Välkommen till Lönnens förskola i centrala Lund! Vi finns i ett vackert gammalt hus på Korsgatan i Lunds centrum. Vårt centrala läge ger oss stora möjligheter att ta del av olika kulturella upplevelser.
På Lönnens förskola har vi runt 35 barn uppdelat på två avdelningar; Fröet för de yngsta och Lövet för de äldsta. Då vi är en mindre förskola samarbetar vi mycket mellan avdelningarna, vilket skapar stor gemenskap. På Lönnen känner alla pedagoger alla barn, något som innebär en stor trygghet för barnen.
Besöksadress: Korsgatan 5, 223 53 Lund
Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 77 84
Frånvaroanmälan i Edlevo med e-legitimation
Biträdande rektor: Maria Petersson
Telefon: 046-359 36 33
E-post: maria.petersson2@lund.se
Rektor: Camilla Grankvist
Telefon: 046-359 65 16
E-post: camilla.grankvist@lund.se
På Lönnens förskola är lärmiljöerna utformade så att barnen ger stor möjlighet till utforskande, delaktighet och inflytande. Då tillgänglighet är en av grundstommarna i vår verksamhet märks även detta i våra lärmiljöer, miljöerna är tydliga och förtydligas bland annat med hjälp av bildstöd. Tillsammans med barnen odlar vi på vår gård för att barnen ska kunna följa fröets resa från första tecknet på att börja gro till färdig planta som bär frukt eller blomma.
Kommunens måltidsservice levererar maten till vårt mottagningskök, som till stor del består av ekologiska produkter.
Vi har förskolebibliotek, som är centralt placerat och integreras i den övriga utbildningen och undervisningen.
Vi arbetar också med hållbar utveckling och är Grön Flagg-certifierade, som är både ett pedagogiskt verktyg och en certifiering för skolor och förskolor som arbetar aktivt och långsiktigt med hållbar utveckling.
På Lönnen arbetar vi med tillgänglighet. Undervisning och lärmiljöer förstärks av bildstöd och TAKK (TAKK är ett kommunikationssätt för hörande personer med försenad eller avvikande språkutveckling). Tillgängligheten syns också i pedagogernas förhållningssätt och bemötande av barnen, vi tror på barnens egen kompetens och förmåga. Alla barns styrkor lyfts fram och förstärks och utbildningen och undervisningen utformas utifrån detta.
På förskolan har vi en plan mot kränkande behandling, diskriminering, trakasserier och sexuella trakasserier. Kontakta oss på förskolan om du vill läsa planen så mejlar vi den till dig.
Uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?