Välkommen till förskolan Tåget i Stångby! Vi finns i den östra delen av Stångby. I närområdet finns en liten skog samt flertal lekplatser dit vi ofta går.
Tågets förskola har plats för upp till 75 barn. Alla barn finns på Tåget södra. På Tåget norra finns kök, kontor och mötesrum.
Vi har i nuläget endast möjlighet att ta in barn med syskonförtur.
Här arbetar vi i tre större arbetslag i väldisponerade lokaler. Undervisningen under dagen sker i både mindre och större gruppkonstellationer.
Besöksadress: Bomvägen 26, 226 51 Lund
Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 73 98
Frånvaroanmälan i Skola24 med bank-id
Frånvaroanmälan i Skola24 – inloggning med användaruppgifter
Biträdande rektor Jenny Wallin
Telefon: 046-359 83 99
E-post: jenny.wallin@lund.se
Rektor Kristina Malmquist
Telefon: 046-359 51 41
E-post: kristina.malmquist@lund.se
Vi lägger stor vikt vid att barnens delaktighet och inflytande ska genomsyras i den pedagogiska lärmiljön, såväl inomhus som utomhus. Vi arbetar aktivt med att förändra miljöerna utifrån barngruppens behov och intressen. Vi anser att man lär tillsammans med andra och att det är viktigt att skapa tillgängliga mötesplatser för utforskande och samtal. För att barnen ska ha inflytande över sin dag på förskolan arbetar vi med aktivitetsplattor (för de yngsta) och aktivitetstavlor (för de äldre barnen).
Vi ser utevistelse, rörelse och hälsa som viktiga delar i vår verksamhet där förskolegården främjar den naturliga rörelseglädjen hos barnen. Vi hämtar en del inspiration från utomhuspedagogik vilket även speglas på gården som är uppbyggd kring de fyra elementen: jord, vatten, eld och vind. Vi odlar tillsammans med barnen i vårt frukt och grönsaksträdgård. I sinnenas trädgård finns det möjlighet till avkoppling och upplevelse med alla sinnena. På gården finns det platser för vattenlek, Vid vår eldplats tänds ibland elden för att sprida värme och sinnlig ro och vid andra tillfällen lagar vi mat eller värmer frukt. Våra växter och vindspel synliggör vinden.
Vi har en egen kock som lagar vår mat och bakar vårt bröd. Köket är ofta involverat när vi har olika teman. Det vi odlar på gården lämnar vi till köket, som tillagar det.
Vi har lång erfarenhet av att med arbeta med förskolebibliotek. Genom att ha ett förskolebibliotek som kontinuerligt uppdateras har barnen alltid tillgång till aktuell litteratur. Vi samarbetar med folkbiblioteket som hjälper oss med litteratur och tips. Vi har även bokpåsar med olika tema och olika språk från folkbiblioteket som vårdnadshavare är välkomna att låna hem.
På förskolan har vi en plan mot kränkande behandling, diskriminering, trakasserier och sexuella trakasserier. Kontakta oss på förskolan om du vill läsa planen så mejlar vi den till dig.
Uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?