Länk till startsidan

Möllebackens förskola

Välkommen till oss på Möllebackens förskola i Dalby! Vi finns vid Dalbys mölla, med närhet till centrum och bibliotek. Vi har även gångavstånd till Skrylle och annan fin närmiljö med skog, lekplatser och djur.

En lekställning med trappa och rutschkana på gården vid Möllebackens förskola, som är en gul tegelbyggnad i bakgrunden.

På Möllebackens förskola har vi cirka70 barn uppdelat på tre barngrupper. En barngrupp är för de yngsta barnen, 1–3 år och två barngrupper i åldern 3–6 år varav en är vår förskolebuss. Inom avdelningarna arbetar vi i ett flertal undervisningsgrupper uppdelade efter barnens ålder.

Vi har en härlig gård, omgiven av buskar och häckar i ett villaområde. En gård med mycket möjligheter för barns utveckling och lärande.

Fakta om Möllebackens förskola:

  • 70 barn uppdelat i olika barngrupper, varav den ena gruppen är en förskolebuss.
  • Flera stora gårdar med många träd som ger härlig skugga på varma sommardagar.
  • Vi har två lådcyklar till vårt förfogande som vi använder när vi cyklar iväg på lite längre utflykter. Är vi flera som ska på utflykt finns möjlighet att låna av våra andra förskolor.
  • Egna kockar som serverar goda och näringsrika måltider.

Kontakta oss

Besöksadress: Långgatan 2, 247 52 Dalby
Postadress: Box 41, 221 00 Lund

Avdelningar

Avdelning Gullvivan: 046-359 66 41
Avdelning Smörblomman: 046-359 66 92 och 046-359 66 42
Avdelning Vallmon: 046-359 89 37
Avdelning Vitsippan: 046-359 89 38

Rektor

Maggie Rask, rektor
Telefon: 046-359 79 13
E-post: maggie.rask@lund.se

Frånvaroanmälan

Frånvaroanmälan i Edlevo med e-legitimation

En utbildning i världsklass

En utbildning i världsklass är den gemensamma målbilden för alla våra förskolor och grundskolor. En utbildning där alla elever får möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar. Även kultur, natur och måltider är viktiga områden inom förskolan och skolan. Vi arbetar aktivt med att erbjuda alla barn och elever kunskap för att bidra till en hållbar utveckling.

En utbildning i världsklass

Så här arbetar vi

Vi arbetar Reggio Emilia-inspirerat, vilket innebär att material finns tillgängligt för barnen. Våra lärmiljöer är en pågående process som förändras efter barnens intresse, tankar och idéer. Vi förändrar också våra lärmiljöer efter våra projektarbeten. På gården har vi odlingar där det bland annat odlas ätbara växter.

På vår förskola arbetar vi i projekt där vi väver in olika läroplansmål under hela dagen. Vi fokuserar just nu på språklig medvetenhet och värdegrundsarbete. Materialet inom språk som våra förskolor använder är bland annat ”Före Bornholmsmodellen” och ”På väg in i språket” där fokus idag är på sagor och berättelser, rim och ramsor och sång för att utveckla språket i ett naturligt samspel tillsammans med barnen.

Inomhusmiljön inspireras av läroplanens olika delar; här finns stimulerande rum och material som uppmuntrar barnen till lek och lärande. Lärmiljöerna är föränderliga utifrån barnens intresse, våra projekt samt för att kunna utmana barnen vidare i deras utforskande. Vi ger varje barn de bästa möjligheterna till att utvecklas inför ett livslångt lärande.

 

Dalbys alla förskolor har ett eget förskolebibliotek, som inbjuder till sagoberättande, högläsning och boksamtal om vad som händer i de olika böckerna eller vad vi se på bokomslaget.

 

Det finns ett flertal olika gårdar som är anpassade för att utmana alla barn i olika åldrar. Vi har kullar att gå uppför, buskar att bygga koja i och små träd att klättra i. Träd som ger härlig skugga under varma sommardagar. Vi går gärna på utflykter i närområdet och har även nära till Skrylles naturreservat. Vill man längre iväg så används våra lådcyklar och ibland tar vi även mat med oss. Förskolebussen är dagligen på någon spännande plats.

Möllebackens förskola har eget tillagningskök. Pedagogerna har möjlighet att få med sig mat på utflykter för att kunna vara iväg större delen av dagen. Under våren får de äldre barnen vara delaktiga i köket och laga mat till sina kompisar.

På förskolan har vi nolltolerans mot kränkande behandling och utgår från en plan mot kränkande behandling, diskriminering, trakasserier och sexuella trakasserier. Kontakta oss på förskolan om du vill läsa planen så mejlar vi den till dig.

Du är varmt välkommen att besöka oss för att se på våra lokaler och träffar våra pedagoger. Ring eller e-posta rektor för att boka in ett besök hos oss.

Utvecklingsdagar läsåret 2024–2025

  • 5 mars 2025
  • 5 maj 2025
Några barn leker på golvet.

Vill du ansöka om en plats på förskolan?

Ansök, ändra eller säg upp plats

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?