Länk till startsidan

Norrdala

Norrdala äldreboende ligger i norra Lund och drivs av Lunds kommun.

Innergård

Besök på boendet

Med tanke på den höga smittspridningen av covid-19 i samhället behöver vi alla ta ansvar för att skydda de äldre och minimera risken för smittspridning. Därför uppmanar vi för tillfället närstående att avstå från besök som inte är nödvändiga. Vid eventuella besök - håll avstånd till andra samt använd handsprit och munskydd.

Lägenheterna

Norrdala är byggt år 2009 och består av 6 mindre enheter med vardera 7 till 8 lägenheter, 3 enheter är för personer med demenssjukdomar. Lägenheterna är mellan 35 till 39 kvadratmeter stora och består av ett rum som möbleras av hyresgästen med egna möbler och personliga ägodelar. Säng ingår i boendet. Lägenheterna är utrustade med kylskåp, spis, mikrovågsugn, trygghetslarm och egen toalett med dusch.

På födelsedagar eller vid andra tillfällen när det egna rummet inte räcker till finns lokal att tillgå. Till varje enhet hör en mindre trädgård och det finns en större gemensam trädgård att tillgå.

Personal

Undersköterskor finns tillgängliga dygnet runt. Sjuksköterska finns i huset dagtid medan gemensam sjuksköterska för kommunen finns att nå under övrig tid. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns i tjänst, måndag till fredag.

Aktiviteter

Aktiviteter utgår från den enskildes önskemål och behov. Aktiviteter kan till exempel vara promenader, tidningsläsning, gruppgymnastik, underhållning och spel.

Avgifter

Du som hyresgäst betalar för hyra, service, omvårdnad och måltider. I måltiderna ingår frukost, lunch, eftermiddagsfika, kvällsmat och kvällsfika. Hur mycket du betalar räknas ut baserat på din inkomst. Du står även själv för kostnader så som läkarbesök, apoteksvaror, hår- och fotvård, telefonabonnemang och tidningsprenumerationer.

Avgifter för hemtjänst, hemsjukvård och äldreboende

Kontakt

Adress: Skansvägen 3, 226 49 Lund

Hitta Norrdala via karta

Avdelningar på äldreboende

Telefon Oden: 046- 359 68 05

Telefon Tor: 046- 359 64 27

Telefon Freja: 046- 359 66 23

Avdelningar på demensboende

TelefonBalder: 046- 359 62 98

Telefon Vidar: 046- 359 65 84

Telefon Heimdall: 046- 359 68 74 

Enhetschef: Jona Gudmundsdottir

E-post: jona.gudmundsdottir@lund.se

Telefon: 046-359 68 04

Enhetsadministratör

Telefon: 046-359 68 03

Sjuksköterskor

Telefon: 046-359 68 00

Kommunalt bostadsbidrag för dig som bor på ett äldreboende

Du som bor på ett äldreboende kan ha rätt till kommunalt bostadsbidrag.

Det kommunala bostadsbidraget gäller den del av hyran som överstiger 7 500 kronor. Hur mycket du får i bidrag beror på din inkomst.

Bostadsbidrag för äldreboende

För att få beviljat kommunalt bostadsbidrag måste du ha fått beviljat bostadstillägg från Pensionsmyndigheten.

Bostadstillägg Pensionsmyndigheten

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?