Länk till startsidan

Uarda förskola

Välkommen till oss på Uarda förskola! Vi är omgärdade av grönska på barnvänliga Östra Torn. Ett stenkast bort ligger 4H-gården med alla hagar och djur. Vi är en förskola med två avdelningar.

Sandlåda och lekställning på gården framför Uardas lokaler i aprikos tegel. 

På Uarda förskola har vi knappt 40 barn uppdelat på två avdelningar; Smultronstället för våra yngre barn och Blåbärsstället för våra äldre barn.

Vi har ett utvecklat samarbete där barn från båda avdelningar leker och deltar i gemensamma aktiviteter oavsett ålder. När vi arbetar avdelningsvis, baserar vi gruppindelningen främst utifrån ett individperspektiv, vi tar hänsyn till varje barns individuella förmågor och intressen vid varje gruppindelning. Vid flera tillfällen under dagen delas barnen upp i mindre lekgrupper för att uppnå trygghet och lugn.

Kontakta oss på Uarda förskola

Besöksadress: Sångarevägen 28, 224 71 Lund
Postadress: Box 41, 221 00 Lund

Telefon: 046-359 80 40

Frånvaroanmälan i Edlevo med e-legitimation

Hitta hit via karta

Kontakta rektor

Biträdande rektor Dragi Manevski
Telefon: 046-359 99 79
E-post: dragi.manevski@lund.se

Rektor Ulrika Wahlqvist
Telefon: 046-359 41 71
E-post: ulrika.wahlqvist@lund.se

En utbildning i världsklass

En utbildning i världsklass är den gemensamma målbilden för alla våra förskolor och grundskolor. En utbildning där alla elever får möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar. Även kultur, natur och måltider är viktiga områden inom förskolan och skolan. Vi arbetar aktivt med att erbjuda alla barn och elever kunskap för att bidra till en hållbar utveckling.

En utbildning i världsklass

Så här arbetar vi

För att både barn och vårdnadshavare ska känna sig trygga är en god samverkan mellan förskolan och hemmet viktig för oss. Vi är måna om att skapa goda relationer till både barn och vårdnadshavare. Atmosfären på vår förskola ska vara tillåtande och rolig och vår förskola ska vara en trygg plats för barnen att utvecklas i.

Leken är central för barnens lärandeprocesser, därför ges den stor plats i vår vardag. I leken får barnen möjlighet att samspela, använda sin fantasi och kreativitet samt bearbeta och möta upplevelser. Tema och projektarbeten som utgår från barnens intressen och styrs mot läroplansmålen är utöver leken grunderna vi undervisar från.

Genom språket kommunicerar vi och förstår vår omvärld, utvecklar ny kunskap och provar de erfarenheter vi har upplevt. Litteraturen och språket är ständigt levande i verksamhetens alla delar så som i lek, teman, projekt, undervisning och spontana stunder. Ett av våra mål är att alla barn ska erbjudas daglig högläsning på förskolan. Vi samarbetar i första hand med biblioteket på Linero, lånar böcker, får råd, boktips och vårt läsombud får information och fortbildning genom folkbiblioteket. Med språklekar, rim och ramsor stärker vi barnens språkliga medvetenhet och utgår då från en modell som heter Före Bornholmsmodellen.

I vår rymliga inomhusmiljö arbetar vi projektinriktat utifrån förskolans läroplan med barnens intressen och behov i centrum. Detta innebär att den pedagogiska miljön som vi skapar tillsammans med barnen skiftar från termin till termin. Barnens behov och uttalade önskemål är centrala vid möblering och val av tillgängligt material.

På vår gemensamma utegård leker och lär vi tillsammans i olika miljöer. Vi har skapat olika rum där barnen känner trygghet av ständigt närvarande och aktiva pedagoger. Gårdens centralpunkt är den stora sandlådan där kreativiteten flödar när det gäller lek och konstruktion. Vi är extra stolta över våra två små dungar som av barnen upplevs som stora spännande skogar. Här flödar fantasin när vi har samlingar eller ger oss ut på en tur där barnen är utforskare och pedagogerna medforskare. Vi tar ofta promenader till den närliggande 4H-gården och ser vägen dit lika spännande som själva besöket på gården.

På Uarda har vi ett litet kök där vi förbereder frukost och mellanmål. Lunch får vi från ett av våra centralkök. Vi lägger stor vikt vid lugna och trevliga pedagogiska måltider.

Förskolan har utmärkelsen Skola för Hållbar utveckling och arbetar medvetet med hållbar utveckling med barn i alla åldrar.

På förskolan har vi nolltolerans mot kränkande behandling och utgår från en plan mot kränkande behandling, diskriminering, trakasserier och sexuella trakasserier. Kontakta oss på förskolan om du vill läsa planen så mejlar vi den till dig.

Är du intresserad av förskolan och vår verksamhet är du varmt välkommen att höra av dig till Elisabeth Lindecrantz för att boka tid för besöket.

E-post: elisabeth.lindecrantz@lund.se

Utvecklingsdagar – förskolan stängd

Några dagar varje år har förskolan stängt, då vi har kompetensutveckling för medarbetarna. Under läsåret 2024/2025 är följande dagar stängda på förskolan:

Fredag 10 januari
Onsdag 5 mars
Onsdag 28 maj

Vill du ansöka om en plats på förskolan?

Ansök, ändra eller säg upp plats

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?