Länk till startsidan

Solbacken

Solbacken drivs av Vardaga på uppdrag av Lunds kommun och ligger i de östra delarna av Lund.

Uteplats

Besök på boendet

Med tanke på den höga smittspridningen av covid-19 i samhället behöver vi alla ta ansvar för att skydda de äldre och minimera risken för smittspridning. Därför uppmanar vi för tillfället närstående att avstå från besök som inte är nödvändiga. Vid eventuella besök - håll avstånd till andra samt använd handsprit och munskydd.

Lägenheterna

Solbacken är byggt år 2006 och består av 6 avdelningar i 3 plan, 48 lägenheter varav 32 är för personer med demenssjukdomar. Lägenheterna är 35 kvadratmeter stora och består av ett rum som möbleras av hyresgästen med egna möbler och personliga ägodelar. Säng ingår i boendet. Lägenheterna är utrustade med mikrovågsugn, kylskåp, trygghetslarm, internetuppkoppling och egen toalett med dusch.

På födelsedagar eller vid andra tillfällen när det egna rummet inte räcker till, kan du låna en lokal.

Personal

Undersköterskor finns tillgängliga dygnet runt. Sjuksköterskor finns i huset dagtid medan gemensam sjuksköterska för Vardagas boende finns att nå under övrig tid. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns i tjänst inom Vardagas boende måndag till fredag.

Aktiviteter

Dagliga aktiviteter som exempelvis bingo, tipsrundor, blomsterbindning, promenader, tidningsläsning, underhållning, spel och gymnastik.

Avgifter

Du som hyresgäst betalar för hyra, service, omvårdnad och måltider. I måltiderna ingår frukost, lunch, eftermiddagsfika, kvällsmat och kvällsfika. Hur mycket du betalar räknas ut baserat på din inkomst. Du står även själv för kostnader så som läkarbesök, apoteksvaror, hår- och fotvård, telefonabonnemang och tidningsprenumerationer.

Avgifter för hemtjänst, hemsjukvård och äldreboende

Kontakt

Adress: Astrid Lindgrens väg 3, 224 66 Lund

Hitta Solbacken på karta

Verksamhetschef: Madeleine Wickström

E-post: madeleine.wickstrom2@vardaga.se

Telefon: 0733-27 16 11

Sjuksköterskor

Telefon: 046-19 23 59

Kommunalt bostadsbidrag för dig som bor på ett äldreboende

Du som bor på ett äldreboende kan ha rätt till kommunalt bostadsbidrag.

Det kommunala bostadsbidraget gäller den del av hyran som överstiger 7 500 kronor. Hur mycket du får i bidrag beror på din inkomst.

Bostadsbidrag för äldreboende

För att få beviljat kommunalt bostadsbidrag måste du ha fått beviljat bostadstillägg från Pensionsmyndigheten.

Bostadstillägg Pensionsmyndigheten

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?