Länk till startsidan

Frivilligkraft

Frivilligkraft är platsen där viljan att hjälpa möter möjligheten att göra skillnad, ett uppdrag i taget. Genom vår digitala plattform kan du enkelt hitta och delta i volontäruppdrag som passar just dig och dina intressen. Du kan stötta privatpersoner, föreningar och organisationer eller kommunala verksamheter samtidigt som du utvecklar dig själv och gör Lund till en bättre plats för alla.

Bli volontär eller logga in

Du kan registrera dig som volontär och se vilka uppdrag som finns just nu i Frivilligkrafts webbapp. Du behöver vara över 16 år och ha Bank-ID för att kunna registrera dig.

Är du redan volontär? Logga in på Frivilligkraft för att ta dig an nya uppdrag.

Jag vill registrera mig som volontär eller logga in

Vad kan frivilliguppdragen innebära?

Frivilliguppdragen kan innebära att stötta andra människor som önskar till exempel promenadsällskap, hjälp med att handla eller ta en fika. Det kan också handla om föreningsuppdrag som cykelskola, stötta äldre med IT, läxhjälp eller hjälpa till vid ett evenemang.

Vill du ha stöd från en volontär?

Om du behöver stöd finns det volontärer som gärna hjälper dig med att exempelvis handla mat, köpa receptfria läkemedel eller att låna böcker från biblioteket. Du kan även få stöttning i att bryta social isolering, till exempel med promenadsällskap.

Hur fungerar det?

Frivilligkraft är en förmedling för stödsökande och volontärer och det är endast möjligt att få hjälp i mån av att det finns en tillgänglig volontär som är villig att anta uppdraget. Hjälp via volontärer kan inte ersätta det stöd som tillhandahålls av hemtjänsten. Har man behov av hjälp och stöd för att klara sin vardag behöver man ansöka om detta från hemtjänsten. Du kan få stöd av volontär via Frivilligkraft, så länge volontären inte väntas utföra samma uppdrag som hemtjänsten har.

Till exempel: om du behöver regelbunden hjälp med att handla mat behöver du ansöka om stöd från hemtjänsten. Om du däremot behöver hjälp med att handla mat vid ett enstaka tillfälle på grund av tillfällig sjukdom kan du söka stöd av en volontär via Frivilligkraft.

Hit kan du som behöver stöttning ringa: 046-359 48 72

Du kan också skicka e-post: frivilligkraft@lund.se

Vill din verksamhet eller förening lägga in uppdrag?

Frivilligkraft – platsen för volontärer

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?