Länk till startsidan

Plommonets förskola

Välkommen till Plommonet – en liten förskola med många möjligheter! Vår förskola består av två avdelningar och har en härlig utegård som bjuder in till lek, rörelse och lärande mellan barnen.

Barn som målar med fingerfärg.

Plommonets förskola består av två avdelningar: Tuvan är vår avdelning för yngre barn och Blåsippan är vår avdelning för de äldre. På Tuvan är barnen i åldrarna 1–3 år, och på Blåsippan är barnen i åldrarna 3–5 år.

Kontakta oss på Plommonets förskola

Besöksadress: Mellanvångsvägen 10, 223 55 Lund
Postadress: Box 41, 221 00 Lund

Telefon: 046-359 89 14

Frånvaroanmälan i Skola24 med bank-id

Frånvaroanmälan i Skola24 – inloggning med användaruppgifter

Hitta hit via karta

Kontakta rektor

John Horvat
046-359 71 87
john.horvat@lund.se

Så här arbetar vi

På Plommonet värdesätter vi en god och förtroendefull relation med förskolans familjer där barnet står i fokus. Vår arbetar för att barnen ska bli trygga, sociala och nyfikna individer. På förskolan finns miljöer och material som bidrar till lustfylld lek, och genom tydliga rutiner i vår dagliga verksamhet skapar vi trygghet för barnen.

Maten vi serverar

Vi är stolta att kunna erbjuda barnen hemlagad mat som är tillagad på en förskola i närheten. Maten som serveras har en stor andel ekologiska och närproducerade råvaror.

Förskolebibliotek

På Plommonet hjälper vi barnen att utveckla sin språkliga medvetenhet och språkförmåga. Vi har tillgång till ett förskolebibliotek som delas med Arkens förskola. Detta ligger i anslutning till Järnåkraskolans skolbibliotek och besöks flitigt av våra avdelningar. Varje avdelning bokpåsar som familjerna kan låna hem. Vi har även bokpåsar på barnens olika modersmål och tvillingböcker – samma bok på svenska och ett annat språk.

Grön flagg

Vi är en Grön Flagg-certifierad förskola vilket innebär att vi arbetar med miljö och hållbar utveckling med varierade aktiviteter både i undervisningen och vår vardag. Ibland har vi även arbetat med Gröna Skolgårdar i syfte att utveckla våra utomhusmiljöer.

Samarbete och utveckling

I det rektorsområde Plommonet tillhör finns en specialpedagog och två utbildade barnrättsstrateger. För att utveckla och förbättra verksamheten finns en pedagogisk utvecklingsgrupp och olika ämnesteam där våra pedagoger samverkar med pedagoger på andra förskolor i rektorsområdet.

Besök oss

En torsdag i månaden tar vi emot besök av vårdnadshavare som är intresserade av att välja Plommonet som framtida förskola till sitt barn. Välkommen att kontakta oss!

Vill du ansöka om en plats på förskolan?

Ansök, ändra eller säg upp plats

Plan mot kränkande behandling

På förskolan har vi en plan mot kränkande behandling, diskriminering, trakasserier och sexuella trakasserier. Kontakta oss på förskolan om du vill läsa planen så mejlar vi den till dig.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?