Målare

Vår målarutbildning är 46 veckor och du har efter utbildningen goda möjligheter till jobb. Tycker du dessutom om att arbeta med något praktiskt? Då kan målare vara ett yrke som passar dig!

Två personer klädda i kläder med färgfläckar står lutade mot varandra. En av dem har en andningsmask runt halsen och den andra håller i en roller för målning. andra håller i en

Målare är ett fysiskt yrke där du är expert på att behandla ytor. Du kan arbeta i både inomhus-och utomhusmiljöer med att måla väggar, fasader, trappor, tak med mera. Förutom målning och tapetsering ingår även underarbete som spackling och slipning. Målare är också ett socialt yrke där du träffar mycket människor såsom kunder, kollegor och fastighetsförvaltare. I arbetet kan du exempelvis få hjälpa kunder med att välja färger och tapet, du bör därför har ett intresse för färgsättning. Om målare låter som ett yrke för dig, är du välkommen med din ansökan. Längre ner på sidan finns mer information om hur du ansöker.

Studietakt och studieform

Lunds kommun erbjuder vuxenutbildningen målare på endast 35 veckor. Undervisningen är förlagd till Campus Vipan. Viss del av utbildningen är förlagd ute på en arbetsplats.

Lärlingsutbildning

Efter avslutad skolgång påbörjar du din lärlingsutbildning på ett företag. Lärlingstiden brukar vanligen omfatta cirka 6 800 timmar, vilket brukar ta ungefär två år.

Kursstart

  • Ansökningsperiod: 1-31 maj 2024
  • Kursstart: 12 augusti 2024

Kurser som ingår i utbildningen

Kursnamn

Poäng

Kurskod

Poäng

Måleriprocessen

200

MARMAL00

200

Måleri 1

200

MARMAL01

200

Måleri 2

200

MARMAL02

200

Måleri 3

200

MARMAL03

200

Måleri 4

200

MARMAL04

200


100

Komvuxarbete

100

 
 

Summa: 1100

Så ansöker du

Du ansöker via vår ansökningswebb genom att logga in med din e-legitimation. Fyll i dina uppgifter och bifoga dina betyg.

Om du har frågor kring utbildningen kan du vända dig till Lunds vägledningscentrum. De kan hjälpa dig med din ansökan.

Information om vuxenutbildning på Lunds vägledningscentrum

Uppdaterad:

Dela sidan: