Länk till startsidan

Hyr en cykel

Lundahoj är Lunds hyrcykelsystem. På Lundahojs 17 cykelstationer kan du hyra cykel dygnet runt, året om. Stationerna ligger i områden med många arbetsplatser – som en förstärkning till kollektivtrafiken.

Cykelstationerna

Det finns 250 cyklar placerade på 17 cykelstationer i centrala områden i Lunds stad. Cyklarna är placerade för att fram för allt underlätta för de som passerar Lund C och ska vidare till arbetet. Därför är de placerade i stråk med många arbetsplatser.

Köp ett cykelkort

Det finns två typer av cykelkort: säsongskort och 3-dagarskort. Säsongskortet gäller ett år och med det kan du cykla så ofta du vill. Årsabonnemanget kostar 75 kronor. 3-dagarskortet passar dig som besöker Lund och kostar 25 kronor.

Så här fungerar det

Du hämtar cykeln på en station och lämnar den vid en annan. Första halvtimmen på varje cykeltur är alltid gratis, oavsett antal turer per dygn. Vill du låna en cykel längre än en halvtimme letar du upp en cykelstation och ställer tillbaka cykeln. Därefter kan du hämta ut en ny cykel och fortsätta din cykeltur. Tanken är att så många som möjligt ska kunna använda cyklarna, och på 30 minuter hinner du i lugn takt cykla cirka 7 km. Om du inte ställer tillbaka cykeln efter 30 minuter kostar den andra halvtimmen 10 kronor, den tredje kostar 20 kronor och därefter kostar det 40 kronor per halvtimme.

Via webbsidan eller appen

Du registrerar dig och köper kort via webbsidan eller appen. Där kan du också se lediga cyklar i stationerna.
Lundhojs webbplats

Felanmälan, skötsel och drift

Lundahoj är ett samarbete mellan JCDecaux och Lunds kommun. JCDecaux ansvarar för installation, löpande drift och service av lånecykelsystemet. Felanmälan görs därför till JCDecaux’ kundtjänst.

Telefon: 046-14 77 00
E-post: lundahoj@jcdecaux.com
Öppet 08.00 till 17.00 måndag till fredag (helgfria vardagar).

Vill du prova på en ny resvana?

Det är aldrig för tidigt att börja en ny god vana. Du som bor eller arbetar i Lunds kommun har möjlighet att låna en cykel för att testa en ny resvana!

Prova en ny resvana

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?