Länk till startsidan

Uarda förskola

Välkommen till oss på Uarda förskola! Vi är omgärdade av grönska på barnvänliga Östra Torn. Ett stenkast bort ligger 4H-gården med alla hagar och djur. Vi är en liten förskola med bara två avdelningar.

Sandlåda och lekställning på gården framför Uardas lokaler i aprikos tegel.
Uarda förskola.

På Uarda förskola har vi knappt 40 barn uppdelat på två avdelningar; Smultronstället för de mindre barnen 1–3 år samt Blåbärsstället för barnen 3–5 år.

Vi har ett välutvecklat samarbete på gården där alla barn från alla avdelningar leker och deltar i gemensamma aktiviteter oavsett ålder. När vi arbetar avdelningsvis, baserar vi gruppindelningen främst utifrån ett individperspektiv, vi tar hänsyn till varje barns individuella förmågor och intressen vid varje gruppindelning. Vid flera tillfällen under dagen delas barnen upp i mindre lekgrupper för att uppnå trygghet och lugn.

Kontakta oss på Uarda förskola

Besöksadress: Sångarevägen 28, 224 71 Lund
Postadress: Box 41, 221 00 Lund

Telefon: 046-359 80 40

Frånvaroanmälan i Skola24 med bank-id

Frånvaroanmälan i Skola24 – inloggning med användaruppgifter

Hitta hit via karta

Kontakta rektor

Biträdande rektor Dragi Manevski
Telefon: 046-359 99 79
E-post: dragi.manevski@lund.se

Rektor Ulrika Wahlqvist
Telefon: 046-359 41 71
E-post: ulrika.wahlqvist@lund.se

Så här arbetar vi

På vår gemensamma utegård leker och lär vi tillsammans i olika miljöer. Vi har skapat olika vrån där barnen känner trygghet av ständigt närvarande och aktiva pedagoger. Gårdens centralpunkt är den stora sandlådan där kreativiteten flödar när det gäller lek och konstruktion.

Vi är extra stolta över våra två små dungar som av barnen upplevs som stora spännande skogar. Här flödar fantasin när vi har samlingar eller ger oss ut på en tur där barnen är utforskare och pedagogerna medforskare. Vi tar ofta promenader till den närliggande 4H-gården och ser vägen dit lika spännande som själva besöket på gården.

Vi arbetar projektinriktat utifrån förskolans läroplan med barnens intressen och behov i centrum. Detta innebär att den pedagogiska miljön som vi skapar tillsammans med barnen skiftar från termin till termin. Barnens behov och uttalade önskemål är centrala vid möblering och val av tillgängligt material.

Mat och bibliotek på förskolan

På Uarda har vi ett litet kök där vi förbereder frukost och mellanmål. Lunch får vi från ett av våra centralkök. Vi lägger stor vikt vid lugna och trevliga pedagogiska måltider.

Varje avdelning har ett eget litet bibliotek i form av bokvagnar och bokhyllor. Litteraturen och språket är ständigt levande i projekt, undervisning och spontana stunder. Vi samarbetar med biblioteken och lånar stora mängder böcker därifrån varje termin. Vi har ett läsombud som får information och fortbildning genom folkbiblioteket.

Skola för hållbar utveckling

Förskolan har utmärkelsen Skola för Hållbar utveckling och arbetar medvetet med hållbar utveckling med barn i alla åldrar.

Vill du ansöka om en plats på förskolan?

Ansök, ändra eller säg upp plats

Plan mot kränkande behandling

På förskolan har vi en plan mot kränkande behandling, diskriminering, trakasserier och sexuella trakasserier. Kontakta oss på förskolan om du vill läsa planen så mejlar vi den till dig.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?