Länk till startsidan

Brunnshög som klassrum för hållbar stadsutveckling

Välkommen till stadsvandring och byggnadsbesök på Brunnshög.

En illustration över ett torg i en stad.
Visualisering: Kjellander Sjöberg.

Tid: Torsdag 29 februari, kl. 15–17
Plats: Brunnshög (samlingsplats meddelas senare)
Målgrupp: För dig som arbetar i grundskola och gymnasiet
Sista anmälningsdag: Torsdag 22 februari

Under detta kurstillfälle kommer vi att diskutera vad hållbart stadsbyggande är och utforska konkreta aspekter som gör Brunnshög till en mer hållbar stadsdel. Med oss på vandringen kommer vi ha en person från kommunen som jobbat med planeringen av stadsdelen. Tillsammans kommer vi att utforska flera platser och diskutera hur den fysiska miljön, inklusive byggnader, gaturum och platser, kan användas som en resurs i undervisningen. Vår rundtur avslutas med en guidad visning av kontorshuset Space, som är certifierat som nettonoll klimatpåverkan.

Målet med denna vandring är att ge pedagoger en insikt i hur modern stadsplanering kan balansera miljömässig hållbarhet, samhällsnytta och estetik. Vi kommer att utforska konkreta exempel på hållbara lösningar i den nya stadsdelen och diskutera hur dessa kan integreras i pedagogiskt arbete. Vi kommer också att utforska hur staden kan användas som ett levande klassrum. Målet är att inspirera dig som pedagog att ta med undervisningen ut i den byggda miljön.

Denna kurs ger dig möjligheten att:

  • Få en djupare förståelse för hållbar stadsutveckling.
  • Få inspiration och verktyg för att använda den byggda miljön, i det här fallet Brunnshög, som ett pedagogiskt klassrum.
  • Nätverka med andra pedagoger och dela erfarenheter om hur vi kan arbeta med hållbar stadsplanering i undervisningen.

Kursens upplägg

  • Start vid Brunnshögstorget (15 minuter) Kort introduktion till Brunnshögs utveckling.
  • Guidad vandring genom Brunnshög (1 timme) Utforska områdets hållbara infrastruktur, trafiklösningar, grönområden, avfallshantering och energilösningar. Diskussioner om hållbarhet utifrån olika perspektiv.
  • Exklusiv rundtur i laboratoriet/kontorshuset Space (30 minuter) Space är ett framstående exempel på modern, hållbar arkitektur och visar hur innovativa lösningar kan implementeras i praktiken.
  • Avslutande reflektioner (15 minuter) Diskussion om dagens lärdomar och hur dessa frågor kan användas i undervisningen.

Anmälan och kostnad

Detta kurstillfälle är kostnadsfritt för alla skolor och förskolor i Lunds kommun. Deltagare från andra kommuner är välkomna i mån av plats, mot en kostnad av 700 kr/deltagare. För alla gäller att om du uteblir utan att meddela oss debiterar vi 700 kr.

Anmäl dig via länken ovan, senast 15 februari.

Kontakt

Telefon: 046-359 70 60

E-post: naturskolan@lund.se

Adress: Observatorieparken, Svanegatan 9, Lund.

Hitta till Naturskolan via karta

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?