Länk till startsidan

Solbjers förskola

Välkommen till Solbjers förskola! Vi finns i nya stadsdelen Brunnshög, med närhet till spårvagnen, naturområden och flera lekplatser.

Förskolegård med trälekställningar framför ett nybyggt flerbostadshus som är vitt med färgade detaljer.

2019 flyttade vi in i våra nya, fräscha och ändamålsenliga lokaler. Vi är en förskola med plats för cirka 90 barn och vi har tre hemvister. I Stjärnan/Månen går barn i åldrarna 1-2,5 år, i Himlagalaxen finns barn en i åldrarna 2,5-4,5 år och Solen har barn i åldrarna 4,5-5 år.

Vi vill bidra till att barnen på Solbjers förskola är glada, sociala, trygga och har en god självkänsla. Hos oss ges barnen möjlighet att leka, lära, uppleva och upptäcka. Vi arbetar för att barnen ska bli självständiga och behålla sin nyfikenhet och lust att lära.

Vi är ute på gården varje dag. Barnen är uppdelade efter ålder men vi är flexibla vilket innebär att barnen kan vistas på både lilla och stora gården.

Kontakta oss på Solbjers förskola

Besöksadress: Brunnshögsgatan 16 B, 224 81 Lund
Postadress: Box 41, 221 00 Lund

Stjärnan/Månen: 0724-68 28 37
Himlagalaxen: 0766-31 05 82, 0734-15 06 06
Solen: 0707-55 59 43

Frånvaroanmälan i Skola24 med bank-id

Frånvaroanmälan i Skola24 – inloggning med användaruppgifter

Hitta hit via karta

Kontakta rektor

Ulrika Wahlqvist
Telefon: 046-359 41 71
E-post: ulrika.wahlqvist@lund.se

Så här jobbar vi

På Solbjer är alla barn “allas barn”. Det betyder att vi finns till för alla oavsett vilken hemvist barnet går på. Vi värnar om en bra gemenskap på förskolan, vilket i sin tur skapar trygghet.

Hos oss har såväl barn som vuxna roligt. Genom att visa tilltro och tillit, upplever barnet att det duger som det är. Barnen lär genom leken, och leken får därför en stor plats på förskolan.

På vår förskola finns goda möjligheter till skapande, konstruktion och rollek med ett rikt, varierat material. Vi har två ateljéer på förskolan som erbjuder till skapande verksamhet, och ett gemensamt torg.

I våra miljöer utvecklar barnen sin självständighet och tillit till sin egen förmåga.

Mat och bibliotek på förskolan

Vi har ett tillagningskök och maten tillagas av vår kock. Andelen ekologiska livsmedel är hög.

Solbjers förskola har ett eget förskolebibliotek. Biblioteket är beläget på förskolans torg och består av barnlitteratur och fysiska sagopåsar.

Grön Flagg

Solbjers förskola är Grön-Flagg-certifierad vilket är en certifiering för skolor och förskolor som arbetar aktivt och långsiktigt med hållbar utveckling. Alla barn oavsett ålder arbetar med detta och vi fokuserar på olika utvecklingsområden, till exempel kretslopp, källsortering och återbruk.

Vill du ansöka om en plats på förskolan?

Ansök, ändra eller säg upp plats

Plan mot kränkande behandling

På förskolan har vi en plan mot kränkande behandling, diskriminering, trakasserier och sexuella trakasserier. Kontakta oss på förskolan om du vill läsa planen så mejlar vi den till dig.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?