Länk till startsidan

Morkullans förskola

Välkommen till oss på förskolan Morkullan! Förskolan Morkullan består av tre avdelningar, som är organiserade med de yngre respektive äldre barnen uppdelade i olika grupper. Förskolan ligger i Värpinge och har nära till stadens alla kulturutbud, parker och natur- och strövområden.

Terrassdörren till gården står öppen. På gården finns odlingslåda, stockar att klättra på och bänkar att sitta vid.
Morkullans förskola.

Vår pedagogiska idé är att alla barn och vuxna ser sin förskola som en grund för lärande, och får möjlighet att utveckla god självkänsla och framtidstro. Vårt motto är ”Jag vill, kan och vågar”.

Vi har egen kökspersonal som tillagar all mat på förskolan. Det görs i så stor utsträckning som möjligt på ekologiska råvaror.

Kontakta oss på Morkullans förskola

Besöksadress: Ernst Wigforss gata 22, 227 62 Lund
Postadress: Box 41, 221 00 Lund

Telefon: 046-359 64 49

Frånvaroanmälan i Edlevo med e-legitimation

Hitta hit via karta

Kontakta rektor

Biträdande rektor Caroline Alvemarker Erdös
Telefon: 046-359 92 21
E-post: caroline.alvemarkererdos@lund.se

Rektor Anna Lagerholm
Telefon: 046-359 73 88
E-post: anna.lagerholm@lund.se

Så här jobbar vi

Vi utforskar och medforskar med utgångspunkt i barnens intressen. Vi vill även väcka barnens nyfikenhet och lust att lära. Vi arrangerar en lärmiljö där barnen får vara delaktiga och bidra, vilket formar innehållet. En språkrik miljö, där alla möten och uttryckssätt är en möjlighet till kommunikation och relationsskapande, ser vi som en förutsättning för ett livslångt lärande.

Omsorg och lärande genomsyrar allt vi gör på förskolan. Det innebär att alla barn blir sedda och utmanas i den dagliga verksamheten tillsammans med barn och pedagoger.

Vi följer upp verksamheten genom att reflektera och dokumentera. Som stöd använder vi digital teknik samt väggdokumentationer.

Vill du ansöka om en plats på förskolan?

Ansök, ändra eller säg upp plats

Plan mot kränkande behandling

På förskolan har vi en plan mot kränkande behandling, diskriminering, trakasserier och sexuella trakasserier. Kontakta oss på förskolan om du vill läsa planen så mejlar vi den till dig.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?