Länk till startsidan

Lars Kristoffers väg

Äldreboendet Lars Kristoffers väg drivs av Lunds kommun och ligger i Genarp.

Utanför Träffpunkt Genarp

Lägenheterna

Lars Kristoffers väg är byggt år 1963 och har renoverats mellan 2018-2019. Lägenheterna är mellan 30,6 - 36,2 kvadratmeter stora och består av ett rum som möbleras av hyresgästen med egna möbler och personliga ägodelar. Säng ingår i boendet. Till varje lägenhet hör kylskåp, dusch och toalett. Vissa lägenheter är utrustade med eget pentry där mikrovågsugn ingår. Varje lägenhet är utrustad med trygghetslarm.

På födelsedagar eller vid andra tillfällen när det egna rummet inte räcker till finns lokal att tillgå.

Personal

Undersköterskor finns tillgängliga dygnet runt. Sjuksköterska finns i huset dagtid medan gemensam sjuksköterska för kommunen finns att nå under övrig tid. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns i tjänst måndag till fredag.

Aktiviteter

Vi erbjuder aktiviteter utifrån dina egna önskemål och behov. Vad gör just din vardag betydelsefull? Önskar du delta vid matlagning, dukning, pynta inför högtider? Är du van att använda kroppen och skulle trivas med att besöka vårt utomhusgym, uppskatta ett tillfälle att skotta snö eller få jord på händerna när du plantera blommor? Kanske trivs du bäst i lugn och ro och skulle uppskatta en avslappnad stund i hammocken eller gärna avnjuta av en kopp kaffe i vårt nybyggda växthus?

Varje år arrangerar vi säsongs- och traditionsbundna aktiviteter, men även spontana evenemang som till exempel en klassisk konsert med en stråkkvartett på vår innergård, dans- och dramalektioner eller besök av en kör.

Varje vardag erbjuder vi gruppgymnastik. På onsdagar har vi en gemensam promenadgrupp och på fredagar spelar vi bingo tillsammans. Utöver detta erbjuder personalen varje dag aktiviteter på de olika avdelningarna. Det kan till exempel vara en spel- eller filmkväll, högläsning eller att lösa korsord tillsammans.

Vi har ett pågående projekt tillsammans med ett par av byns förskolor. Några gånger per år träffas vi över generationsgränserna för att umgås och ha aktiviteter tillsammans. Vi har även kontakt med en allergivänlig terapihund som gör uppskattade besök hos oss.

Byns Träffpunkt som vi delar lokaler med erbjuder dig många aktiviteter.

Avgifter

Du som hyresgäst betalar för hyra, service, omvårdnad och måltider. I måltiderna ingår frukost, lunch, eftermiddagsfika, kvällsmat och kvällsfika. Hur mycket du betalar räknas ut baserat på din inkomst. Du står även själv för kostnader så som läkarbesök, apoteksvaror, hår- och fotvård, telefonabonnemang och tidningsprenumerationer.

Avgifter för hemtjänst, hemsjukvård och äldreboende

Följ oss

Vi finns på Instagram, följ oss gärna där.

Lars Kristoffers väg på Instagram

Kontakt

Adress

Lars Kristoffers väg 7, 247 71 Genarp

Hitta Lars Kristoffers väg 7 via karta

Telefonnummer till avdelningarna

Telefon avdelning 1: 046-359 30 41
Telefon avdelning 2: 046-359 30 42
Telefon avdelning 3: 046-359 30 43

Övriga kontaktuppgifter

Enhetschef

Anne Kjellander
E-post: anne.kjellander@lund.se
Telefon: 046-359 65 08

Enhetsadministratör

Telefon: 046-359 63 24

Samordnare

Telefon: 046-359 30 44 eller 046-359 30 45

Sjuksköterskor

Telefon: 046-359 97 13 eller 046-359 97 37

Kommunalt bostadsbidrag

Du som bor på ett äldreboende kan ha rätt till kommunalt bostadsbidrag.

Det kommunala bostadsbidraget gäller den del av hyran som överstiger 7 500 kronor. Hur mycket du får i bidrag beror på din inkomst.

Bostadsbidrag för äldreboende

För att få beviljat kommunalt bostadsbidrag måste du ha fått beviljat bostadstillägg från Pensionsmyndigheten.

Bostadstillägg Pensionsmyndigheten

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?