslag: Space, Fojab Arkitekter.

Science Village

Science Village Scandinavia AB äger marken mellan forskningsanläggningarna Max IV och ESS. Bolaget, som ägs gemensamt av Lunds universitet, Lunds kommun och Region Skåne, har som främsta syfte att främja forskningsanläggningarna. Området är precis startgroparna.

Science Village webbsida

Nya sjukhusområdet

Region Skåne håller just nu på att utreda var i Lund man ska utveckla sjukhuset; i Brunnshög, på Smörlyckan eller på samma plats som man redan är.
Lunds kommun föreslår Smörlyckan

Region Skåne om utredningen

Fyra spår mellan Lund och Malmö

Fyrspårsutbyggnaden är ett stort infrastrukturprojekt som berör Lund men det är statliga Trafikverket som planerar och bygger. I december 2023 ska spåren vara klara och då öppnar även helt nya Klostergårdens station.

Trafikverket om fyrspåret mellan Malmö och Lund

Renovering av Källby avloppsreningsverk

Kommunfullmäktige i Lund beslutade i mars 2022 att Källby avloppsreningsverk ska renoveras för att hålla ytterligare i ett antal år, men för att Källby reningsverk ska kunna användas i framtiden krävs ett förnyat miljötillstånd.

Framtida avloppsrening, VA SYD och Lunds kommun

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?