Länk till startsidan

Tuna förskola

Tuna förskola ligger i anslutning till Tunaparken som blir en förlängning av vår fina utemiljö. Förskolan ligger centralt med närhet till flera olika parker, till exempel Botaniska trädgården, och ett stenkast från Medicon Village.

Sandlåda med flera hinkar och andra sandleksaker på gården utanför förskolan, som ligger i ett flerfamiljshus.

På Tuna förskola finns plats för ungefär 80 barn uppdelat på fem grupper. På Slottet Röd och Slottet Blå går de yngre barnen mellan 1–3 år. På avdelningarna Guldäpplet, Spiran och Kronan går barn som är 3–5 år.

Kontakta oss på Tuna förskola

Besöksadress: Warholms väg 2H, 224 65 Lund
Postadress: Box 41, 221 00 Lund

Telefon: 046-359 47 18

Frånvaroanmälan i Skola24 med bank-id

Frånvaroanmälan i Skola24 – inloggning med användaruppgifter

Hitta hit via karta

Kontakta Rektor

Biträdande rektor Ann Ekström
Telefon: 046-359 80 61
E-post: ann.ekstrom@lund.se

Rektor John Horvat
Telefon: 046-359 71 87
E-post: john.horvat@lund.se

Så här arbetar vi

På Tuna förskola ger vi barnen en trygg och omsorgsfull vistelse och en plats för möten, nyfikenhet och lust att lära. Vi skapar miljöer efter barnens behov och utveckling och vill att undervisningen speglas av vilka barn som går på förskolan.

Integrerad språkgrupp

Avdelningen Kronan är en integrerad språkgrupp med 4–5 språkplatser vigda för barn med utmaningar i sin språkutveckling. Här arbetar pedagogerna extra riktat för att stärka barnens kommunikativa och språkliga utveckling. Barngruppen är mindre, personaltätheten högre och undervisningen bedrivs av specialpedagog samt förskollärare.

Maten vi serverar

Vi har ett eget tillagningskök där vår fantastiska kock lagar god, spännande och näringsrik mat. Barnen har matråd med kocken minst en gång per termin.

Förskolebibliotek

Tuna förskola har ett förskolebibliotek som används dagligen, där en pedagog med biblioteksansvar ser till att böckerna uppdateras kontinuerligt. På förskolan finns även bokpåsar med böcker som vårdnadshavare kan låna hem och läsa tillsammans med sina barn. En bokbuss där avdelningarna kan gå och låna nya böcker kommer bestämda dagar under en termin .

Grön Flagg

Tuna förskola har grön flagg och arbetar aktivt och långsiktigt med hållbar utveckling, till exempel kring människors lika värde, demokrati och att bevara jordens resurser.

Samarbete och utveckling

I det rektorsområde Tuna förskola tillhör finns en specialpedagog och två utbildade barnrättsstrateger. För att utveckla och förbättra verksamheten finns en pedagogisk utvecklingsgrupp och olika ämnesteam där våra pedagoger samverkar med pedagoger på andra förskolor i rektorsområdet.

Vill du ansöka om en plats på förskolan?

Ansök, ändra eller säg upp plats

Plan mot kränkande behandling

På förskolan har vi en plan mot kränkande behandling, diskriminering, trakasserier och sexuella trakasserier. Kontakta oss på förskolan om du vill läsa planen så mejlar vi den till dig.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?