Länk till startsidan

Förskolan Rapphönan

Välkommen till förskolan Rapphönan! Här väcker vi barnens nyfikenhet och lust att lära. Rapphönan ligger på Väster i Lund, med närhet till stadens rika kulturutbud och många grönområden.

Förskolan är en röd tegelbyggnad med vita farstuar. På gården finns sandlåda och bänkar.
Rapphönans förskola.

Förskolan Rapphönan består av fem avdelningar, som är organiserade med de yngre respektive äldre barnen uppdelade i olika grupper. Vår utemiljö består av en stor och grönskande trädgård. Förskolan finns på Väster i Lund, med närhet både till stadens alla kulturutbud, parker och natur- och strövområden.

Vår pedagogiska idé är att alla barn och vuxna ser sin förskola som en grund för lärandet, och att barnen och de vuxna får möjlighet att utveckla en god självkänsla och framtidstro. Vårt motto är ”Jag vill, kan och vågar”.

Vi har egen kökspersonal som lagar all mat på förskolan. Det görs i så stor utsträckning som möjligt ekologisk mat.

Kontakta oss på förskolan Rapphönan

Besöksadress: Trastvägen 14, 227 31 Lund
Postadress: Box 41, 221 00 Lund

Telefon: 046-359 82 56 eller 046-359 82 61

Frånvaroanmälan i Skola24 med bank-id

Frånvaroanmälan i Skola24 – inloggning med användaruppgifter

Hitta hit via karta

Kontakta rektor

Biträdande rektor Anita Trenchevski 
Telefon: 046-359 56 66
E-post: anita.trenchevski@lund.se

Anna Lagerholm
Telefon: 046-359 73 88
E-post: anna.lagerholm@lund.se

Så här jobbar vi

Vi utforskar och medforskar med utgångspunkt i barnens intressen. Vi vill även väcka barnens nyfikenhet och lust att lära. Vi arrangerar en lärmiljö där barnen får vara delaktiga och bidra, vilket formar innehållet. En språkrik miljö, där alla möten och uttryckssätt är en möjlighet till kommunikation och relationsskapande, ser vi som en förutsättning för ett livslångt lärande.

Omsorg och lärande genomsyrar allt vi gör på förskolan. Det innebär att alla barn blir sedda och utmanas i den dagliga verksamheten tillsammans med barn och pedagoger.

Vi följer upp verksamheten genom att reflektera och dokumentera. Som stöd använder vi digital teknik samt väggdokumentationer.

Vill du ansöka om en plats på förskolan?

Ansök, ändra eller säg upp plats

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?