Länk till startsidan

Studentkårens förskola

Välkommen till Studentkårens förskola! Vi finns mitt i kulturkvarteren, mellan Biskopsgatan och Tomegapsgatan. Vår underbara utemiljö är en oas mitt i den äldsta delen av Lunds bebyggelse, vilket ger en mysig atmosfär till förskolan.

Framsidan på Studentkårens förskola, som är ett gammalt gatuhus i gult tegel med gröna spröjsade fönster.

På Studentkåren finns det tre avdelningar uppdelade efter barnens ålder. På Blå Valen går de yngsta barnen, cirka 1-2 år, på Röda Myran går barn som är mellan 2 och 3 år och på Gröna Grodan de äldsta barnen, mellan 3 och 6 år.

Kontakta oss på Studentkårens förskola

Besöksadress: Biskopsgatan 18–21, 223 62 Lund
Postadress: Box 41, 221 00 Lund

Avdelning Blå valen: 046-359 50 53
Avdelning Röda myran: 046-359 54 77
Avdelning Gröna grodan: 046-359 50 68

Frånvaroanmälan i Skola24 med bank-id

Frånvaroanmälan i Skola24 – inloggning med användaruppgifter

Hitta hit via karta

Kontakta Rektor

Biträdande rektor Ann Ekström
Telefon: 046-359 80 61
E-post: ann.ekstrom@lund.se

Rektor John Horvat
Telefon: 046-359 71 87
E-post: john.horvat@lund.se

Så här arbetar vi

Vi är en mindre förskola och för oss pedagoger är alla barn allas barn, vilket vi kan se skapar en trygghet hos barnen. Vi ser även att det skapar en fin kontakt mellan barnen, från våra allra yngsta barn till de äldsta. Vår mysiga utemiljö och gemensamma sångstunder bidrar till en ökad sammanhållning.

Den unika miljö som omger oss, med tillgång till Botaniska trädgården, Kulturen, stadsbiblioteket, Lundagård och mycket annat, är en stor del i vår verksamhet.

Maten vi serverar

På Studentkårens förskola finns ett mottagningskök, vilket innebär att maten som serveras tillagas på en skola i närområdet. På gården har vi odlingslådor där vi till exempel har odlat tomater och potatis.

Böcker och läsning

På vår förskola lägger vi stor vikt på barnets språkutveckling genom att ofta erbjuda högläsning för barnen. Förskolans avdelningar har bokpåsar som familjerna kan låna hem, bokpåsarna är ihopsatta av bibliotekarier från stadsbiblioteket. Vi använder oss också av tvillingböcker som innebär att ha samma bok på svenska och ett annat språk. Gröna Grodan, där de äldsta barnen går, besöker stadsbiblioteket ett flertal gånger per termin.

Grön flagg

Vi är en Grön Flagg-certifierad förskola, vilket innebär att vi varje år sätter vi upp mål och genomför olika aktiviteter för att främja en bättre miljö och en hållbar utveckling.

Samarbete och utveckling

I det rektorsområde Studentkårens förskola tillhör finns en specialpedagog och två utbildade barnrättsstrateger. För att utveckla och förbättra verksamheten finns en pedagogisk utvecklingsgrupp och olika ämnesteam där våra pedagoger samverkar med pedagoger på andra förskolor i rektorsområdet.

Besök oss

Vi tar gärna emot besök av vårdnadshavare som är intresserade av att välja Studentkåren som framtida förskola. Ni är välkomna att kontakta oss så bokar vi in ett besök för att visa er runt.

Vill du ansöka om en plats på förskolan?

Ansök, ändra eller säg upp plats

Plan mot kränkande behandling

På förskolan har vi en plan mot kränkande behandling, diskriminering, trakasserier och sexuella trakasserier. Kontakta oss på förskolan om du vill läsa planen så mejlar vi den till dig.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?