Länk till startsidan

Diskussionstillfälle: Lärande för (inte om) hållbar utveckling

Under träffen sätter vi fokus på hur man kan planera och tänka kring undervisning som har med hållbar utveckling att göra.

Globala målen

Tid: Tisdag 19 november, kl. 15–17
Plats: Naturskolan, Stadsparken
Målgrupp: För dig som arbetar i förskola och skola
Sista anmälningsdag: Tisdag 12 november

Vi funderar på frågor som: Hur kan vi rusta våra barn för framtiden? Vad innebär det att undervisa med lärande för hållbar utveckling som fokus? Hur väljer man ämnesområde kring lärande för hållbar utveckling? Är det lärande för hållbar utveckling att arbeta med sopsamlarmonster? Vad innehåller ett tema som syftar till handlingskompeterns? Är utomhuspedagogik där naturkontakt ingår en viktig pusselbit för att skapa kunskap och engagemang? Vad innebär det att arbeta med handlingskompetens på förskolan och skolan? Hur byggs ett motståndskraftigt samhälle upp? Finns det något man inte bör missa i ett sådant arbete? Kom och diskutera och dela med dig av ditt arbete från din skola och ta del av andras goda exempel.

Anmälan och kostnad

Detta kurstillfälle är kostnadsfritt för alla skolor och förskolor i Lunds kommun. Deltagare från andra kommuner är välkomna i mån av plats, mot en kostnad av 700 kr/deltagare.

Anmäl dig via länken ovan, senast tisdag 12 november.

Kontakt

Telefon: 046-359 70 60

E-post: naturskolan@lund.se

Adress: Observatorieparken, Svanegatan 9, Lund.

Hitta till Naturskolan via karta

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?