Länk till startsidan

Om Europa Direkt Lund

Europa Direkt Lund hjälper dig som har frågor om EU:s politik och prioriteringar, fonder och program, eller rent allmänt har frågor om hur EU fungerar.

Vår målgrupp är allmänheten i sydvästra Skåne, med specifikt fokus på ungdomar, skolor, äldre och näringsliv. Europa Direkt Lund medfinansieras av EU-kommissionen, Lunds kommun, Malmö stad och Trelleborgs kommun. Europa Direkt Lund är EU-kommissionens och Europaparlamentets förlängda arm ut i medlemsländerna.

Logga för Europa Direkt Lund.

Europa Direkt Lund medfinansieras av:

EU-kommissionen

Malmö stad

Trelleborgs kommun

Vad kan Europa Direkt Lund hjälpa dig med?

Vi hjälper till att svara på dina frågor och söka information. Vi tillhandahåller även gratis informationsmaterial om aktuella Europafrågor. Vi kan också hjälpa dig när du vill komma i kontakt med EU:s institutioner, eller föra fram dina åsikter om EU-samarbetet.

Vem kan vända sig till oss?

Europa Direkt Lund är till för alla invånare i sydvästra Skåne. Vi arrangerar event i Lund, Malmö och Trelleborg. Vi vänder oss särskilt till dig som är ung, äldre, arbetar med ungdomar eller inom näringsliv.

Vill du att vi kommer ut till din skola, förening eller organisation och föreläser om EU? Eller vill du anordna ett evenemang med EU-anknytning tillsammans med oss? Tveka inte att höra av dig – vi samarbetar gärna med olika aktörer!

Föreläsningar och andra evenemang

Europa Direkt Lund besöker gärna skolor och andra organisationer för att hålla presentationer och anordna diskussioner om EU, dela ut broschyrer och publikationer. Vi samarbetar även gärna kring gemensamma event, som debatter, föreläsningar, panelsamtal och konferenser i Lund, Malmö och Trelleborg.

Alla tjänster är gratis för dem som deltar. Däremot kan Europa Direkt Lund inte erbjuda juridisk rådgivning, tolkning av lagstiftning eller annat konsultstöd.

Följ oss på sociala medier

Vi finns på flera plattformar, för att inspirers, informera och skapa en dialog. Följ oss gärna!

Facebook - Europa Direkt Skåne

Instagram - Europa Direkt Lund

LinkedIn - Europa Direkt Lund

Boka ett möte med oss!

Vi har öppet måndag–fredag klockan 09.00–17.00.

E-post: europadirekt@lund.se

Besöksadress: Ekska huset, Sankt Petri kyrkogata 4, Lund.

Verksamhetsansvarig: Kristina Hrbinic, telefon 046-359 51 66

Nyhetsbrev om Europa Direkt Lund

Är du intresserad av att veta mer om Europa Direkt Lund? Anmäl dig då till vårt nyhetsbrev.
Gemensamt kontaktcenter

Europa Direkt har även ett gemensamt kontaktcenter, dit du kan ringa från alla EU:s medlemsländer för att få svar på dina frågor. Kontaktcentret svarar på samtliga 24 officiella EU-språk. Det är gratis att ringa till kontaktcentret, men vissa mobiloperatörer kan ta ut en avgift.

Telefon: 00 800 67 89 10 11 (vardagar 09.00–18.30)

Europeiskt dokumentationscenter (EDC)

På juridiska fakulteten vid Lunds universitet finns ett europeiskt dokumentationscenter (EDC), som ingår i EU-kommissionens andra nätverk. Vid varje EDC ska det finnas en bibliotekarie med särskild utbildning inom EU-dokumentation. Centret har också tillgång till en mängd databaser och kan hjälpa dig att hitta de dokument du letar efter.

Europeiska dokumentationscentret i Lund

Ansvarsfriskrivning

Europa Direkt Lund samfinansieras av EU och är en samarbetspartner till EU-kommissionen och Europaparlamentet. Europa Direkt Lund är dock en fristående verksamhet. Alla åsikter som uttrycks i publikationer, eller i anslutning till verksamheten, ska ses som Europa Direkt Lunds – inte EU-kommissionens eller Europaparlamentets.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?