Länk till startsidan

Låna en cykel

På Lundahojs 17 cykelstationer kan du låna eller hyra cykel dygnet runt, året om. Stationerna ligger i områden med många arbetsplatser – som en förstärkning till kollektivtrafiken.

Cyklarna och stationerna

Cykelstationerna finns i centrala områden med stora arbetsplatser och är först och främst ett alternativ för alla som reser via Lund C. Det finns 250 cyklar, fördelade på 17 stationer.

Lundahoj

Köp ett cykelkort

Det finns två typer av cykelkort: säsongskort och 3-dagarskort. Säsongskortet gäller ett år och med det kan du cykla så ofta du vill. Du köper det på Lundahojs webbplats. 3-dagarskortet köper du vid någon av cykelstationerna med konto- eller kreditkort.

Om cykelkorten på Lundahojs webbplats

Cykla gratis kortare sträckor

Du hämtar cykeln på en station och lämnar den vid en annan. Första halvtimmen på varje cykeltur är alltid gratis, oavsett antal turer per dygn. Vill du låna en cykel längre än en halvtimme letar du upp en cykelstation och ställer tillbaka cykeln. Därefter kan du hämta ut en ny cykel och fortsätta din cykeltur. Tanken är att så många som möjligt ska kunna använda cyklarna, och på 30 minuter hinner du i lugn takt cykla cirka 7 km. Om du inte ställer tillbaka cykeln efter 30 minuter kostar den andra halvtimmen 10 kronor, den tredje kostar 20 kronor och därefter kostar det 40 kronor per halvtimme.

Hitta stationer och lediga cyklar via en app

Gratisappen Allbikesnow guidar dig till Lundahojs stationer och visar i realtid var det finns lediga cyklar och platser.

Om appen Allbikesnow

Felanmälan, skötsel och drift

Lundahoj är ett samarbete mellan JCDecaux och Lunds kommun. JCDecaux ansvarar för installation, löpande drift och service av lånecykelsystemet. Felanmälan görs därför till JCDecaux’ kundtjänst.

Cyklar och stationer inspekteras en gång per dag och tvättas minst en gång varannan vecka. Rengöringsmetoderna är miljöanpassade och underhållsfordon drivs med el eller gas.

Vill du prova på en ny resvana?

Det är aldrig för tidigt att börja en ny god vana. Du som bor eller arbetar i Lunds kommun har möjlighet att låna en cykel för att testa en ny resvana!

Prova en ny resvana

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?